Модеран дизајн: спуштени плафони у ентеријеру

спуштених плафона - естетски, поуздан и релативно јефтину опцију третман домеНедорохие плафон на плафону - то је лепљење, сликарство и наравно креч. Али чак и најсавршенији на извођењу економичности не одговарају могућностима система вешања. И Хрушчов и станова у модерним зградама, и стамбених и не суспензија дизајн данас користи - леп, практичан и модеран.

За и против спуштених плафона

Прво, главна ствар коју добијете је савршено глатка и глатка површина. И то је главни и одлучујући захтев за плафон. Ако је поправка је направљен квалитетно, то ?? декорација ускоро не мора, и поставити нови плафон ће имати петнаест година.

Коначно, ови практични и декоративни стропови су једноставни за одржавање. Они такође имају одличну звучну и звучну изолацију, што је веома згодно у "танке" зграда у којој сваки сусјед кијање може се рећи "бити здрав".

Важни детаљи - декоративне могућности плафона. У ствари, свака тема је оличена у стварности, као што је, на пример, гипсане плоче плафон, захваљујући особинама материјала може да било који облик - јер је коначни пројекат зависи од ваше маште.

Пластичност сувог зида даје могућност за додавање потребног геометријског облика на плафон

И напонски плафон може скоро све фотографске узорке, уз помоћ штампања фотографија, пренијети на ваше платно. А квалитет штампе, осветљеност боје током година неће бити заборављена. Данас, колор шема висећих конструкцијаУдарање и текстура, као и брзина подизања неких од њих.

Па, и минус таквих система, очигледно, само један циљ. Не ради се о томе да су они штетни по здравље. Квалитетни растегљиви плафони су штетнији од синтетичке одеће коју носите. Не, оно што је минус, то је "крађа висине". Такво лишавање просторије више од пар центиметара могуће је само у просторији са високим строповима, посебно када је ријеч о вишеслојним конструкцијама.

Сорте и одредиште спуштених плафона

Спуштени или затезни плафони данас се сматрају саставним дијелом не само кућа и станова, већ и канцеларија, трговачких хала, административних простора итд. И поред декоративне функције, често вам омогућава да у просторији створите добру акустику и повољну микроклиму.

Типови модерних спуштених плафона:

 • гипс-картон или гипс;
 • касета;
 • стакло;
 • Зрцаљено.

Свака врста стропа има своје особине.

Карактеристике дизајна

 • Плафони од гипсаних плоча. Састоје се од плоча или листова, који су обложени металним оквиром. Дизајн, поготово ако није у једном нивоу, има значајне димензије, тако да висина просторије треба да буде велика. Али у интер-пит простору, можете обављати комуникације - полагање каблова, вентилација, осветљење, све ће бити скривено од изгледа.
 • Касетни плафони.Понекад се такав систем назива растер строп, понекад и шина. Иако се казете и шине међусобно разликују,принцип система је сличан. Перфорирани касетни плафон је чешћи у канцеларији, али постоје неке опције које ће изгледати органски у стану.
 • Строп стакла и огледалаје дефиниција исте касете, само врста материјала друге. Што се тиче рада, можемо рећи да су огледало и стакло близу галванизованог метала и алуминијума.

Касетни плафони имају високу водоотпорност, тако да су идеални за просторије са високом влажношћу

Веома је важно да сте у случају самосталног поправка купили производ сертификован, у складу са ГОСТ-ом.

Модуларни висећи плафони: шта изабрати

Модуларни систем плафона је високотехнолошки и предфабрицирани систем који може да сакрије неуједначен строп храпавости, жицу, вентилацију итд.

Формира се структура носивог оквира, на који су већ фиксирани неки одвојени стропни елементи, који се називају модули. Дизајн има посебне привјеске које вам омогућују да причврстите оквир на основни плафон. Пошто је дужина овјеса различита, може се говорити о било каквом размаку између грубог стропа и модуларног, утврђујући висину завршног плафона.

Главне карактеристике модуларног плафона

 • топлотна изолација- топлог ваздуха у просторији ће остати, строп служи као баријера за пропуштање топлоте;
 • звучна изолација- плафони могу послужити као звучна баријера;
 • рефлективна способност- плафон је направљен лакши од зида, јер одражава инцидентну дневну светлост;
 • отпорност на влагује различитаотпорност на све флуктуације влажности, што је важно.

Плафонски плафони имају ефекат рефлектовања огледала, што омогућава визуелно проширење просторије 2 пута

По врстама модуларних плафона постоје трачнице, касете и порозне. Стропни регали се скупљају из специјалних шина (врло популарни Бард стропови), касета - од плоча, које се полажу у профил, а порозне представљају површине металних ресетова, кроз које ће бити видљив унутрашњи простор.

Зглобни строп без шавова или тканине

Ово је дизајн напетости који је постао посебно популаран последњих година. Од филмског плафона одједном се тканина разликовала по недостатку шавова. Данас, произвођачи су покушали, а већ су ПВЦ строп и тканина могу бити бешавни. Али, треба рећи да је максимална дужина тканине бешавни строп 5 м, а филм - 5,5 м.

Уградња бешавног плафона не разликује се од шава.

Оригинална декорација на стропа, којто не захтева знатни материални строшки, можно заради конструкциа обеспечениа тканин

.

Строп тканине, поред тога, поставља се брзо и без употребе термалног пиштоља. Међу недостацима тканине може се споменути само да ће се под утицајем великог притиска воде у случају поплаве, тканина пробити из профила за причвршћивање.

Спуштени плафони отпорни на влагу Армстронг

Плафонске плоче отпорне на влагу производе се од стране Армстронга, и већ двадесет година, како се обим производње ових производа значајно повећао.

Ове стропне плоче су израђене од хидратакалцијум силикат, и сматрају се практично идеалним за просторије са падом температуре - то је и постоље, веранда, и гријани простор.

Предности оваквих плафона укључују чињеницу да се лако пере и могу се користити у просторији у којој постоји опасност од повреде површине.

Данас се користе Армстронгови плафони:

 • У канцеларијама и трговачким центрима;
 • Стамбени објекти;
 • школе;
 • болнице;
 • теретане;
 • фризере;
 • базени;
 • Индустријске просторије, итд.

Висећи систем и "Армстронг" - најчешћа варијанта обраде стропног простора у уредским просторијама и трговачким халама

Будући да је материјал од минералних влакана из којег се праве плоче високе густине, Армстронг је отпоран на водену пару, хлорну пару и савршено се пере.

Спуштени плафон: висина и утицај на њу

Постоји неколико разлога који ће утицати на коначну висину спуштеног плафона.

Висина зависи од:

 • Систем осветљења.Ако је горња граница затегнута, биће потребна, успут, хипотека. То су пластични прстенови са отвором одређеног пречника. У сваком случају, спуштени строп пада барем на висину кућишта уређаја за расвјету, а дебљина самог слоја се узима у обзир.
 • Намештај.То такође утиче на висину плафона, намештај не би требало да буде превисок. Ако и даље радите нови под, та чињеница постаје посебно важна.
 • Загревање. Потребан је изолациони слој, односно његово полагањемјеста Гријач не би требао утјецати на плашт.

Спуштени строп утјече на изглед било које просторије, тако да морате бити врло опрезни при одабиру боје зидова и дизајна намјештаја

Такође треба напоменути да ће спуштени строп промјенити микроклиму у просторији. Да, мало ће се промијенити, али ће се температура и влажност ипак мало промијенити. А ако имате малу собу, плафон и тако није био висок, могуће је да ће доћи до недостатка ваздушног синдрома.

Где могу да користим спуштени плафон

У стану практично нема мјеста гдје се искључује употреба система овјеса.

Оцените сами:

 • У спаваћој соби , овај плафон ће бити одлична звучна изолација;
 • У дневној собион ће постати зонатор и важан унутрашњи елемент са оригиналним системом осветљења;
 • У кухињииу купатилу можете користити жељезнички и модуларни плафон који се не боји утицаја воде;
 • Чак и на балконудобро решење ће бити оградни плафон - и изгледа уредно, и једноставно се монтира.

Посебно вреди поменути суве зидне плафоне са њиховом способношћу за зону просторије. Са другачијим системом осветљења или коришћењем више нивоа, можете одабрати зону кауча, трпезарију, радни простор (ако је дневни боравак комбинован са кабинетом) итд

Врсте плафона (видео)

Привјесци су један од симбола времена, ако говорите о унутрашњости. Ово није најјефтинији начин за украшавање плафона, али и приписивање хипер-трошкова је немогуће. И већмогућности које пружају унутрашњости просторије су одличне - посебно ако играте на нивоима (тиереднесс), осветљењу, боји и текстури.

Добар избор!

Врсте спуштених плафона (унутрашња фотографија)

)