Модеран дизајн малих спаваћих соба: 5 једноставних корака

Дизајн мале спаваће собе треба да буде удобан, удобан и функционалан, а изградња малог простора није тако једноставна, морате размотрити колико је функционално у соби, шта ћете тамо радити, на шта сте навикли и шта не можете одбити - само у случају помисли на све ове ставке унутрашњост ће бити оптимална. Ако новине наместаја нису све џепове, онда лијепа спаваћа соба може изаћи без већих улагања, главна ствар - размишљати о свакој ситници и донијети елегантну одлуку.

Врло мала спаваћа соба у стану: како бити

Одговор је један - тражити јефтине начине визуелног ширења простора. Нећете моћи да урадите двоструко већу површину од мале површине, али неки трикови ће и даље помоћи да се визуелно повећа простор на поду.

Правилно прошири простор

Илузија великог простора је створена:

 1. Уклањањем малих спаваћих соба свих ситних предмета - зачепљених полица, комода, тоалетних столова са ситницама и прибором у овом случају није вриједно тога, уклањањем из видног поља свих малих предмета, прво створите илузију простора.
 2. Одбијање од непотребног намјештаја - извадите комоду, ноћни ормарић, ставите плоснати ормарић, који може примити и постељину и оно што је похрањено у комоди.
 3. Огледала и рефлектују објекте унутрашњости - овај аранжман ради на спољном ефекту, као да гурате малу границу на мали трг.
 4. Коначно, одлука о боји. Тамни тонови, шарене слике и штампа - све ово добија планирање "не волим".Размислите о томе како уредити собу у јарким бојама.

Вецина специјалиста саветује употребу светлих тонова у малим собама

Како компетентно уредити малу спаваћу собу

Ако вам је потребан телевизор у спаваћој соби, оставите га да виси на зиду, додатни кревет није баш потребан на овом подручју.

Ако у спаваћој соби постоји ормар, то би требао бити врло практичан пројект - са великом нишом за вјешалице и мале кутије и друге преграде у које можете ставити све ситнице. Такође можете послати декоративне корпе са малим стварима које су вам раније стајале у глави.

Делимично можете користити прозорску клупу, украшавајући је украсним столом. Немојте бирати масивни кревет - визуелно ће то оптеретити изглед собе.

Лагани компактни намјештај - то је главни захтјев који ће учинити спаваћу собу мало визуалнијом.

Да би изабрали најбољи ентеријер за малу спаваћу собу, потребно је пажљиво пажљиво размислити о сваком детаљу у дизајну

.

Дизајн мале спаваће собе, слика 2018

У модерној спаваћој соби свеједно су важни додаци, али у овом случају треба да посвете сву пажњу на себе. Са ситницама то неће радити, али импресивна слика, панел или триптих на зиду може одвратити пажњу од величине собе.

Наука за модерну спаваћу собу 2018:

 • Намјештај мора бити уређен тако да је стварна слободна зона што је више могуће;
 • Између намјештаја можда нема слободног простора, може стајати усправно, али ако тако поступитеослободите средиште просторије - ово је најбољи излаз за визуелну експанзију простора;
 • Велики цртежи на тапетама, текстилу, тапацирању намештаја - под великом забраном: "једе" осећај слободног простора;
 • једнобојни текстил - најбоља опција за пројектовање мале спаваће собе;
 • Разговарајте о позадини, изаберите отисак са хоризонталним узорком;
 • Не блокирајте улаз у спаваћу собу - простор од улаза у супротни зид, идеално, мора бити отворен;
 • Столице и полице за књиге у малој спаваћој соби су непотребне, сужавају простор и чине га претрпаном.
 • Слично томе, кревет с балдахином ће бити сувишан - он ће узети слободан простор, од украсних јастука, такође, треба бити напуштен.

Приликом опремања мале спаваће собе није неопходно да се зачепе непотребним објектима

Опције за малу спаваћу собу: лукав дизајн

Још једно добро решење - 3Д слике или тапете које мењају визуелну перцепцију простора и та илузија је на вашим рукама.

Да би се биљке извукле из просторија у лонцима - они такође једу простор. Да, и уопште се не препоручује стављање биљака у спаваћу собу, без обзира на величину.

Густе завесе тамних боја - такође лоша опција. Материјал за малу спаваћу собу мора бити лаган и прозрачан. Што се тиче боје, увек чувајте ситуацију пастелним тоновима.

Од великог тепиха вреди одбити у корист мале, опет пастелне боје, трагова.

Ријеч украс, водећи додатак у спаваћој соби требао би бити један, то је у потпуностидовољно

Ова улога може бити:

 • Дјечји креветић;
 • Лагани јастуци на кревету;
 • Лепа нијанса;
 • Столно огледало;
 • Завеса.

Сликање на зиду или тапетама је сјајан начин да се скрене пажња са мале величине собе

Неки елементи декорације праве своје руке. На пример, да бисте везали нежно салвету за сто, направили панел на зиду, па чак и стаза може бити направљена од комадића - то је врло модерно.

Мали таван: спаваћа соба с поткровљем

Кревет уз кревет је откриће за све креативне људе који не воле тривијална рјешења. Ваше место за спавање је скоро испод таванице, односно, колико је то могуће, можете користити простор који је пуштен испод њега.

Спаваћа соба с поткровљем је алтернативно рјешење за практичну и функционалну употребу просторног простора

Тамо можете ставити ормар, компјутерски стол, комоде, полице за књиге, или поставити још једно место за спавање - малу софу.

Кревет на тавану се чешће ради код дјеце, јер их данас украшавају тако фантастично да ће дијете бити задовољно таквим распоредом кревета. А место је издато за други намештај.

Кревет у поткровљу у дјечјој соби (видео)

У малој спаваћој соби може бити лагана, удобна, свјежа и удобна. Обојена решења, паметно планирање и прецизност у избору прибора ће урадити своју ствар.

Срећно!

Дизајн малих спаваћих соба (фото)