Мали трикови искусних туриста: ђубрива за краставце у стакленику

Ђубриво за краставце може се купити у продавници за повртарство или на интернету, а ту је апсолутно савршен рецепт за пуњење краставаца. Сваки јазавчар бира своју варијанту, погодну за свој град. У зависности од сорте, услова и богатства тла корисним супстанцама, одабрана је варијанта ђубрива. За лепу жетву могу издржати температуру и влажност, додати минералне материје и стајњак, разне препарате.

Како и како оплодити краставце у стакленику

Краставци брзо сазревају, па ако правите грешке, нећете имати времена да поправите ништа. Ово поврће је један од главних састојака у салатама и конзумира се у сировом облику. Врста земљишта у којем се узгајају краставци зависи од његовог укуса и величине. Стакленици и стакленици помажу у уклањању многих врста корова, а гране краставаца заузимају погодну позицију за жетву. Многи више воле да праве стакленике властитим рукама, пажљиво их прикупљају од импровизираног материјала, али је могуће наручити стакленик било које величине. Радници ће га донијети, скупит ће и само ће морати припремити тло, а затим посадити краставце. Како не направити грешке у овом случају - читајте даље.

Ђубрење краставаца са калијум сулфатом

Корен краставац почиње када се појаве први листови. За исхрану корена, вода се разблажује са двоструким суперфосфатом, калијумом сумпорном киселином, калијум хлоридом, амонијум нитратом. Тада се ђубрење треба обавити за 10-15 дана, како почиње цветање биљке. ФорДруга исхрана користи органске препарате. После недељу дана, други, проведу трећи прељев. Додаје течну краву. 4 пута у 2 недеље (користити раствор сличан трећем храњењу).

Композиција фолијарне исхране на 10-литарском отвору:

 • 60 г суперфосфата;
 • 30 г калијумовог азота;
 • 1 г борне киселине;
 • 0,4 г манганове сумпорне киселине;
 • 0,1 г цинкове сумпорне киселине.

У вегетативној сезони храњење и наводњавање могу се комбиновати. Исхрана коријена укључује додатак гнојиву за исхрану коријена разних препарата за фекално храњење.

Да ли је дрвени пепео за краставце у стакленику

Краставци су веома течни производ. Поред скупа веома добрих за било које нутријенте за тело, они такође садрже доста велику количину угљеника и масти. Ако неко користи краставце, његово тело ће му захвалити за то. За ово "хвала" потребна вам је добра жетва. Нарочито ће бити корисна за жетву као ђубриво, као што је пепео.

Одлично јефтино решење је употреба гнојива од краставца у зеленом јасену

Како оплодити краставце пепела:

 • Све док биљка расте - оплодите је не више од 6 пута;
 • Први пут се спроводи - док се биљка тек формира;
 • Даља прерада - цветање биљке;
 • Даље оплодити када биљка поплави.

Краставци се рибају пепео једном недељно. Храњење се врши само када је време топло. Пре тога су потребни краставциу реду да јебем Ако земља није довољно влажна, пепео може оштетити корене.

Ђубриво је пепео, није коначна опција, а не панацеја, иако пепео многи вртлари сматрају гнојивом бр.

Али и краставци хране различите препарате, органска ђубрива, као што је стајњак. Ипак, дрвени пепео ће имати користи од ових ђубрива. У њој се налазе најбољи минерали. За оплодњу биљке пепела можете на два начина: суви пепео или инфузију пепела.

Какво би морало бити земљиште у стакленику за краставце

Какво би земљиште требало да расте краставац, размислите унапријед. Боље је веровати квалитету, а не цени. Многи вртлари ће рећи да тло за краставце може бити два типа: лабаве пјешчане иловаче и иловаче. Кисела и тешка земља неће дати принос ове биљке. Лабораторијски тестови ће помоћи да се одреди киселост земљишта, и да се подигне одговарајућа количина ђубрива за њу.

Търга треба:

 • Бити плодан;
 • Добро је пустити топлину и упити воду;
 • Бити неутралан.

Търговиа на зеленото за краставци не сме да всебује песак или глина

.

Стручњаци сматрају да је најбоље земљиште мешавина траве и стајњака. Додајте пиљевину, јер оне повећавају усеве и смањују трошкове гајења у стакленику. За садњу се припрема тло. Земљиште је дезинфицирано, пробављено, а мјесец дана касније кориштена је мјешавина слиједећег састава: калијев сулфат, амонијак нитрат и суперфосфат.

Да би краставци постали лијепи и велики у стакленику, земља је равна, стварају се гребени. Да бисте направили гребен, повуците темељну јаму.

Неопходно је да не постоје споре гљива, семена корова, јаја инсеката у земљишту. Различити токсини чине земљу опасном за краставце, тло и стакленике не смију се налазити у близини пута. Недостатак глине је важан моменат, јер било која садница умире у њему.

Савети: шта користити за краставац у стакленику

Производ од природног ђубрива - стајњак. То је један од најбољих добављача фосфора у земљи, калијум и огромна количина минерала који помажу биљци да формирају и производе усеве. Многи љубитељи минералних ђубрива у прошлом стољећу разматрају гној, али то није случај.

Иако је тешко уравнотежити и тешко се уравнотежити са стајњаком, немогуће је порећи присуство великог броја супстанци које недостају у минералним ђубривима. Користећи минерална ђубрива, можете додатно исцрпити земљу, али гној га гура и помаже у опоравку од исцрпљености. Гнојиво за тло под краставцима препоручују многи земљаци. Као ђубриво, није нижи од дрвеног пепела. Разлике у стајњаку у којој животињи производи.

Ђубрење краставаца у стакленику може бити пилећи или свињски гнојиво

Врсте животиња чији се гној може користити као ђубриво:

 1. Краве. Најчешћи је гној ове врсте животиња. Међутим, потребно је компетентно примјењивати. Треба узети у обзир старост краве - вреди узети гној зрелије животиње.
 2. Коњи. Користи се у различитим типовима земљишта. Храњивији за земљу од краве. Најпогоднији је за краставце него за разне дроге и сидерате.
 3. Свиње. Веома зачињено ђубриво. Велика количина амонијака настаје због урина. Могућност превоза само у затвореном облику. У овој врсти стајњака много је паразита.
 4. Кунићи. Веома суво ђубриво, лако се транспортује. Не садржи семена штетних биљака. Стајњак се дезинфикује и не чува у ћелијама зеца.

Органска ђубрива су конкурентнија са минералима. Ако се земља не користи за добро, онда је исцрпљена. Она треба да се брине о њој, а онда ће донети плодове. Природна ђубрива помажу земљишту у већој мери. Оне обнављају једну од најважнијих особина земљишта - плодност.

Да би се садили краставци, важно је узети у обзир, поред влаге, температуру тла. Идеална температура је 25 ° Ц, а температура околине не смије прећи 28 ° Ц.

Земљисте за краставце у стакленику (видео)

Ако постоји потреба да се земља неутралише, користи се вапно. Свако може да га купи, али не претјерујте. Избор сорти краставаца и врста земљишта зависи од узгајивача, његове способности и жеље. Али у сваком случају, мораће да ради, јер је пажња и брига неопходна за било коју врсту биљке, посебно у стакленицима. Свако може да не примети да су њихови покрети усмерени ка аутоматизму, али почетници треба да раде.