Металне зидне вешалице у ходнику: варијанте метала и гвожђа за одећу, модели од гвожђа са полицом

У унутрашњости и декорацији станова не може бити тривијално. Најмањи детаљ може побољшати расположење и оштро покварити укупни дојам. Веома је важно компетентно бирати чак и такву утилитарну ствар као што је метална вјешалица.


Карактеристике и предности

Ниједна кућа се не може замислити без мјеста за чување вањске одјеће. Када људи дођу у кућу, једна од првих акција је трансформација и скидање. Ципеле и чизме, ципеле и одећа могу се оставити на поду или на ципели, глава је пресавијена у торбу (врећицу), стављена на полицу, на стол, држана у рукама. Али са горњом одећом једноставно не улазите. Чак и ако нико не иде к теби, још увек је бесмислено да објесиш сопствене јакне, капуте, огртаче на полеђини твојих столица или на вратима.

Металне вјешалице су погодније од затворених ормара. Не накупљају влагу, а висећа одјећа се брже суши. Ако је површина стана мала, положај зида је много бољи: заузима мање корисног простора. Металне конструкције су увек теже од пластике и дрвета, тако да не заборавите на чврсту монтажу. Број кука се може индивидуално прилагодити вашим потребама.

Зидни конструкти, који су једнако важни, могу издржати значајно оптерећење. Неће им бити потребна посебна брига. Једини недостатак који помиче обрнуту страну предности - таква вјешалица неће моћи да се пресели на другу локацију. Пажљиво покупите простор на којем ће се налазити!

Жељезне вјешалице причвршћују се и даљевијци и љепило. Постоје чак и сорте које се држе на одојцима или магнетима, иако су инфериорне у односу на "класике" за поузданост. Вешач можете ставити само на потпуно глатку и глатку површину, као што је плочица.сорти

Најлакши тип је шипка са вертикалним или хоризонталним низом кукица. Савршеније варијанте су опремљене огледалима, полицама под додатним прибором, понекад отрцаном. Поједине верзије уместо кука су опремљене раменима. Ово решење је безбедније за одећу.


Вјешалица, допуњена постољем, може се извршити на различите начине. Код неких модификација, горњи део и рубник су нераздвојни један од другог, док су у другим зидовима и ормарићу независни елементи. Поједини модели се разликују по изгледу, допуњују тоалет (потпуно отворени или опремљени фасадом). Огледала се могу поставити:

  • са стране;
  • у средњем делу модела;
  • на вратима предвиђеним конструкцијом кабинета.

Облик површине огледала не мора бити традиционалан. Светиљке се често постављају поред ње. Тип полице се такође покушава диверсификовати. Главни формати су монолитни панел и "плаи".


Дизајн

Употреба вјешалица за одећу, заједно с обојеном или уклесаном границом, повећава њихову вањску привлачност. Правокутна варијанта се сматра класичном, али можете сигурно одабрати и овалну и другу егзотичну конфигурацију. Када се соба изводи у духу високе технологије или арт децо-а,Метална плоча са власницима нетипичног геометријског облика изгледа веома добро. Првобитна идеја је да се организују у облику животињских фигура. Ако вам се ова идеја не свиђа, можете одабрати било који дизајн са минималним декорисањем и једноставним обликом.

Програмери се нису зауставили на овим очигледним варијантама. Постоји много оригиналних решења:

  • панел са упреденим типлом (њихова локација се може променити);
  • имитација ручки врата;
  • куке у облику авиона.


Вјешалице коване од жељеза су увијек елите и изузетне. Углавном се праве по поруџбини. Цена таквих решења је веома висока, али осећај ексклузивне естетике неће дозволити власнику много година. Зидни панели нису увек чврсти. У многим случајевима, они који су подељени у неколико делова изгледају лепше.

Употреба модела са огледалима је одлично решење за мале станове и куће, што помаже визуелном проширењу коридора и чини га мало лакшим.

Благдан у духу минимализма ће се стилски размажити, ако у њега ставите вјешалицу с украсним кованим биљкама и цвјетним мотивима. Локално ће се користити структуре са равним контурама. Сличан приступ тврђавама у лобију. Друга ствар је ситуација у барокном стилу. Овде треба да изаберете најлуксузније и елегантније опције.Ковање изгледа добро на позадини земље, и ако сте присталица модерниста, морате да прихватитеКонструкције са заобљеним глатким линијама. Такве одлуке су лепе и естетски комплетне. У модернистичком окружењу можете користити разне декоративне елементе. Индустријску стилистику повољно наглашавају производи који опонашају цијеви водовода. Можете га победити и на рачун власника у облику кључа. Индивидуални дизајнери експериментишу не само основним дизајном, већ и кукама, што им даје најлучнији изглед. Можете пронаћи производе са "лоптицама", "гранчицама", "летцима".

цолор

У класичној унутрашњости иу соби уређеној у антици, потребно је користити намјештај црне или смеђе боје. Једноставна метална вјешалица савршено ће се уклопити у високотехнолошки стил, чак и ако је свијетла, златна или хромирана. Важно је узети у обзир да бијели тонови, иако освјежавају просторију, али нису јако тражени. Поред осветљавања простора, бели свет је привлачан:

  • оригинална игра рефлексија;
  • прикладност у различитим интеријерима;
  • хармонична комбинација са свим бојама и фактурама околног материјала, намештаја (са ретким изузетком).Како изабрати?

Када су остале ствари једнаке, поседовање полице за шешире, одвојена полица за телефоне, рукавице и сатове је веома згодно и практично решење. Ако у кући има дјеце, вриједи узети само оне вјешалице чији су власници на различитим висинама. Када постоји стражња плоча за ослањање, то је врло добро - одјећа се не размазује на зиду и неконтаминирати Увек покушајте да одаберете моделе који имају куке више од чланова ваше породице.

У малим собама има смисла ставити угаоне вјешалице, јер су много компактније него иначе и заузимају најмање корисне површине. Структуре, надопуњене решеткама, довољно су једноставне за израду малих предмета и покривала за главу (тако да се не пењу горе).

Пре куповине обратите пажњу на то да ли су све куке јаке. Не би требало да се савијају или скрећу у страну, као да нису чврсто везани за њих.


Уверите се да је прикључак прилично поуздан и да је инсталиран најмање на три места. Сами куке, за разлику од панела, не би требало да буду од алуминијума - овај метал је сувише крхак. Вертикално оријентисане конструкције омогућавају спољном да подигну плафон, а хоризонталне су компактније. Одлучите за себе који је од ових разлога важнији за вас.

Избор металне вјешалице није препоручљиво користити са масивним кукама.

Висећа одјећа на њима, а затим и њихово уклањање, је веома тешка, поготово ако се ушију танке и уске шарке. Заобљени углови у свим деловима могу се само поздравити, они су много сигурније равне линије.Много креативних идеја за креирање зидних вјешалица погледати сљедећи видео.