Мајка за секс са топлом водом - сорте и карактеристике

Код уградње унутрашњег грејања, топлотна изолација је гаранција ефикасности и поузданости њене ефикасности. Његова главна функција је смер протока ваздушних маса од загрејане до задате температуре расхладне течности и стезање у грејном простору, а не надоле, у плафонском плафону.

Као грејач се користи много материјала, од којих се најефикасније могу назвати плоче за топли под. Такви производи морају имати одређене карактеристике које ће им омогућити да пруже најудобније температурне услове.

Опште информације

Модерно тржиште градње је дословно пуно различитих материјала, различитих цијена, величине, коефицијента топлинске проводљивости итд. Понекад један и исти изолатор иде под различитим брендовима и по различитим цијенама. Навешћемо неке од најтраженијих примера, од којих се сваки може изабрати из буџета и карактеристика.

Плоче обављају 3 важне функције - рефлексију, фиксацију и изолацију

Важно је напоменути да се мајка за топловодну колону не налази у свакој публикацији посвећеној значајкама инсталације. Ако говоримо о штедњи, онда ће такви производи бити само мали део буџета, али ће увелико повећати ефикасност целог система. Питање поједностављивања полагања је такође небитно, јер се плоче једноставно слажу на припремљену површину и фиксирају. Штавише, неке од опција чак поједностављују слагање на рачун специјалних ормарића.Цијев је сложена између њих, не клизи када се улије вијак, који се не преклапа и остаје непокретан цијело вријеме рада.

облагање фолијом

Да ли су производи на бази пенофенола, обложени фолијом са једне стране. По својим погонским својствима, такав потрошни материјал је погодан само за јединице за подно гријање, које су додатни извор централног гријања. И зато што уређај загрева у приземљу, где постоје подруми или подруми, они се не користе рационално.

Носач топлоте, на којем ће циркулисати извор топлоте, постављен је на страни фолије, док су за причвршћивање потребни додатни елементи за причвршћивање, као што су арматурна мрежа са великим прозорима, спајалицама, стезаљкама итд.

Између њих, мајка је причвршћена сликарском љепљивом траком уз максимално густо приањање једна према другој.

Лоша страна ове подлоге је потреба да се користе додатни елементи за причвршћивање, у противном це се на њој једноставно клизнути.

филм

Термоплати овог типа састоје се од три слоја: пјенасти полистирен, фолијски слој и фолија, који је неопходан да би се осигурала сигурност цјевовода од дјеловања влаге. Такве изолационе тканине имају прилично густу структуру.

Да би се олакшала инсталација цевовода, на филм се примјењује путни равнало. Због чињенице да је овај материјал обогаћен фактором високе густине,Постиже се поузданост фиксирања спајалица, помоћу којих се врши фиксирање грејног елемента на површину плоче. Може се лако применити као део главног унутрашњег грејања просторија.

За причвршћивање могу се користити различити причврсни елементи, али најпоузданији је харпунски носач.

Плоче равне, од пјенастог полистирена

Издржљив и густ топлотни изолатор чија дебљина досеже 50 мм. Структура затворених ћелија обезбеђује квалитативну изолацију топлоте, док је материјал нула хигроскопичност. Веома је отпоран на деформације, а као елементи за причвршћивање користе специјалне конзоле од пластике. Инсталација цевовода се врши помоћу унапријед израђене ознаке која поједностављује рад.

Неопходно је поставити слој за хидроизолацију испод матичне плоче. Температурни и температурни контраст цеви и базе ће довести до стварања кондензата и, сходно томе, развоја гљивица.

Стан са бобијем

Пјенасти полистирен за топли под са бобијем - добра опција за изолацију оваквог система гријања. Такви производи израђени су по посебној технологији, у процесу у којој постоји конвексно образовање, равномерно смјештено дуж цијеле површине платна. То су ове представе и називају се бобије, између којих леже цеви. Таква организација слагања, с једне стране, веома поједностављује рад - труп иде глатко без преклапања и одступања од осе. С друге стране, не дозвољава му да се креће у процесу сипањабетон цлинг

профил

Ова група је више развијена него само плоче с вретенима због доданих карактеристика.

 1. Разликују се у уобичајеном и ламинираном слоју, тј. Уз примјену посебне филмске превлаке на бази паре, кроз коју је могуће изоставити додатну фазу стварања парабеар-а.
 2. Бочне површине простирки испод пода топле воде, чија је цијена нешто скупља од горе наведених опција, опремљене су специјалним контурама.
 3. Посебна ознака олакшава њихово међусобно повезивање, што заједно са контурама за закључавање омогућава стварање континуираног термоизолационог слоја који нема термоакустичне шавове. Ово платно потпуно елиминише губитак топлоте и даље делује као одличан звучни изолатор.

ВИДЕО: Монтажни отирачи

Област примене

Данас су најпопуларнији и најучинковитији отирачи за топли под су профилисани модели који вам омогућују да брзо и лако довршите инсталацију цијеви, која ће затим циркулисати расхладно средство.

Поред тога, предности тканине могу се приписати и њиховој одличној звучној изолацији, која омогућава употребу ове мреже без додатних слојева који апсорбују буку.

Главни задатак термопласта за топли под је потпуно уклањање топлотних губитака.

Што се тиче обима употребе топлотно-изолационог платна овог типа, може се лако применити на изолацију следећих елемената:

 • унутрашња грејна јединица;
 • унутрашње и спољне фасаде зграда, просторија и приватних кућа;
 • логгие, балконски блокови и подне облоге.

Предности

Теписи за топли под имају масу позитивних својстава, међу којима се може приметити следеће:

 1. Готово све термоизолационе плоче које се могу лако купити у било којој специјализованој трговини имају све потребне потврде о потврди квалитета, које потврђују усклађеност са свим европским стандардима:
 2. Гашење пожара - већина производа се класификује као самозапаљива. Чак и при директном излагању ватри, таква тканина не светли, али када се загрева не ослобађа отровне супстанце.
 3. Основа многих плоча је екструдирани пјенасти полистирен, чија је основа затворена ћелијска структура. Ријеч је о чврстом и издржљивом материјалу, чији се вијек трајања рачуна десетинама година.
 4. Присуство специјалних ормарића знатно олакшава инсталацију цевовода.
 5. Захваљујући изолационој облози, могуће је постићи високу ефикасност унутрашњег система грејања.

Која год да је опција одабрана изнад, у сваком случају ћете се наћи у побједи, јер други производи који су идентични по функционалности неће моћи у потпуности осигурати топлинску проводљивост, јер су представљени случајеви копирани. И који од њих дати предност је посао свих!

ВИДЕО: Све осорте супстрата