Модерни системи за грејање који штеде енергију

Данашњи најпопуларнији и најштедљивији систем гријања који штеди енергију је тајна приватне куће да, у садржају приватних кућа, системи гријања коштају једно од водећих мјеста. Ово је посебно тачно када се ради о електричној опреми, али алтернативни уређаји за грејање уништавају торбицу. Али жеља за штедњом је начин не само за власнике кућа, већ и за оне који представљају своје услуге у гријању. Истина, нису сви искрени са купцем, а лако је ући у маркетиншке замке. Стога, у овом питању вриједи истражити више.

Принципи енергетски ефикасних система грејања

Основе уштеде енергије - економичности потрошње горива, трошкова одржавања система и одржавања комплетне техничке инфраструктуре. Због тога, технолози осмишљавају различите начине за уштеду, поједностављење и олакшавање организације грејања у кући. На пример, коморе са двоструким сагоревањем су конструисане за котлове или материјале са повећаном топлотном снагом који су типични за конвенционалне инсталације радијатора.

Добар квалитет система за грејање је различит и са и без цеви

Али још популарније је добијање система грејања без цеви и котлова. Основа оваквог гријања - одвођење топлине панела. Модерни системи ће бити такви, штавише, ови уређаји ће бити побољшани, за њих будућност. Ево принципа рационалне акумулације генерисане енергије. То значи да се смањује не само потрошени енергетски ресурс, већ и структурни елемент.

Испоставља се да је у кући постављен сет емитера плоча, прилично компактан. Они штеде простор, али и даље производе потребну количину топлоте, као и систем цеви. С тим у вези, систем плоча је енергетски ефикаснији.

Модерни енергетски ефикасни уређаји за грејање

Ако се ријеч "гријање" не може повезати с концептима као што су пумпе и котлови, онда је вриједно обратити пажњу на индукцијске котлове. Ови електрични гријачи се могу сматрати новином. У ствари, принцип овог уређаја је једноставан: то је бојлер који користи закон електромагнетне индукције. Следећи овај закон, стационарна челична шипка ће се загрејати. Он се поставља унутар свитка са струјом.

Предност енергетски ефикасних уређаја за грејање је у томе што су практични и безбедни

Која је предност таквог котла:

  • Носач топлоте који пролази кроз њега не долази у контакт са важним елементима, само са шипком;
  • Овај котао је способан да служи више година без посебног сервиса, осим ако периодично прање не омета.

Поред тога, такав котао има мале димензије и масу. И то је важно ако се генератор топлоте налази у ложишту. Треба напоменути и брзо загревање расхладног средства.

Енергетски ефикасне и штедљиве батерије

Радијатори - такође популаран производ који воли да продаје компаније са системима за уштеду енергије. Али на обичним батеријама нису исте. Ови модели се састоје од вакуумских секција напуњених литијум-бромидним флуидом. ИнОво пунило у условима температуре од 35 степени је испаравање. Тиме се осигурава загријавање горњих дијелова ових дијелова, што већ доводи до расподјеле топлине у просторији. Потрошња воде у таквим радијаторима који штеде енергију је мала, није потребно више од 500 мл за једну јединицу. То је, у поређењу са конвенционалним батеријама, разлика је значајна.

Енергетски штедљиви радијатори су такође популарни

Инфрацрвено грејање: штедљиво грејање без цеви и котлова

Главна ствар која се налази у уређајима инфрацрвеног гријања - је претварање електричне енергије у топлинску енергију. И ова топлотна енергија се издаје у облику инфрацрвеног зрачења. Ово зрачење омогућава уређају да загреје све површине које се налазе у зони његовог дејства. И из њих се сама соба загрева.

Што је најважније, инфрацрвено зрачење позитивно дјелује на људско тијело (за разлику од конвективног).

На трзисту има 2 типа инфрацрвених система:

  • Системи подних филмова;
  • Плафонски дуговални грејачи.

Инфрацрвено грејање је практично и погодно за приватне куће

Енергетски штедљиви системи галванизације ће дати просторији онолико топлоте, колико ће се енергије потрошити из мреже. Али то раде на необичан начин, зрачењем. Испоставља се да особа осећа топлотни ток само када је испод грејача.

За подизање собне температуре ваздуха, такав грејачтреба ти више времена. И то је разумљиво: пренос топлоте не иде ваздух, већ његови посредници, односно зидови, подови и друге површине. Али такви "посредници" се користе и подни системи. Они су представљени са два слоја чврстог филма са угљеним елементом који се загрева, а доњи слој је пресвучен сребрном пастом (ово је потребно за приказ топлоте).

Такав филм се обично поставља између заостатака или на естриху. Ово је покриће и посредник. На пример, систем прво загрева ламинат, а из њега се преноси топлота у ваздух. Предност оваквог система грејања је у томе што се врши једнообразност грејања, али опрема практично не заузима корисну површину. Инсталација такве опреме је једноставна.

Где се користе системи за уштеду енергије (видео)

Сумирајући, може се рећи да нико не нуди значајне економске бонусе. Да, постоје системи који штеде енергију, место за инсталацију, безбедније. Ако су котлови софистициранији, кварцни и инфрацрвени, али то кошта много новца.

Успјешне одлуке!