Монтажа врата: уградња металних улазних врата, челичних конструкција врата

Везање људи на метална улазна врата се лако објашњава високом поузданошћу ових конструкција. У већини случајева, купци престају да бирају скупе ствари са високим степеном заштите. Ова тенденција вам омогућава да квалитетно заштитите себе и свој дом од упада, тако да је штедња у већини случајева неприкладна. Међутим, смањење трошкова замене врата на ново могуће је самим постављањем купљених улазних врата.

Израда металних врата

Дизајн улазних врата метала састоји се од двије главне компоненте у облику оквира и мреже. Оквир је изведен од челичног угла, цијев профила типа у облику квадрата или правокутника. Крило врата тако има челични оквир, израђен од истог оквира као и метални кутни и челични лимови дебљине око 2 мм. Да би се побољшала чврстоћа конструкције и да би се заштитили од разних деформационих процеса унутар предмета, постављени су додатни елементи у облику ребара крутости.

Детаљније, производ има много важних елемената на оквиру и вратном крилу:

 • Прајмери, постављени по ободу производа за заптивање заптивача;
 • Горњи и доњи механизми петље;
 • Антистатички елементи и отвори испод њих;
 • Ушице за причвршћивање;
 • Технолошки отвор за вертикални погон;
 • тријем;
 • Елементи малтера за ширење потиска;
 • Монтажна плоча.

У случају да у време испоруке произвођач неприпремљене рупе за монтажу, морају се бушити саме. Њихов број је три на крајевима и два на врху и дну. Након фиксирања конструкције и подешавања положаја траке, препоручује се да се ови отвори затворе помоћу специјалних пластичних чепова.

нијанси за монтажу

Метални улаз се разликује од интеркомпанијског присуства прага у облику нижег прекограничног. Осим тога, механизми петље и уређаји за закључавање се уграђују у производ унапред, чак и пре процеса инсталације. У исто време, уградња додатне опреме захтева пажљиву проверу подударности хоризонталних и вертикалних нивоа. Стога ће у процесу рада бити потребна поновна монтажа затварача у сврху мјерења и регулације.

Монтажа улазних врата врши се уз уважавање технолошких карактеристика материјала из којег се изводе зидови, као и њихове дебљине. На основу опћих података, припрема површина и рупа ће захтијевати чишћење зидова директно до разине зидања или зидања. Поступак се изводи тако да се између оквира и врата формира монтажни зазор од 20 - 25 мм. Прозор у згради са дрвеним трупцима или дрвеним зидовима треба да има размак од око 100 мм у време причвршћивања оквира врата.

За рад са зидовима од цигле и пјенастих бетона потребно је присуство чекића или чекића или електричног чекића. У дрвеној конструкцији главни алати су: моторна пила,нож и длето.

Уклањање траке за паковање са површине производа је веома непожељно док се инсталација не заврши тако да се не оштети површина врата. Међутим, у овом случају тешко је процијенити одсуство брака. Треба имати на уму да приликом израде само-монтаже, аутоматски губите гаранцију добављача. Стога, притужбе на појаву огреботина и удубљења након инсталације неће бити прихваћене. У таквој ситуацији, исправна одлука ће бити да се паковање уклони како би се проверио интегритет и квалитет производа и његово додатно причвршћивање на платно помоћу лепљиве траке.

Припремна фаза

Процес уградње металних врата има неколико строго секвенцијалних фаза, које укључују припрему материјала и рупа, као и инсталацију директно. Штавише, припремна фаза се практично не разликује од процедура које се користе прије постављања било којих врата. Сама процедура је редослед акција:

 • Подешавање димензија отварања врата, ако је потребно;
 • Фиксирање оквира у утору. Изводи се помоћу сидрених плоча, челичних шипки или вијака у зависности од материјала зидова и положаја оквира у отвору;
 • Подешавање и верификација тачности инсталације, као и уградња монтажних рупа са специјалном пеном, ако је потребно.

У недостатку комплетних причврсних елемената за сидро у тренутку куповине, врши се независно набавка металних производа у дужини од 100-150 мм. Пречник елемената директнозависи од величине монтажних рупа. У већини случајева користи се 120-150 мм. Алтернатива је подрезивање челичних шипки са сличним параметрима.

Карактеристике постављања тканине

У већини случајева, улазна метална врата су постављена уз вањски зид зида. Међутим, могуће је монтирати конструкцију са рупом у рупи. У првом случају, причвршћивање се врши помоћу сидрених плоча. Монтажа унутар отвора подразумева закључавање кутије помоћу сидрених вијака или челичних клинова.

Најпоузданија је комбинација причвршћивача. У том случају, инсталација се врши помоћу сидрених плоча, савија се дуж површине отвора, као и вијци или клинови.

фазе инсталације

Постављање се врши само након темељитог чишћења и припреме рупа. Инсталација челичних врата захтева обавезан технолошки јаз. Процес инсталације се састоји од следећих фаза:

 • Кутија је уметнута у довратак до клинова за причвршћивање и носача. Ово је неопходно ради лакшег подешавања позиције дизајна. У овој фази вентил се не користи;
 • Провера хоризонталног и вертикалног положаја ставке по нивоу. Ако је потребно, подешавање се врши померањем или повлачењем клинова;
 • Избушите монтажне ћелије у зиду кроз отворе који се налазе дуж обода кутије;
 • Причвршћивање структуре притезањем матица;
 • Пробна монтажа вратацанвас Обавља провјеру неовлаштеног отварања и затварања;
 • Фиксирање прага и крила врата након уклањања затварача. У истој фази, поново је постављено платно како би се провјерило исправно постављање и подешавање по потреби;
 • Везање кутије са лакирном траком да би се осигурала површинска заштита монтажне пене;
 • Усисавање технолошких отвора. Изводи се са уклоњеним засуном и размакнутим одстојницима који штите производ од деформације током експанзије монтажне пене.

Када се користе као елементи за монтажу челичних клинова, морају се отворити њихова ивица извијања. Ако се процедура изводи правилно, могуће је заварити сидра за плоче.

Након што се пена замрзне, секције се темељно одсецају. Клинови на којима је смештена кутија не би требало да се добију током процеса подешавања. Ако се неке области одбијају изнад нивоа зида, треба их пажљиво обрезати. Остављање клинова унутар технолошке празнине осигурава повећање поузданости дизајна. Подручје споја са зидом се преклапа са границом.

Карактеристике уградње металних врата у оквиру

Инсталирање структуре улазних врата од било којег материјала у зграду изграђену од дрвета захтијева уградњу посебног прозора за врата. Додатна кутија у рупи је неопходна због својстава природног дрвета након одређеног временског периода. Тако се дрвена зграда у првој години може подмирити у просјекудо 100 мм. Штавише, врста дрвета која се користи значајно утиче на скупљање.

Када се користи у конструкцији обичних трупаца, дизајн ће се приближно променити за 100 мм. Свитак цилиндричног типа смањује зграду за 80-100 мм. Шипка са природним садржајем влаге и неосушеним материјалом је до висине од 60 мм. Шипке профилисаног типа у коморама за сушење су смањене за 25 мм од укупне висине зида од 3 м.

Главни процеси се одвијају током прва 3 мјесеца. У хладној клими, процес сушења се одвија мало брже и траје 1 годину, и око 9 мјесеци. Полазећи од тога, у згради из дрвеног оквира у првим мјесецима није прихваћено постављање прозора, врата, као и израда декоративне декорације зидова.

Међутим, треба имати на уму да се, након завршетка главног периода, процеси сушења могу наставити дуго времена, али не брзином. Штавише, износ скупљања не може се унапријед израчунати. Полазећи од тога, у процесу монтаже кутије потребно је оставити одређену маргину померања дрвета. То ће спријечити зачепљење платна и прогиб који се налази на врху круне.

Уградња челичних конструкција врата у дрвени оквир врши се по специјалној технологији и значајно се разликује од уобичајене уградње врата. У металним производима, не користи се постављање горње траке. Делови оквира врата од челичних врата служеелемент подршке.

Да би се обезбедила заштита мреже од деформационих процеса, њена уградња се врши на зидове који се налазе у жлебовима лаве. Захваљујући причвршћивању утора, пртљаг задржава своју позицију током скупљања зидова и штити оквир од увртања причврсних елемената за вријеме скупљања зидова.

начело постављања

Прво, при избору врата за уградњу у новоизграђеном простору, мора се одабрати величина производа, чиме се у прорачуну смањује висина од 100 мм, а ширина 120 мм. За израду прозора купују се дрвене прозорске клупице од 100к150.

Машине се одсецају мерењем висине крила врата. У исто време, један жлеб се мери на дубини од 50 мм и буши се по централној оси. Даље, уз помоћ моторне тестере, направљен је рез са обе стране трупца са величином од 50 мм, приближно око четвртине ширине равни зида. Коначни облик грба се формира помоћу длета кроз фазно уклањање слојева дрвета. Радови се морају изводити прецизно и стриктно у складу са мјерењима, јер одсецање додатне површине захтијева куповину већег платна и проширење рупе.

Причвршћивање трака за траку се врши помоћу кламерице. Монтажа прирубница врши се на траку за пилоте. Процес уградње челичног крила врата одговара стандардном поступку монтаже, осим удубљења са оба бочна крила 10 мм. На врху се налази врата једнака 100 мм. Причвршћивање кутије је завршенострого на бочним плочама и дрвеном прагу завијањем вијака.

Попуњавање преосталог технолошког јаза врши се уз помоћ крпеља. Такође, са обе стране налазе се плоче које се преклапају са местима уградње. Пуњење пукотина са монтажном пјеном одмах након уградње кутије је неприхватљиво. У процесу скупљања зидови од тврдог пјенастог носача су напукнути и затегнути, као и исправан положај врата је сломљен. Стога је овај поступак могућ само у периоду од три године.

Алтернативни начин причвршћивања металног оквира врата у утору је употреба вијака. У овој варијанти, јединица врата се једноставно монтира кроз рупе за монтажу до краја зида. Повремено, током скупљања зидова и савијања вијака, потребно их је уклонити и причврстити на нови начин под правим углом у односу на зид.

Међутим, упркос наводној једноставности друге методе, професионални радници поново препоручују сложенију процедуру, али тиме осигуравају поузданост и високу отпорност на хабање цијеле конструкције.