Модуларне слике властитим рукама - украсимо кућу прије прољећа

Модеран дизајн је тешко замислити без модуларних слика. О њима је било познато још у доба античке Грчке. Њихова главна разлика од уобичајених слика је да је једина композиција подељена у неколико фрагмената-модула. Модуларне слике властитим рукама су одлично јефтино дизајнерско рјешење за трансформацију ваше земље. Како то учинити? Гдје смјестити? Које материјале користити?

Основна правила за постављање модуларних слика

Модуларни узорак треба да одговара величини просторије. То значи да ће у малој просторији укупна модуларна слика изгледати тешко, ау великој просторији се може изгубити мала модуларна слика. Слике одабиремо у истој схеми боја као и цјелокупни дизајн просторије.

Спаваћа соба је мјесто за одмор. Овде бирамо слике мирне, меке, топле боје. Погодне ноћне, вечерње, небеске, морске или апстрактне парцеле са флексибилним, неагресивним линијама.

У сиротишту модуларне слике са живописним апстрактним парцелама нису прикладне: често има толико свијетлих боја. Идеалан избор - слике животиња, бајковити јунаци, цртани ликови, слова и бројеви, стилизиране вриштине. Што се тиче тинејџера, не желе сви да имају модуларну слику у његовој соби. Али ако се добије пристанак, онда нека тинејџер преузме активну улогу у избору праве слике. Најбоље опције су групне фотографије са пријатељима, фудбалски тим, омиљени глумац,музичар, спортиста или фото колаж.

У ходнику људи не остају дуго времена. Ако одлучите да поставите модуларне слике овде, онда би приче требале бити једноставне. Али у исто време, ходник је почетак куће. Стога, модуларне слике постављене овдје морају већ бити усклађене са цјелокупним дизајном цијеле просторије.

У кухињи се не постављају модуларне слике, јер су овдје често прљаве. Али ако заиста желите и величина кухиње то дозвољава, онда ће најприкладнија прича бити мртва природа.

Од онога што можете направити модуларне слике

Материјал за креирање "фронталног" дела модуларних слика може бити буквално све: од слика (или њихових фрагмената) штампаних на кућном штампачу до обичних позадина са занимљивим узорком (или фото зида).

Добре модуларне слике ће доћи од фотографија, тканине, костријетке, мреже, спунбонда, обојеног, омотаног, обојеног папира, декупажног платна и многих других ствари.

За регистрацију "аутсајдера" дијела бит ће потребно припремити основу. Као основу можете користити:

 • танке дрвене трачнице,
 • пена,
 • стропне плочице,
 • шперплоча,
 • комади влакана,
 • подфраме,
 • дрвене плоче,
 • чврсти валовити картон,
 • кутије чоколадних бомбона,
 • резови малтера који остају након поправке,
 • обрезивање линолеума - реч која ће се наћи.

Попуните такође:

 • ПВА, лепљива трака
 • мерна трака /метар, зградастаплер
 • са оловком, маркерима, кредом, смећем
 • са маказама, канцеларијски нож

Облик и локација модула

Модули могу бити квадратни, округли, правокутни или било који други облик. Локација модула може бити различита: у линији, дијагонално, у апстрактном поретку, са помаком степенице, са нагибом. Ако експериментишете са постављањем, можете створити ефекат удара ветра, ефекат распршивања честица, ефекат рефлексије у води.

Модули могу бити истог облика, исте величине - и изгледају сјајно. Они се могу налазити на истом нивоу и готово се понављају.

Како направити модуларне слике властитим рукама од пјене

 1. изаберите место где ће се слика поставити
 2. одредити оптималну величину композиције
 3. одабрати одговарајућу слику на интернету
 4. исправно ускладишти слику на рачунару
 5. подели је на делове у било ком графичком едитору
 6. сваки модул је увећан на жељену величину
 7. одштампати сваки модул засебно
 8. припремамо основу (стропна пјена)
 9. уз помоћ акутног ножа пресечемо правоугаоне
 10. причвршћујемо моделе за слике на пену са ПВА лепком
 11. нежно изгладити боре и боре
 12. крајеви пене су украшени папиром у тону слике
 13. (Или оставите признања на слици за крај)
 14. на задњој страни фиксирајте крајеве слике
 15. причврстите петљена сваком комаду пене

Готово! Можеш се објесити и дивити се!

Чак и ако сте далеко од креативности, можете без напора направити бриљантну модуларну слику - овдје су важне не само умјетничке способности, већ и једноставна прецизност. Пролеће долази ускоро! Направите модуларне слике властитим рукама како бисте промијенили не само своје кревете и вртове, већ и љетниковце, гдје проводимо толико времена.