Лустери у Лофт стилу (49 фотографија): велике паукове у дневном боравку и дизајнерски бијели и црни модели из цијеви

Данас је стил поткровља, који диктира његове унутрашње потребе инспирисан духом "непотпуности", а истовремено пун хармоније и једноставности који наглашава јединственост стила, посебно популаран међу младим људима и креативним професијама.

Рођен је четрдесетих година у Америци. Од тада је становништво имало проблема са становањем, људи су били присиљени да се населе у индустријским просторијама, које су карактерисале високи плафони, велики прозори и "голи" зидови. Тада је поткровље почело да се формира као правац стила у ентеријеру, до данашњег дана је веома релевантно, што је све популарније иу приватним кућама иу становима.

"Поткровље" на енглеском значи "поткровље", тако да иста просторија треба да подсети ако није таван, онда нека врста студија са малим делом немара својственог креативним личностима.


Главни и једини циљ лустера у овом стилу је њихова функционалност од декорације собе. Међутим, извори светлости у стилу "поткровља" - прелепи уметнички објекат, који није лишен дела естетике, прави осећај лепоте.

Лустери су дизајнирани тако да дају толико свјетла да је соба буквално поплављена њима. Зато што је у овом стилу посвећена посебна пажња светлом осветљењу, што захтева мултидимензионалност простора, илузију пространости, више као фабрику у просторији.

Карактеристике

Расвјета игра важну улогу у обликовању вашег интеријера у овом стилу, јер један од мотива Лофта каже: "Више свјетла,више осветљења, више зрака. " Стога треба пажљиво размотрити избор лустера, који су важан, па чак и саставни елемент у свакој просторији.

Јединствена особина лустера у стилу "поткровља" је одређена пропорција грубости, индустријализма, "занемаривања", која карактерише овај стил уз лаконичност и једноставност. Лустери направљени у оваквом стилу су упечатљиво другачији од стандарда који смо користили у нашим кућама и становима, будући да сам стил имплицира непосредност, тврдећи да је безбрижан шик са својом боемском посебношћу.


врсте

Лустер од плафона је изузетно импресиван. Извана изгледа као велики паук са ЛЕД лампама, раширен готово по целој дужини стропа. Такав лустер ће посебно нагласити изванредан простор и карактер стила, који захтева неку врсту фабричких просторија. Не мање запамћени су и висећи лустери који се складно уклапају у унутрашњост, док се не фокусирају на сам плафон.


Изненађујуће су и дизајнирани лустери у облику великог обруча, на чијим се рубовима налазе електрични аналоги свијећа.

Такви лустери су популарни, јер могу глобално осветлити просторију, дајући унутрашњости одговарајућу свјетлину и освијетлити оно што стил захтијева.


цолорс

Све више дизајнера преферирају беле и црне лустере, јер су ове боје најпогодније за овај стил и довољноскладно се уклапају у простор. Црно-бели су прилично погодни за тако изванредан стил.


Бели лустери бирају у случају да не желе да нагласе плафон, док црна, напротив, служи као светла тачка за целу просторију, скрећући пажњу на себе.

Међутим, искусни дизајнери нису ограничени на ове две боје; лустери могу бити црвени и аквамарин; Што је светлији то боље, пошто овај стил не прихвата пастелне боје.

Посебну пажњу треба посветити неонским, киселим бојама, јер савршено надопуњују унутрашњост, додајући светлу ноту која служи као неопходна мрља како би се нагласила ексклузивност ваше собе.


материалс

Овај стил укључује индустријализам, незнатан "недостатак" простора, тако да лустери праве цијеви свих врста флексибилних дијелова, који подсјећају на водоводне елементе, разне гуме, уређаје, итд., Што ће унутрашњем дијелу дати наводно посебну непотпуност, једва примјетну грубост.

Међутим, дрвни материјали у стилу "поткровља" нису добродошли, јер су дрвени лустери конзервативнији, профињенији, тврде да имају класичну висину и беспрекорну традицију.

Поткровље - ради се о слободи, која надилази уобичајене интеријере, ту вољу самоизражавања, која је далеко надмашила каноне класике и стандардне декорације соба.


Димензије

Посебно строги захтјеви за димензије лустеране Међутим, све чешће избор дизајнера пада на велике лустере, који могу истакнути велику површину просторије.

Будући да је мото стила "Више свјетла и зрака", тада велики укупни лустери осигуравају укупно освјетљење и свјетлину потребну за цјелокупни стил увода. Популарни су и мањи привјесци од лустера, који подсећају на висеће светиљке на плафону.


Једино правило малих лустера у стилу "поткровља" - требало би да буду истовремено довољно да обезбеде неопходну расвету која је потребна за овај ентеријер.

Како изабрати?

Треба имати на уму да дрвени лустери не би требали бити присутни у унутрашњости, јер такав материјал као што је дрво додаје потрагу, луксуз који у потпуности протурјечи концепту стила "поткровље".

дати предност суспензијама; такви лустери се широко користе за осветљавање кухиње. Велики лустери, на пример, паучни лустер, биће веома погодни у дневној соби или у трпезарији, ударајући госте и наглашавајући њихову пажњу на осветљење и плафон.

Такође треба имати на уму да лустери у овом стилу не би требало да садрже елегантне елементе декорације, претјерану помпе и луксузне тврдње. Они се морају складно уклопити у околни простор, који доживљава "нетачност", грубу, неку врсту непотпуности, која није лишена, међутим, креативног грожђа и осебујног шика.


Ако се ипак одлучите да изградите свој дом у стилу "поткровља" или да поставите само неколико просторија у овом правцу, онда је вредно држати се некихпрепоруке искусних дизајнера који раде у овој области већ неколико година.

Ево неколико корисних савета од експерата:

 1. Запамтите да лустери у овом стилу нису тако дизајнирани за декоративну улогу као функционални елемент који може дати максималну свјетлост вашем простору;
 2. Осветљавање ентеријера се препоручује одједном на неколико нивоа. Идеална комбинација ће бити уградња лустера на плафон, зидове, присуство подних лампи, јер ће заједно дати максимално осветљење просторије, што је потребно за овај стил;
 3. Величина лустера мора одговарати унутрашњости, складно се уклапа у њу и не губи се у простору. Стога, дајте предност великом великом лустеру;
 4. Ако сте престали бирати на малим лустерима, имајте на уму да би требали бити на многим мјестима на једном мјесту како би сачували јединство стила и дали максимално освјетљење;
 5. Најбољи извор светлости биће онај који ће изазвати асоцијацију на индустријску индустрију.
Алуминијумски лустери - то је управо онај који ће под утицајем овог стила изгледати најимпресивније у унутрашњости, јер такви уређаји углавном доводе до удруживања фабричких просторија, вешто лажних за становање. Алуминијумски лустери изгледају невероватно органски у свакој просторији у вашем дому. Осим тога, они су прилично необични, јер материјал као што је алуминијум, сам по себи - нешто изванредно за лустер, нестандардно за елемент унутрашњости.

ИдеалноОпција осветљења у ентеријеру под утицајем Лофтовог духа су модели ЛЕД осветљења који остављају утисак да сте на изложби познатог уметника или његовог студија. Такви уређаји су прилично једноставни, иако нису лишени изворног укуса, што унутрашњости даје још већу модернитет у духу индустријализма.Упамтите да је овај стил посебно забринут због избора расвете, јер је рођен у периоду бума до фабричког становања, које је било осветљено на рачун великих прозора. Тржиште има веома елегантне уређаје који изгледају атрактивно за такав модеран ентеријер.

Велики избор лустера и информација које добијате неће вам омогућити да се заглавите у дизајну ваших соба.

Сви лустери у том правцу, шта год да су - под, висећи, зидни или точкасти, одликују се чињеницом да су већ независни уметнички објекат, без обзира да ли су код куће или у продавници .

Погледајте. Разноликост прибора импресионира машту, очаравајући је својим мудрим облицима или геометријским облицима. Ниједан лустер у стилу "поткровља" неће вас оставити равнодушним иако се не уклапа у оквире уобичајених интеријера, на које смо тако навикли.

Нећете проћи такав лустер, чак и ако вам се не свиђа, јер је "поткровље" експлозија, лет изван стандардног ентеријера, велики корак од класичних канона дизајна ваше просторије.

Лустери у Лофт стилу требада испуни следеће услове, јер овај правац диктира његове норме, далеко од стандарда.

Међутим, ова правила треба узети у обзир ако и даље желите опремити свој простор у стилу "лофт":

 1. Минимални декор на светиљкама;
 2. Црна или бијела, рјеђе неон или свијетла киселина;
 3. Живо осветљен, светлији, што боље;
 4. Велике величине;
 5. Мали лустери су дозвољени само ако су многи одједном на једном мјесту;
 6. Без накита, кристалних привјесака;
 7. Материјал од којег је направљен лустер мора подсјећати, на примјер, на водоводне елементе, жице и тако даље, што доводи до размишљања о творничким просторијама.

Водећи дизајнери у области унутрашњег уређења кажу да је што је могуће светлији да не би било могуће погледати лустер (лустери, ако је неколико мањих) док је укључен. Уосталом, светлост у таквом ентеријеру игра кључну, готово водећу улогу, чак и не даје чак ни дизајн самих зидова, који је, успут, важан.


Представљамо вам водеће компаније у производњи лампе и лустера у стилу "лофт":

 • Дивинаре (Италија);
 • Фаворите (Германи);
 • Лофт ИТ (Шпанија);
 • Идеал ЛУКС (Шпанија);
 • Луссоле Лофт (Италиа).Модерни правац "поткровља" у дизајну ентеријера је заиста необичан и јединствен у стилу, јер укључује особине лаког немара,индустријски простор, својеврсна "непотпуност", комбинирајући их са практичношћу и функционалношћу простора. Овај стил непрестано улази у животе градских становника и наставља да плијени срца људи, проналазећи све више присталица широм свијета.

Такав ентеријер подсећа на радионицу уметника или друге креативне особе. По правилу, стил "поткровља" је чешћи у интеријерима нежења, људи креативних професија. Међутим, он проналази све више присталица широм света због његових изузетних околности и ексклузивности. Овај стил се може препознати одмах, јер је довољно светао и памтљив, што неће оставити равнодушним на најсјајнију естетику.


Погледајте следећи видео снимак за мастер-класу да бисте направили лустер од паука.