Најједноставнија перилица за рубље властитим рукама: дијаграм, фото и видео упуте корак по корак

Како се испоставило, одељење моноамона је веома популарно међу претплатницима. А ако су се раније теме тицале, у основи, појединачних делова, данас ћемо описати како да направите најједноставнију машину за прање веша сопственим рукама.

За почетак, неопходно је утврдити да је мјесечина испорука алкохола дестилацијом хвалисаваца код куће. Алкохол увек добија исту технологију, без обзира на размеру - за домаћу или индустријску производњу. Направљен је од скроба или сировина на бази шећера, које додају воду и квасац. У процесу ферментације, тзв вештачки свет у коме живе једноћелијске печурке. Резултат њихове егзистенције су етил, метил, пропил и други алкохоли са додатком алдехида и ацетона.

Пошто су сви производи осим етил алкохола штетни за људе, задатак моно покрета је добијање чистог етилног алкохола у несмртоносној концентрацији. У ове сврхе се врши ректификација, односно производ се дели на неколико фракција. Можете купити или направити колону исправљања властитим рукама, али је много лакше и брже направити најједноставнију мјесечину.

Најједноставнији покретачки апарат

Да би се направила таква конструкција, потребне су само 2 плоче већих и мањих пречника (слике 2 и 4) и посуда (слика 3).

Овај пројекат ради на следећи начин. У посуду сипајте брагу. На врх дистанцера ставите тањир мањег пречника тако да не урања у хвалисање.На тави поставите тањир већег промјера, гдје се сипа хладна вода.

У процесу кључања, пара се испарава и таложи на малој плочи. Као резултат тога, добијате минималну количину месечине (од 1 литре хвалоспјева не више од 80 мл) са високом концентрацијом фузел уља. Искрено, такав месец није нешто што се прихвата интерно, већ је чак и споља употребљиво опасно. Овај метод је био веома популаран у Совјетском Савезу у време "сувог" закона. Јасно је да се број тровања таквим сурогатима приближио апсолутној већини, од које се, у ствари, сматрало да је муња - чисти отров.

У овом случају, опасност по здравље није вотка, а концентрација опасних супстанци - фусел уља, ацетона и алдехида. Само дупла, па чак и трострука дестилација може дати производ чист и производ који штеди живот.

Ову информацију смо донели само да бисмо описали постојеће методе. Не препоручује се такав уређај код куће - не можете пити, а мирис у стану касни најмање тједан дана.

Како направити једноставну муњу

У овом случају, дизајн укључује коцку за излијевање и хладњак. Ово је такође једноставна опција, али вам омогућава да добијете висококвалитетно пиће.

Дестилат увек дестилишите најмање 2 пута и користите суви хладњак. Тако ћете се што више ослободити штетних фусел уља. Након неопходног чишћења угља.

Груба коцка

Било која погодна за овоЕмајлирана или нехрђајућа посуда за затварање поклопца. Потоње треба затворити тако чврсто да не истискује прекомјерни притисак изнутра.

Други предуслов је присуство излазне цеви, кроз коју кретање још увек неће бити подељено на фракције парова. У ту сврху, кроз рупу, направите пролазни отвор и уврните фитинг.

Трећи услов - непропусност - глатко следи од првог. Ако сигурно причврстите поклопац на коцки, осигурат ће се непропусност. Неко закрпи поклопац са тестом, други користе силиконске заптивке. Препоручујемо употребу експрес лонаца. Цена најједноставнијег модела је 1500-2000 рубаља. Ако планирате да кувате месечину више од једном, има смисла да је купите.

Међутим, у лонцу под притиском постоји један озбиљан недостатак - његов волумен. Максимално смо наишли на продају 6 литара, тако да би требало да попуните кочнице са 4.5 литара (не више од 2/3 запремине). На излазу је нешто мање од литре лунга. Малувато ће бити, али за кућну употребу.

Ако ова количина не одговара, купите посебан кубични капацитет од 10 литара. Просечна цена је 3200-4000 рубаља.

Мљекарска локва са уским поклопцем ће бити доступна по цијени и одговарајућој величини коцке за излијевање. Стварно треба да се протрља тестом након што напуните брагу, али то је чак и плус - кућа ће мирисати НЕ ПЛАВА, али свежа пецива.

Како направити коцку пузања за само пола сата - видео

хладњак

Хладњак у лонцуапарати су подељени у 2 главна типа у зависности од начина снабдевања водом:

  • поплава (акумулација);
  • ток.
Прва опција је веома, веома лоша у смислу добијања домаће производње. Такав фрижидер може да се користи само ако постоји велики проблем у кући са водом. Принцип рада таквог фрижидера заснива се на непосредној ували хладне воде и замењује је у процесу влажења.

Колико је лоше фрижидер? Чињеница да се вода још загрева чак и ако је често мењате. Што је вода топлија, то је подјела на фракције мања, мање, односно, добијате готов производ.

Хладњак је прикључен на довод воде и све вријеме док је кухање у току, вода пролази кроз њега, физички неспособна за загријавање до критичне границе.

Фрижидер се може користити само ако не постоји реална могућност повезивања водовода.

завојница

Обавезни елемент сваког хладњака је завојница - стаклена, бакрена или нехрђајућа спирална цев, у којој се пара која садржи алкохол креће од горњег дијела до пријемног капацитета, заједно са раздвајањем у парне и течне фракције.

Неке моонсхиртс радије користе лабораторијске свитке од стакла. Одмах кажем, наша кухиња је далеко од лабораторије и људи овде нису обучени за такве скоро стерилне услове. Стаклене ствари имају својство да се распада. БестКористите бакрени калем, који се одликује високим степеном излазне топлоте, сигуран за употребу и вредан буквално пени.

Хладњак са бакарном завојницом садржи следеће обавезне елементе:

  • резервоар за воду;
  • завојница са сапницама од 2м - унос пара и излаз бљувотине;
  • 2 прикључка за улаз /излаз текуће воде за хлађење.

На фотографијама су најједноставнији и најефикаснији хладњаци.

У видеу можете видјети како направити најједноставнији хладњак на бази флексибилне цијеви од валовитог плина. Само 1 сат и може се почети радити.

финална монтажа

Уствари, на овој производњи апарата за мјесецу је готово завршено. Остаје само да се споје сви саставни дијелови.

Користите само (!!!) силиконска црева за повезивање. Забрањено је користити ПВЦ цријева приликом дестилације алкохола, што је врло опасно.

Да би се разликовало силиконско црево од ПВЦ-а, оно се може запалити. Када гори неће бити мириса. У овом случају, црево је пријатно на додир.

суви пољопривредник

Ко год је говорио о неопходности или неопходности овог дела, ми инсистирамо да производ буде што је могуће чистији. Није као исправљање алкохола, то је заиста практичан отров, али да бих се ујутро јасно могао сјетити догађаја прошле вечери.

Млекара се користи за одвајање фузелног уља од паре која садржи алкохол иискључивање преосталих грешака у готовом производу.

Можете купити готов сухи фармер, који ће коштати 1800-2200 рубаља или га направити од обичних банака.

Узмите посуду - 1 или 2 литра са закретним поклопцем. У хауби правите отворе испод два улаза и излаза.

Повежите на фитинге два црева - један од коцке за излијевање, други - у фрижидер.

Најбоље је направити прашину од нерђајућег челика и предвидети капи фусел уља. Приликом распршивања великог броја хвалисања, они почињу да се крећу, што негативно утиче на укус финалног производа.

Сада је најједноставнија мјесечина спремна!

За лица, кои имаат још питања - видео инструкције од искусних инжењера