Монтажа унутрашњих врата сопственим рукама: погледајте видео пример

У току ремонта или изградње куће испред власника постоји много проблема, међу којима је значајна и уградња унутрашњих врата. Овај елемент завршава процес креирања дизајна собе. Због тога је веома важно смањити број грешака током рада, јер то може озбиљно утицати на коначни резултат свих поправки.

садржај

 • Дизајн унутрашњих врата
  • Кутија за врата
  • Крпица за врата
  • додатна опрема
 • Припрема врата
 • Припрема за инсталацију
 • Постављање кутије за врата
 • Овјес крила врата
 • закључак

Ако погледате понуду која се данас нудираспон врата , можете одабрати пуно производа различитих произвођача. Штавише, сваки од њих има своје карактеристике, које се разликују и по материјалу и по конструкционој изведби. По правилу, већина власника није се суочила са великим потешкоћама при инсталирању унутрашњих врата властитим рукама. Успех овог догађаја у великој мери зависи од поштовања одређених карактеристика радова на уградњи унутрашњих врата и употребе јединице врата, узимајући у обзир карактеристике просторије у којој се планира инсталација.

Дизајн унутрашњих врата

Основни критериј за избор врата је његов дизајн. Ако погледате различите варијанте унутрашњих врата, онда можете разликовати следеће компоненте:

 • Кутија за врата;
 • Доор цлотх;
 • прибор;
 • Праг.

Кутија за врата

Конструкција врата је кутија, на којојфункционише оквир . Најчешће се за израду кутије користи дрвена греда у облику слова П. Посебну пажњу треба посветити одабиру величине кутије, јер овдје треба узети у обзир димензије врата. Приликом одабира дебљина кутије треба да се креће од дебљине зида, између којих не би требало бити никаквих одступања. Обавезан елемент кутије је декоративно кућиште, које се поставља на вањске стране кутије.

Крпица за врата

Важну улогу у дизајну врата има платно, које одређује функционалне карактеристике и изглед производа. Овај елемент данасје представљен у 3 варијанте:

 • низ;
 • филетирана тканина;
 • штитно платно.

Као материјал за низ користе се монолитне плоче или греде које се чврсто вежу заједно. Основа дизајна је правоугаони оквир, који подразумијева унутар уметка, израђен на основи иверице или МДФ-а.

Са вањске стране оквира је декоративни премаз, који се ствара на основу листа одабраног материјала. Крило за врата је базирано на елементима као што су оквир од дрвених греда, пунило и вањска облога на бази МДФ плоча. Машинска плоча од масивног дрва или мрежаста мрежа могу се користити каоматеријал за пуњење . Многи модели унутрашњих врата често пружају стакло које могуразликују се по величини и облику. Да бисте додали оригиналну врсту производа, можете одабрати стакло различите површине - мат, обојено, прозирно, итд.

додатна опрема

Као део окова који се прихватају за распоређивање елемената шарки, чија је главна сврха да фиксирају крило врата и кутију. Такође, ту су и ручке за врата које омогућавају једноставност употребе производа. Додатни елемент арматуре могу бити запорни елементи, који се обично користе као резе и браве. Најчешћа варијанта таквих елемената је ручка . Ручке у комбинацији са прекривачима значајно утичу на дизајн врата. Понекад декоративни елементи могу бити укључени у дизајн врата, међу којима су најчешћи разни јастучићи, траке, итд.

Припрема кутије за врата

Уобичајено самостално постављање унутрашњих врата почиње припремом кутије за врата. Овај део дизајна представља стандардна греда врата, која треба да буде у складу са ширином зида. За монтажубиће потребне две вертикалне полице , које дужине морају одговарати висини отвора. И овде је потребно узети у обзир дебљину прага и величину празнина. Поред тога, треба предвидети место за горњи хоризонтални џампер, који дужином треба да одговара ширини прореза. Такође је потребно узети у обзир размак од 3-4 цм

 1. Сталеже треба резати нагибом од 45 степени, али само њиховим горњим деловима. Исто важи и за скакача, али овдјеморате да пресечете сваки његов крај. Технологија склапања захтева тачну комбинацију скакачких комплета са резом.
 2. Када се ови делови врата међусобно уклапају, потребно је направити пролазни отвор, који се поставља под правим углом и пречника 2,5-3 мм.
 3. За причвршћивање елемената кутије, користите дуге вијке, који вијају претходно израђене рупе. По правилу, довољно је направити два слична причврсна елемента у сваком споју.
 4. Простор формиран од причвршћених елемената треба да буде испуњен заптивном масом, која се може користити као картон.

Припрема за инсталацију

Да би се унутрашња врата инсталирала у складу са свим правилима, потребно је створити одређене услове који ће помоћи да се постигне жељени резултат.

Рад на припреми врата инсталације треба да се обавља на равној површини, а структура јестрого хоризонтална . Суштина догађаја је да се у бочном делу платна створе два удубљења правоугаоног облика, која би требало да буду исте величине као и шарке. Да бисте направили удубљења, треба да изаберете место, повлачећи се од ивице врата платна 20 цм, а слична операција се изводи и са млином или длетом. У готове рупе се постављају петље које се фиксирају помоћу вијака.

Затим наставите са фиксирањем ручке са закључаним механизмом. Ова ставка ће бити постављена на полеђини тканине: потребно је означити положај дршке на надморској висини од око једног метра, гдје су рупе начињене од краја.После тога почињу да склапају прикључке.

Онда је време да ставите платно у кутију за врата. Штавише, требало би да буде уметнута тако да буде постављена након завршетка инсталационих радова. На ормарићима вратапотребно је назначити мјестау којима ће бити монтирани одговарајући елементи петље, као и језик језичка који ће се налазити на супротној полици кутије. Почињемо повлачити платно. Затим морамо креирати мале кутије на кутијама, у којима ће бити постављене петље. Штавише, њихова дубина мора прећи 10-15 мм дужине петље, што ће омогућити даље прилагођавање. Такође морамо да направимо удубљење у којем ће се поставити бравица резе да би могли да фиксирају језик.

Постављање кутије за врата

У првој фази постављања врата властитим рукама морате узети кутију и ставити је на врата. Први корак би требало да буде поправљање и поправљање резова. Да бисте је креирали, користитеплочу 20-25 цм , која дужином треба да одговара ширини врата.

На врху бочне стране плоче треба обрадити, дајући јој заобљен облик. Када је кутија у отвору, треба је фиксирати помоћу претходно припремљених клинова постављених на врху и дну. Да бисте сталке стално држали на месту, на дну кутије уметните привремени одстојник.

Уверите се да је краткоспојник у хоризонталном положају и нема одступања на шинамавертикално Ова операција се изводи помоћу нивоа и нагиба. Неопходно је у рацку кутије створити рупе потребне за уградњу дизајна. Они су постављени тако да су међусобно одвојени не више од 30 цм, а након тога ће ове рупе бити потребне за стварање сличних шупљина у бетону. У овом случају биће потребно користити обичну електричну бушилицуили чекићну бушилицу .

Као елементе користе се типле, након чега се причвршћивање кутије причвршћује завртњима. Важно је не заборавити на празнину између зида рупе и кутије, која би требала бити испуњена монтажном пјеном. Након ове операције можете уклонити одстојник.

Привезак од крила врата

Самостално постављање унутрашњих врата високог квалитета у великој мери зависи од тога како ће се извршити обешање крила врата. Требало би бити лако отворити и затворити, а истовремено остати у истом положају, који је умјетно преношен.

Да бисте обесили тканину прво морате да је ставите у кутију. Да би се постигаоминимални размакизмеђу платна и кутије у свим правцима, препоручујемо употребу танких плоча. Максимална величина празнина може бити само у доњем дијелу гдје се налази праг. У таквом стању тканина мора бити трајно фиксирана. У овој фази потребно је означити мјесто на којем ће се поставити петље на полицама кутије.

У следећој фази платна врата треба поново извући из кутије. Фокусирање на цртањеетикете, почните да постављате задњу страну петље на сталак кутије, причвршћујући их завртњима. Након завршетка ове операције, можете прећи на преклапање тканине на петљи. Већ након тога могуће је сазнати да ли има потешкоћа са отварањем и затварањем врата. Неопходно је обратити пажњу на подручја, третирана са монтажном пјеном, вишак треба уклонити, а затим погледати празнину. Затим пређите на инсталацију украсних летвица, које су обично направљене у облику траке од пластике или дрвета, које имају кришкуна споју под углом од 45 степени . Плоча се препоручује да се монтира на кутију помоћу вијака.

Након што су сви елементи за декорацију постављени, процес постављања унутрашњих врата властитим рукама може се сматрати завршеним.

закључак

Процедура за самосталну уградњу унутрашњих врата захтева поштовање многих нијанси које могу да утичу на коначни резултат и, сходно томе, на исправан рад производа. Важна је улога одржавања тачних димензија кориштених елемената врата, будући да код најмањег квара постојиризик од структуралног одступања , који му неће омогућити да своје функције обавља најефикасније.

Приликом уградње сваког елемента, врата морају бити посебно пажљива. Ако занемарите правила за инсталирање саставних дијелова конструкције, вријеме проведено на послу, као и средства ће се показати бескорисним. Тачна верификација величина, коришћених делова и избор њихове локације нам омогућава да се ослонимо на тосви захтеви за уградњу унутрашњих врата ће бити испуњени. То, заузврат, даје увјерење да неће бити потребе за уклањањем било каквих недостатака.