Модерна спаваћа соба 12 м2. м: 3 популарних стилова

Приликом поправки у спаваћој соби, неопходно је размислити о томе шта би требало да раде намјештај, расвјета и завршни материјали. Спаваћа соба од 12 квадрата одликује се чињеницом да има малу површину, тако да је тешко уредити је. Пошто су хрушовки често прилично хладни и прозори могу бити у хладу дрвећа, дакле, поред главног осветљења, треба користити и додатно осветљење. Будући да је планирање спаваћих соба у Хрушчову и њихове величине су прилично неугодне и мале, најбоље је организирати све у топлим нијансама свјетла, јер то ће омогућити нешто визуално проширити слободан простор. Намјештај треба да буде што је могуће компактнији и бољи ако је то трансформаторски намјештај, јер не заузима пуно простора и по жељи се може врло брзо саставити.

Како пронаћи намештај у ентеријеру спаваће собе на Хрушчовом тргу 12. м: фото

Стан Хрушчова разликује се по томе што има веома мале просторије, тако да не постоји могућност да се током поправке преведу све њихове идеје о његовом уређењу.

Међутим, уз компетентан приступ, могуће је направити чак и малу спаваћу собу веома:

 • стилски;
 • елегантан;
 • Савремени.

Спаваћа соба може бити опремљена оригиналним намјештајем, као и стилски декор. Приликом опремања спаваће собе величине 12 м2 потребно је уредно покупити намјештај. Ситуација треба да буде што је могуће хармоничнија и истовремено је потребно све поставитипотребан намјештај.

Спаваћа соба мора имати кревет, ноћне ормариће и систем за складиштење

Чак иу малој спаваћој соби сасвим је могуће издвојити посебно место за одмор, часове и читање, најважније је да је уређење намештаја било добро осмишљено. Приликом опремања угла за опуштање можете ставити онаманок или фотељу, мали сто, као и подну лампу.

Расвјета у спаваћој соби мора бити главна и додатна. У главама кревета можете објесити сцонце или ставити столне свјетиљке на стол. Ако је спаваћа соба намијењена паровима, онда се кревет мора поставити тако да постоји приступ с обје стране.

Можете направити кревет у облику малог подија на којем се може уредити душек. Систем за складиштење може бити распоређен дуж једног зида тако да потпуно покрива целу површину зида. Ова опција ће бити прилично модерна и оригинална. Много је лакше смјестити малу спаваћу собу за дјечака или тинејџерку, јер у овом случају можете одабрати ужи кревет и приближити га зиду. Ако соба захтева распоред неколико функционалних зона, вреди обратити пажњу на увлачиви или преклопни кревет, јер ће то уштедети слободан простор у спаваћој соби. Ако спаваћа соба има балкон, онда на рачун тога можете проширити слободан простор спаваће собе и опремити додатни функционални простор собе.

Који је најбољи стил унутрашње спаваће собе на Хрушчовом тргу 12. м

Дизајн спаваће собе може бити било који. Многодизајнери више воле да користе стил сецесије при избору дизајна ентеријера, али у таквој просторији могу се лако имплементирати различите идеје.

Конкретно, мала спаваћа соба је сасвим могуће украсити у таквим стиловима као:

 • земља;
 • висока технологија;
 • Класици.

Ако је унутрашњост спаваће собе изведена у модерном стилу, онда то укључује употребу малог броја намјештаја који има врло глатке линије. За такав интеријер савршено одговара разним рјешењима боја. Стил високе технологије карактеризира употреба великог броја стаклених и металних конструкција. Сјај таквих површина помаже визуелном повећању слободног простора у спаваћој соби.

Спаваћа соба, направљена у поткровљу, изгледа прилично грубо, али екстравагантно

Мала спаваћа соба може бити уређена у стилу земље. То је предиван и јединствен рурални стил који ће промовисати опуштање и опуштање.

Ова соба може бити опремљена прекрасним старинским намјештајем, израђеним за антик. Светла, зидни носачи и мали лустери са прелепим светиљкама су погодни за уређаје за осветљење. За уређење мале спаваће собе сасвим је могуће примијенити класични стил, који подразумијева присуство мноштва дрвених елемената, као и дрвеног намјештаја. Третман у овом случају треба да буде у топлим нијансама.

За дизајн мале спаваће собе могуће је применити стил поткровља. Стилски поткровље укључује употребу практичног намештаја. Екцеллент фиту таквом ентеријеру налазе се уградни плакари и клизни рубњаци.

Важно! Намјештај је најбоље покупити најфункционалнији и мост.

Како направити поправку у спаваћој соби 12 квадрата. м: фото и избор завршних материјала

Избор пројекта уређења мале спаваће собе је неопходан уз избор завршних материјала.

Важно је добити завршне материјале за:

 • Зид;
 • плафони;
 • Паул.

Светле нијансе ће помоћи у стварању топле, мирне атмосфере у соби

Приликом одабира декоративних материјала, требало би преферирати свијетле нијансе. Снежно-бела обрада зидова и плафона ће визуелно проширити простор и дати му посебну профињеност и јединствен стил. У овој спаваћој соби можете се одлично одморити и опустити. Поред бијеле боје, можете нанијети и друге нијансе, као што су беж, кава, пијесак.

За дизајн зидова веома су погодне тапете са текстурним узорком, као и панели са рељефом. За завршну обраду стропа погодан је сухозид или растезљива тканина. Можете користити сјајне растезљиве тканине да бисте визуално повећали укупни простор. То је веома добра идеја, јер ће помоћи да се унутрашњост унесе у јединствен стил и елеганцију.

Препоруке о опремању спаваће собе правокутне површине од 12 квадратних метара. м: фото

Врло често у Хрушчову спаваћа соба је правоугаоног облика и прилично издужена. Бројила нису довољна. Многи сматрају да је тешко уредити ову собу властитим рукама, јер то није сасвимуобичајена форма и стога је потребно правилно покупити намјештај и намјештај.

Међутим, можете извршити дизајн такве спаваће собе и без помоћи дизајнера, довољно је правилно покупити:

 • Уређаји за осветљење;
 • Завршни материјали;
 • Унутрашњи предмети.

У правокутној спаваћој соби најбоље је уградити уградни ормар са огледалима

Пожељно је украсити зидове и плафон светлим нијансама. Ако се тапете користе као зидни материјали, најбоље је да имају контрастне пруге. Као завршни материјал за зидове могу се користити и фото-тапете. Одлична опција ће бити фото тапете са прилично једноставним орнаментом.

Ако у спаваћој соби постоје високи плафони, онда је најбоље користити гипсане плоче на више нивоа. Сваки ниво може бити осликан у својој боји. Као алтернатива за гипсане плоче стропови могу бити зрцалне плоче.

Када постављате правоугаону спаваћу собу, не би требало да користите стандардну гардеробу, па је боље да преферирате уграђени модел. На дугом зиду, потребно је инсталирати огледала, јер ће вам то омогућити да проширите простор и визуално га учините профитабилнијим.

Модерна спаваћа соба 12 квадратних. м видео)

Дизајн мале спаваће собе у Хрушчову може бити врло разнолик, све зависи од ваших склоности и употребе завршних материјала.

Дизајн спаваће собе 12 квадрата. м (унутрашња фотографија)

)