Ми стварамо соларну батерију са сопственим рукама у 5 фаза

Материјали за производњу соларних панела могу се купити у специјализованој продавници или наручити на мрежи. Али у исто вријеме, велико је задовољство нашкодити околишу. Да бисте добили непрекидно осветљење, топлоту и рад свих електричних апарата, свет користи соларне панеле. Састављање дизајна је прилично једноставно, можете самостално руковати задатком.

Принцип рада соларног модула сопственим рукама

Многи почињу да инсталирају соларне ћелије у своје домове, што вам омогућава да добијате струју бесплатно. Направите сами соларни модул, пошто сте потрошили малу количину материјала. Али прво морате да схватите како панел материјала ради.

Схема соларне батерије:

 • колектор;
 • батерија;
 • Инвертер.

Колектор је дизајнер ситних дијелова. Рад уређаја је да претвори соларну енергију у позитиван и негативан ток електрона. Типични делови високог напона не производе.

Норма се сматра формирањем једног елемента - 0,5 В. Соларни колектор мора имати Крафт струју од 18 В. Ова енергија је довољна да напуни 12 В батерију. За велике набоје ће бити потребна велика површина модула.

Уз помоћ соларног модула направљеног властитим рукама, могуће је генерирати енергију за њену даљу примјену ууслови живота

Батерије за соларне панеле за куће или викендице обезбеђују потребну количину електричне енергије. Пуњење једног модула није довољно. Али много тога зависи од уређаја који раде од снаге соларног панела.

Број батерија ће се морати повећати током времена. Истовремено је потребно купити и сакупљаче. За један систем можете узети више од 10 батерија.

Батерије и претварачи треба купити у специјализованој продавници или на тржишту. Али сама соларна батерија може бити изграђена од материјала.

Принцип рада претварача се састоји у преради издвојене струје у електричну енергију. При куповини уређаја потребно је узети у обзир карактеристике елемента. Снага уређаја мора бити најмање 4 кВ.

Инсталација соларних панела: рачунски рад

Оквир соларних ћелија може се направити независно од материјала који се користе да вам помогну да уштедите новац. Али можете купити и готову опцију. За само-израду најбоље је користити дуралуминијум. Али можете посебно припремити још један материјал који је покривен посебном заштитом.

Прво морате израчунати величину оквира. Потребно је узети потребно напуњеност батерије. Тај број користимо као основу и дијелимо на 0,5 В. Захтева количину артикала.

За струју пуњења од 3.6 А потребно је паралелно повезати 3 ланца. За то се број потребних делова множи са 3 ланца. Ако то помножите са ценом, ондаможете сазнати трошкове панела.

Детаљи на соларном панелу морају бити повезани паралелно и узастопно. Неопходно је задржати једнак број артикала у сваком ланцу.

Заправо, добијени израчун ће бити мањи, јер сунце неједнако сија током дана. За потпуно пуњење морате комбиновати неколико панела заједно. Тако се испоставило 6 редова елмента.

Потребни алати за рад:

 • апарат за заваривање;
 • колофониј;
 • Жица за монтажу;
 • заптивач на бази силикона;
 • Двострана лепљива трака.

Минимално 2 особе ће морати инсталирати соларне панеле

Број алата може варирати. Да бисте поставили све елементе на оквир, потребан вам је модул 90к50 цм.

Избор и лемљење соларних ћелија

Геопанел треба да ради на температури од 70-90 степени. Али контролисање ове бројке није лако. Због тога ће у оквиру бити потребно испунити отворе за вентилацију. Њихов пречник је око 10 мм. Ставке за батерију морат ћете сами лемити.

За куповину сета елемената за плоче потребно је потрошити одређену количину. Али на крају ће и даље бити јефтиније од оних које производи Мариупол и друге биљке. То су силиконске плоче које могу претворити соларну енергију у електричну енергију. За њихову производњу се користи поликристални силицијум.

Лемљење делова обухвата следеће кораке:

 1. Лидери треба да буду прекинути у складу саворкпиецес;
 2. Елементи су инсталирани на правим местима;
 3. На контакте се наносе искре и киселине;
 4. Надаље, врши се фиксирање проводника;
 5. Онда почињу лемити.

Пре рада потребно је узети у обзир да окретање заварене конструкције није лако. Управо у ту сврху се спајају први елементи, а затим редови. На екстремним елементима, гума се састоји од минус плус плус. Излазно ожичење је опремљено изолацијом. Спољни део оквира је опремљен терминалом.

Ако имате проблема са лемљењем, можете руковати контактима са нултим брусним папиром.

Затим, причврстите панеле на базу. Ово ће бити користан силиконски заптивач. Силикон повезује све елементе и води са базом.

Након повезивања предмета, провјерите њихове перформансе. Да бисте то урадили, користите тестер. Оптимални учинак уређаја је 17-19 вати. Ова мера се спроводи неколико дана и тек онда прелази на заптивање.

За правилен лем на солне ћелије, неопходно је прегледати видео за тренинг

Заптивач се наноси на оквир и монтира се плексиглас. Потребно је издвојити време, тако да је силикон сув. По раму, плексиглас је причвршћен вијцима. Сви шавови такође морају бити испуњени заптивачем.

Сакупљање соларних панела сопственим рукама

Након шиљака скупљамо све елементе. За почетак, морате разумети претвараче. Они обрађују струју и мењају њен напон.

Типови инвертора:

 1. Системје додатни изворенергије При генерисању енергије у комплексу са централним извором електричне енергије, батерије уопште неће бити потребне.
 2. хибрид- погодан је као главни извор, али одбијање од централног снабдевања још увек није вредно тога. Такви инвертори могу не само да обрађују енергију, већ и да је акумулирају.
 3. аутономно- користи се без централног напајања. Опремљен са потребним бројем батерија.

Количина батерије за дом мора се израчунати на основу потребне снаге. Такође, игра се и улога броја панела и висина њихове инсталације. Што је већа соларна батерија, то боље.

За кућне потребе породице потребно је 4 кВ.

Батерија је повезана са батеријом помоћу диоде. Таква мјера неће дозволити да се батерија испразни током ноћи. Да би се искључили уређаји за допуну и кључање, купује се контролер пуњења.

Како направити соларну ћелију код куће

Да би соларни панел са сопственим рукама био код куће, потребно је да се снабдете неопходним материјалима. Требаће вам бакарни лист, пластична боца без врата, кухињска со, топла вода и 2 копче. Алати ће захтевати тестер, електрични штедњак и брусни папир.

 1. Одрежите комад метала одговарајуће величине за постављање на електричну хеликс плочу.
 2. На пећи се бакар загрева и црни. Након пола сата могуће је уклонити материјал.
 3. Бакар се мора охладити. Материјал ће почетискупљају се и оксидирају.
 4. Након хлађења бакра, материјал је опран у топлој води.
 5. Затим почиње производња соларног панела. Одсеци још једну бакрену плочу. Стисните 2 комада и ставите у боцу. Бакрени делови не смеју да се додирују.
 6. Материјал причвршћујемо стезаљкама.
 7. Жице повезујемо за предности и недостатке.
 8. Ставите слану воду у слану воду. У овом случају, течност не би требало да дође до бакра неколико центиметара.

Изаберите величину соларних ћелија, у зависности од тога за шта ће се користити

Овај једноставан дизајн може да ради чак и без соларне енергије. Али ово је прилично једноставан панел. Погодан је за пуњење мобилног телефона, нема више. Проверите перформансе модула помоћу тестера.

Соларне батерије властитим рукама од импровизираних средстава

Многи одлични соларни модули доступни су из импровизираних уређаја. Можете користити лименке за рад. Материјал таквих боца је нужно алуминијум.

Како направити соларну батерију из лименки пива:

 1. Прво морате припремити материјал. Да би то урадили, банке су испране. Дно треба пробушити да се уклони топлота.
 2. Површину материјала треба одмашћити.
 3. Банке су залијепљене заједно.

За оквир соларног модула потребна вам је подлога, дрвени оквир и плексиглас. Подлога је израђена од фолије. Ово ће побољшати рефлектујућу функцију базе.

Не препоручује се коришћење соларног модуламатеријал из пива, јер је био склон високој корозији и слабо задржава топлоту.

Употреба соларне енергије као извора електричне енергије је еколошки прихватљива. Употреба импровизованих средстава може уштедети на распореду соларног модула. Од такве победе сви остају.

Збирка соларних панела властитим рукама (видео)

Сви желе да направе соларну батерију. Ово не захтијева посебне вјештине и материјале. Самостални уређаји направљени су од импровизираних алата. Али ако направите озбиљан панел, онда ћете морати да купите батерије и претвараче.