Материјали за изолацију фасаде приватне куће

Данас на грађевинском тржишту постоји огромна количина топлотно-изолационих материјала. Многе гријалице произвођача су намијењене за фасаде кућа и зидова. За ове намјене користе се пјена, екструдирани полистирен, фасадни системи од камене вуне итд. Размотрите савремене и традиционалне материјале за фасаде кућа, реците нам који бренд грејача треба да се преферира, како израчунати износ.

Независна изолација фасаде куће миниватима или другим материјалима, повећава ниво заштите спољних зидова од смрзавања, повећавајући животни вијек објеката, стварајући здраву микроклиму у кући. Топлотна изолација је обрада фасада од улице материјалима за изолацију, а затим је фасада украшена материјалима како би се створио атрактиван изглед зграде.

која користи материјале за изолацију фасаде

За изолацију користити плоче (пјена, камена вуна) и ваљане материјале (парна брана Тецхноцицле, пјенасти полиетилен). Да би се фасада приватне куће загрејала од цигле или трупца, потребно је одабрати прави изолациони материјал и израчунати његову количину. Да бисте то урадили, размотрите главне типове савремених материјала: трошкове, потрошњу електричне енергије и минимални слој изолације.

Минерална вуна, стаклена влакна


Монтажа оквира на фасаду и полагање плоча од минералне вуне

Користе се кошаре базалтног памука било ког произвођачау комбинацији са висококвалитетном воденом парицом. Чињеница је да изолација од влакана упија воду, док материјал губи изолацијска својства. За изолацију фасада приватних кућа са улице треба користити материјале, импрегниране посебним адитивима и композицијама које смањују упијање воде у материјалу.

Стаклена и минерална вуна - универзални гријач који је погодан за вањску и унутарњу топлинску изолацију конструкција. За хоризонталне равни боље је изабрати ваљкасти гријач. За вертикалне површине, потребно је одабрати плоче високе густине, а на зиду је потребно изградити оквир од дрвених шипки или металне водилице за полагање између њих замијењених.

Пена, експандирани полистирен пена

Загревање базе куће са самим Финоплексом

Плоче од пјенастог полистирена - јефтин је и једноставан за употребу, који има малу топлотну проводљивост. Памук је далеко најпопуларнији. Полистирен од екструдиране пјене са високим карактеристикама топлотне изолације, отпоран на влагу и издржљив материјал. Екструдирање практично не упија воду, па се користи при изолацији темеља траке.

Сви гријачи од пјенастог полистирена су мале тежине, плоче се могу лако изрезати на жељену величину и ставити на полистиренско љепило од пјене на било коју површину. За уградњу пјене не треба додатни оквир од греде, а слој топлотне изолације не само да може бити прекривен споредним колосијеком, већ и покрити фасадни малтер, што значајно смањује укупне трошкове.извођење радова на изолацији фасаде.

Грејач за течност и прскање


Изолација темељне траке изван ППУ-а

Полиуретанска пена Ецотермик је најбоља топлотна изолација у смислу чврстоће, отпорности на влагу и одсуства хладних мостова. Али у исто вријеме то ће вас коштати више, јер пјенасти полиуретан (ППУ) захтијева употребу посебне опреме. Материјал се широко користи за изолацију конструкција које се налазе у влажном окружењу, пружајући чврсти изолациони слој на површини.

Пинзел се користи за попуњавање шупљина у зидовима приватне куће. Предности пуњења или прскања топлотне изолације укључују недостатак мостова хладноће у премазу. Приликом прскања ППУ нема потребе за додатном хидроизолацијом конструкције. Ови материјали вам омогућују да обрађујете велике површине у минималном времену, укључујући металне и бетонске конструкције.

Модерна изолација фасада зграда

Термо панели за изолацију фасада


Топлотна изолација фасаде циглене куће термопанелима

Топлинска изолација фасаде зграде термалним панелима може се направити на оквиру или директно на зидовима, ако су квалитативно поравнати. За уградњу термалних панела на зидове зграде без оквира користи се љепило за пјену, јер су панели лагани и лако се монтирају. Корпус треба користити приликом изолације куће од трупца или када је потребно поравнати зидове приватне куће вертикално.

Хидроизолација фасаде треба да буденаправите први премаз или мјешавину дубоког продирања, нпр.

За време рада термопанел не захтева додатну негу, материјал је веома издржљив и издржљив. Термални панели се могу загрејати и истовремено окренути ка фасади - од Керамзитоблока, блока од пене, гасног силиката, цигле итд. Данас је могуће изоловати фасаде од приватних кућа другим материјалима, који су модерни вишеслојни системи за фасаде.

Системи вишеслојних фасадних изолација


Загревање фасаде и падина прозора минералном вуном

Многи данас обраћају пажњу на вишеслојне изолационе системе за фасаде (ВДВС) - то је модерна технологија изолације фасада зграда и приватних кућа. ВДВС представља сложену вишеслојну конструкцију од неколико елемената: љепило за уградњу гријача, топлинску изолацију, стаклопластике, китове и фасадне жбуке. Један од лидера у овој области је компанија Цапарол.

Чак и мала дебљина изолационог слоја који производи Цапарол под брендом Цапатецт, пружиће здраву микроклиму у животном простору и удобним условима. Као што видите, избор материјала за спољне зидове данас је прилично велик, па се исплати обратити пажња при куповини не само карактеристика, већ и цене топлотне изолације и технологије њене инсталације на зид.