Ми скупљамо кесон за бунар властитим рукама

Да бисте направили кесон за бушотину, то је могуће властитим рукама, штедећи тако велики прилог са својим рукама. То ће захтијевати само велики спремник. Ако не, онда га можете купити на тржишту. Кеесон је контејнер изолован топлотом. На врху се налази поклопац или отвор који је потребан за пролаз особе унутра. Унутра су сви неопходни уређаји за снабдевање водом.

Укључено у кесон уређај

Кесон - ово је конструкција која се мора урадити приликом изградње парцеле за дацха када копају бунар.

Кесонска направа је капацитет, поклопац који је изолован или се може скинути.

Уређај кесона није тако компликован као што се чини на први поглед. Једна ствар је заштита воде

Комора такође укључује вентилацију, отворе за излаз, који се називају рукавима, брадавицама или бочатама. Да ли је снабдевање водом и улаз за кабл за напајање такође укључени. Недалеко од поклопца понекад се поставља излаз са кугластим вентилом који иде у водени ступ. Сав овај дизајн помаже да се пумпа вода за залијевање кревета или друге потребе током летње сезоне.

Како направити бетонски кесон

Бетонски кесон - један од јаких типова комора. Његова предност је употреба бетона, који вам омогућава да брзо направите кесон. Недостатак - ако сте купили бетон лошијег квалитета, онда у догледно време може дати пукотине и камера ће морати да се преради.

Опрема за оплату за такав кесон је израђена од плоча, плоча или других лимених материјала. Главна ствартако да се његова површина третира уљем или другим уљем. Величина и облик треба да буду потпуно прикладни за сву опрему и да имају залихе. Залихе се узимају са зидова ископа у Земљином покрову. Требало би да буде око 15 цм.

За повећану крутост бетонски кесони појачавају. Пружа издржљивост за бунаре. Трајање рада може бити више од 50 година.

Можете направити самостални кесон ако имате барем малу вјештину у грађевинарству

Постављање оплате се мора обавити у једном кораку. У исто време, то је, наравно, поплављено. Ово ће додати снагу и поузданост читавом дизајну. Бетон треба да се суши 10 дана. Али у овом тренутку је неопходно да се брине о њему. Потребно је влажити бетонске делове и спречити падање кише, влаге и честица са земље или тла. Након 7-10 дана треба уклонити оплату. Кућиште ће се смрзнути и плоча се може сипати.

Након бетонских махинација, потребно је попунити све видљиве празнине које се појављују између зидова и тла. Али прије тога потребно је полагање кровних лимова с преклопом у 100 мм. То је потребно за вањску хидроизолацију цијеле конструкције. Али запамтите да између кровног камена и зида не треба добити уобичајено тло или другу пјесковиту смјесу или цемент.

Увек купујте квалитетан бетон. То ће зависити од поузданости и трајности кесона. Боље је једном преплаћивати него патити сваке године, поново обрадити камеру.

Како направити кесон властитим рукама

Кеесон може да ради својим рукама. Ако јестеснагу и слободно време, а затим идите на посао. Имајте на уму да је за Цезара пожељно имати одређене вјештине у овој области.

Врховни службеници могу направити кесонску комору од цигле, бетона, вјештине заваривања или инсталирати пластичну комору. Сваки тип кесона има своје карактеристике.

Карактеристике у свакој кесонској комори:

  • за кесон за заваривање узимамо металну празнину и посебну јединицу (лук). Користе се за даље заваривање. Главна карактеристика методе заваривања је да је трајна и поуздана;
  • може бити израђен од кесона од опеке. Направљен је једноставно и лако, у поређењу са другим методама. Ви само требате имати способност за цигле;
  • Карактеристика армиранобетонске коморе је да сама неће успјети. Треба вам помоћ са стране. Прстенови бунара су огромне тежине. Да бисте их инсталирали, потребна вам је специјална опрема за подизање прстена;
  • Међу карактеристикама пластичне камере може бити лакоћа уградње. Каисон од пластике се чак може купити у трговини.

У фази пројектовања потребно је одредити величину кесона, одабрати материјал, цртеже и цртеже

Прије производње кесона за бунар, потребно је обавити припремне копнене радове. Шта је у њима?

  1. Уклањамо палицу за кесон. Морате копати око излаза из цеви, који ће изаћи из бунара. То је дно јаме које је потребно направити дубље за 40 цм, са главне разине, на којој се замрзава тло. По правилу, овајниво је на интервалу од 1-2 метра. Запамтите да ширина јаме у потпуности зависи од величине опреме и кесона. Величина јаме 1,4к1,4 метара је најмања величина за камеру. У просеку, кесони су величине 1,9к1,9 метара. Али боље је радити на 2,4х2,4 тако да можете мирно послужити камеру. Ове димензије се заснивају на лумену од 20 цм током пада и загревања фотоапарата.
  2. Затим темељни темељ постављамо на дно јаме. Назива се и носећа бетонска плоча.

Ови радови су радно интензивни. Стога, ако нисте сигурни да се можете носити са собом, обавезно позовите стручњаке. Они ће моћи све да инсталирају професионално и што је брже могуће.

Како је инсталација кесона на високом нивоу подземних вода

Инсталација кесона на високом нивоу подземних вода треба да укључи стварање таквих услова у којима ће кесон бити фиксиран од узашашћа. У овом случају, препоручује се употреба армираног бетона, темељних блокова.

У високим водама, да не би патила од инсталације, могуће је погоршати кесон

Треба схватити да је свитање кесона озбиљан проблем. Да би се то елиминисало, морат ће се потрошити и вријеме и добар новац.

Ако се камера појави, то значи да сам бунар није успио. Због тога ће бити потребно да се рециклира. Морамо све поново урадити: очистити кесон, бушити нови бунар, поправити систем комуникација и монтирати све од почетка.

Постављање кесона за бунар рукама (видео)

Ако јестежелите да се заштитите од растуће подземне воде - будите сигурни да причврстите кесон на одговарајући ниво тако да не истекне. То ће вам уштедети живце, новац, снагу и здравље.Шах је неопходан елемент за заштиту водовода. Захваљујући њему непрекидно снабдевање водом. Брига о водоснабдијевању у вашем подручју ће вам омогућити да користите воду у било које доба дана и године.

Примери кесона (фотографија)


)