Метална врата властитим рукама: инструкције за производњу, фото и видео фазе радова

Незаобилазан и неопходан елемент зграде било којег типа - било да се ради о приватној кући, пословној згради или сеоској кући, је улазна врата. Створити тако важан атрибут економије самостално под утицајем не свакога. Међутим, у присуству одговарајућих упутстава и препорука искусних мајстора, метална врата високог квалитета израђена сопственим рукама трајаће више од годину дана.

Предности ручних металних врата

На први поглед може се чинити да је конструкција без помоћи стручњака тако сложен предмет живота немогућ. Уз помоћ савремене опреме и иновативних материјала, за сопствену употребу, неопходни тешки производ у кући ће успети чак и уз поседовање веома скромних грађевинских вештина и способности. Самостално опремање металних врата, потреба за преплатом за уградњу и монтажу фабричког дизајна ће сама нестати.

Поред тога, нису увијек узорци узорака, који су присутни у низу професионалних произвођача, у могућности да у потпуности задовоље упите потрошача. Жеља за стварањем металних врата властитим рукама често произилази из жеље да кућу опремимо по властитом нахођењу.

Тачна мерења су основа успешног рада

Да би се конацни резултат економског рада цијенио, изузетно је вазно исправно приступити питању производње и уградње долазних металних радова. У почетној фази рада и при креирању било којег производа, прва ствар за почетак је мјерење иизрачунавање количине потрошених материјала. Параметри отвора врата су од суштинског значаја за конструкцију тканине и кутије. Изузетно је важно узети у обзир да сви мјерени резултати нису коначни. На свакој страни треба да узмете додатних 2 цм.Такав мали размак ће додатно исправити померање крила врата у отвору.

Приликом мерења треба узети у обзир пуну дужину и ширину отвора. Полазна тачка ознаке треба бити површина најближе чврсте основе. Није вредно разматрати величину гипсаног слоја, јер је у току завршних радова рјешење могло бити прецијењено. На даљу монтажу металних врата властитим рукама то ће се негативно одразити: димензије готовог производа неће се подударати са стварним показатељима отвора.

Шта вам је потребно за врата која се самостално граде?

Идеја ручне израде и уградње металних врата неће коштати власнике јефтино. Већина трошкова неће бити ништа више од саме набавке гвожђа. Релативно јефтин ће коштати помоћне ставке власника.

Буџет за производњу металних врата може такође укључивати и исцрпљивање украсних картица. Да би руке завршиле естетски изглед до завршеног посла, као на слици изнад, њихова употреба се не може избећи. Па ипак, пажња заслужује стандардни сет неопходних ствари за стварање било којих металних врата:

Профилна цев са пречником од 2 цм до 4 цм у пречнику (мораћетеизрадити блок врата од гвожђа са параметрима од 1м до 2м). Метални лим умерене дебљине, али не мањи од 2,5 мм. Величине су сличне - 1м на 2м;
3 шарке са лежајем за улазну конструкцију. Упркос чињеници да приликом уградње производа на врата, обично користе 2 петље, коначна тежина дизајна ће бити прилично тешка, тако да неће бити лако издржати врата 2.

Брава за предња врата - већ постоји пуна предност која се даје мајстору. Склатов или пена (да би се утиснула врата да се загреје).

У завршној фази рада готов производ је украшен картицама. У овом случају, најпопуларнији тип унутрашње обраде најчешће је обложен шином.

Како направити кутију за врата?

Није лако обављати метална врата властитим рукама. Процес производње се не чини дугим и напорним, ако је исправно посматрати редослед неопходних акција. Дизајн кутије за врата је основна фаза рада. Овај елемент је заварени систем који се састоји од металних углова. Одмах треба напоменути да приликом повезивања појединих дијелова кутије важно је оставити празнине.

Креирање оквира за припрему профила или кута почиње. Изабрани детаљ мора бити одрезан у складу са претходно измереним мерењима. Затим се сви делови кутије за врата постављају на сто за заваривање, приањајући на равне углове од 90 °. У идеалном случају, ако се прије спајања дијелова проведе додатна провјера показатеља, а када у израчунима сумње нијеиспада да можете почети заваривање.

Паралелно са овом врстом посла, често правите и уторе за завртње. Да би направили метална врата властитим рукама, они су на крају били уредни по изгледу, боље је користити бугарску. Прецизно поштовање претходно нацртаних цртежа и шема ће омогућити прецизно усклађивање пројекта са развијеним пројектом. Тада ће очекивани резултат испунити све радове власника.

Монтажа крила врата

Када једном упознате врата, можете ићи на сљедећу фазу рада. Унутрашњост заварене конструкције мора поново бити предмет мјерења. Одредите димензије будућег платна, ако су на свакој страни кутије остављене празнине од 5 мм. У процесу креирања било које врсте металних врата са сопственим рукама, остављени простори вам омогућавају да балансирате тежину готовог производа или да прилагодите његов положај.

Затим треба да пређете на следећи поступак заваривања. Оквир, који је намијењен за жељезно платно, такођер се састоји од одвојених елемената - углова, према схеми његове израде лако је пронаћи сличност са спојем дијелова кутије за врата. Затим, из унутрашњости оквира на истој удаљености, заварите углове. Важна функција је додељена овим детаљима: они су детерминанта нивоа ригидности.

По завршетку горе описаног радног подручја, можете почети са резањем челичног лима. Пре него што изаберете материјал из којегто ће бити учињено са металним вратима властитим рукама, вриједно је приступити одговорном, јер наведени елемент дизајна није ништа мање важан од кутије. Приликом уношења листа у оквир, потребно је запамтити о притиску од око 1 цм са сваке стране. Приликом спајања гвожђа са базом врата заваривањем, важно је правовремено отклонити насталу храпавост, ударце или подесити неравне шавове уз помоћ Бугара.

монтажне шарке

Готово комплетан производ остаје дуг пут. Пре готове тканине потребно је причврстити петље. Међутим, то вриједи на овај начин. Прво, један од делова причвршћивача, који има осовиницу, причвршћен је за оквир врата, а други - фиксиран директно на платно.

Предвиђени цртежи за израду металних врата властитим рукама требали би постати главни помоћник за израду производа. Да би се шарке успешно поставиле, препоручује се да се неколико пута мери дужина отвора између рупа за монтажу. Само у случају савршеног уклапања елемената могуће је избјећи могуће искривљење врата, као и повећати заптивена својства производа и продужити његов вијек трајања.

Приликом израде крила врата боље је оставити мали простор унапријед и загријати сваку топлотну изолацију. Додатно време и снаге које се троше на стварање таквих врата, оправдавају се када се појави прва хладноћа. Након топлотне обраде и након фиксацијепетље треба очистити шавове, а затим обојити површину готовог дизајна.

Укључивање додатних елемената у изградњу

Стварно квалитетна домаћа метална врата могу се позвати у случају да је власник није само направио властитим рукама, већ је и опремио опрему. Видео испод показује јасно како правилно инсталирати кључни механизам за вријеме израде металних врата која су направљена сам. Важно је нагласити да се модерни дизајн, по правилу, састоји од двије компоненте. Код уградње и причвршћивања оба дијела морају бити постављена на оптималној удаљености од. Тек тада ће систем дворца функционисати безбедно и кохерентно, без давања проблема власницима.

Схватите да када је замак постављен одређени квар, шкрипа или гриззије би помогло. Претерани звукови приликом отварања врата указују на то да је рад механизма потребно преиспитати.

У основи, говорити о стварању металних врата властитим рукама обично значи дизајнирање улаза, али не треба заборавити детаље. Важан део намештаја у процесу производње врата је око. Да бисте га инсталирали потребан вам је мали отвор пречника од око 2 цм и сам елемент, који има широк угао гледања. Након што су сви потребни додаци додани крилу врата, можете наставити до завршне фазе - инсталације цијелог дизајна.

Препоруке за уградњу готових врата у отвор

Ако се носите са стварањем свих елемената структуре вратасама је сасвим могућа, онда ће се за завршну инсталацију у рупу морати прибјећи снаге не мање од 2 особе. Поред тога, приликом уградње врата важно је обратити пажњу на доље описане тренутке, неусклађеност која може довести до кршења главних функција које је извршила:

  • Геометријски потврђена локација кутије;
  • Мерења се морају вршити само ако постоји ниво;
  • Резултат рада треба да буде поуздана, трајна конструкција;
  • Очисти се морају затворити уз помоћ монтажне пене.

По завршетку постављања било каквих металних врата властитим рукама, прва ствар која одмах пада на памет - провјера дворца. Пуно функционисање механизма потврђује успешну комбинацију свих елемената. Самосталан рад на стварању тако важног предмета свакодневног живота у кући је успјешно завршен, ако врата нису искривљена, отварају се и затварају у оба смјера без сметњи.

Када нема сумње у функционалност готовог производа, можете замислити естетски дизајн. Дизајн решетки, поравнање и изглађивање падина помоћи ће да се обезбеди улаз у атрактивност, као и повећање буке и отпорности на мраз.

закључак

Техничке карактеристике металних врата које су израдили сами произвођачи су без сумње важне. Међутим, изглед структуре игра важну улогу. Облога вањских врата данас може бити најразличитија. Најпопуларнији и најпопуларнијиваријанте трансформације дизајна су декорација са фурниром, МДФ, бојење полимерним материјалима и фолијом са посебним филмом. У сваком случају, стварање металних врата је важно запамтити његову главну сврху и дугу услугу.