Лунарни календар за мај 2018. је цветни вртлар

Мјесечев календар за собне биљке и цвијеће до маја 2018. године помоћи ће у идентификацији најповољнијих дана за садњу и пресађивање биљака.

Приликом различитих манипулација домаћим цвијећем могу се лако оштетити. Расипи осипа, огреботине грчева, ломљење стабла или ломови лишћа су сви стресови за биљку, што се може смањити уз поштовање препорука лунарног календара.

Утицај Месеца на планетарно кретање воде одавно је познат, морске плиме и поплаве због положаја сателита Земље. Живи организми су такође склони лунарним утицајима. Код биљака доминантан правац кретања сока зависи од његових фаза.

Датуми, назначени у лунарном календару као погодни за садњу и садњу биљака, падају на период кретања сокова у горње дијелове цвијета - стабљике и лишће. У коренском систему у овом тренутку тургор се смањује, ћелије се благо дехидрирају и постају мање ломљиве. Због овог трансфера, они носе лакши и брже се користе у новом тлу.

Миграција воде у лишће јавља се током раста Месеца. У опадајућем месецу, корени су испуњени влагом и не би требало да буду узнемирени.

Према лунарном календару прије почетка рада у његовом дому или канцеларији стакленика, лакше ће се узгојити здрави и цвјетни врт.

Изузеци су случајеви у којима постројењу треба хитно пресађивање: појавили су се штеточине, лонац је сломљен или сломљен. Онда га треба хитно спасити, више нема распореда.

Пресађивање биљака којецветали, непожељни чак и на повољне дане лунарног календара. Тада биљка може дуго да се разболи и потребно је много труда да се излечи.

Лунарни календар за Мај 2018 од фловер фловер

Припремљене у марту или фебруару саднице цвећа могу се садити већ у мају. По правилу, на сјеновитим мјестима, засађена је метвица, бегоније, бршљан. Петуниа, лобелиа, гераниум и португал погодни су за добро освијетљене цвјетне гредице. Крајем маја, земља се загријава, тако да је дозвољено садити конзерве. Ова биљка има невероватну висину од око 1,5 метара. Обојено је у јарко црвеним бојама. По правилу, каније се саде на парцелама са хранљивим земљиштем и довољном расветом. Мај је такође погодан за садњу трајница, у којима ће цветање почети тек годину дана касније. На ову листу ћемо додати алтаи, турске каранфиле и хеирантус. Ако имате украсно језеро на градилишту, онда га у мају можете украсити љиљанима.

Свибањ је напоран мјесец за вртлара. У року од тридесет дана потребно је много посла. Главни задатак је подјела грмова трајница и садња у тло годишњег сјемена. Цвеће као што су астери, купине, тратинчице и кукурузи засађене су у мају.

Фетални дани за цвеће од 1 до 10, од ​​25 до 31

Необновљиви дани за цвеће од 12 до 24

Не може се засадити 11

Утицај знакова зодијака

Саставни делови лунарних календара астролога тврде да је за постизање лепогрезултат у цвату може, ако се узме у обзир, под утицајем којег је констелација ноћно светло.

Под утицајем на дивље животиње, укупан број знакова зодијака подељен је у две групе, воду, која доприноси плодности и ватреним ефектима од којих су биолошки процеси потиснути.

Прва категорија укључује сазвежђе Прстена, Рибе, Дјевице, Рака, Шкорпиона и Ваге. У периоду када је земаљски сателит под њиховим директним утицајем, витална енергија биљака је на врхунцу својих могућности, тако да познати цвећари покушавају да посаде све цвећаре у данима овог повољног периода.

У правилу, касније такво цвијеће има снажан коријенски сустав и свијетле боје, што их чини одличним украсним елементом сваког домаћинства.

Сви остали знаци су укључени у групу неинфективних и сматра се да њихов утицај негативно утиче и на степенице и на каснији раст биљака различитих врста. Дакле, према астролошком календару вртлара, у случају проналажења небеског тијела под једном од ових констелација, сав рад на садњи цвјетњака боље је одгодити на неко вријеме.

фаза месеца

Мало је вероватно да ће особа икада наћи, никада није чула израз "Месец расте". Шта заправо значи овај концепт, јер сви знају да сателит није физички повећан? Издвојите 8 лунарних фаза, које се разликују по степену осветљености сателита (видљив је са Земљине површине).

    Нев Моон. Период месечине траје 3 дана, током којих сателит можда уопште није видљив. Период затишјаза цвеће, током којих чак ни тло не би требало да додирује.
  • Узгојни (млади) мјесец. Одређивање, посматрање неба, веома је једноставно - танак месец са оштрим ивицама, усмерен лево.
  • Прва лунарна четврт - десна половина сателита се посматра.
  • Месец стиже - завршна фаза "растућег" циклуса, током којег је сателитски погон готово потпуно видљив.
  • Пун месец - период када се пали цела површина лунарног диска.
  • Месец - Почиње постепено замрачење десне стране сателита.
  • Последња четвртина - видљива је само лева половина месеца.
  • Стари Мјесец - на небу је видљив мршав мјесец, чији су крајеви усмјерени удесно.

Популарне личности Маја

Цветање љубичица и цветање врбе-бредина на Козми (1. мај) указују на почетак сетве ротквица и шаргарепе, лука, копра и першуна.

На Луку (5. мај) увек је засађен лук.

НаЕгориев дан (6. мај) виси у дворишту влажног пешкира: ноћ ће пресушити - неће бити времена за дуго времена, а замрзнута - замрзнут ће се већ у августу.

Топла и звездана ноћ у Еузебију (11. мај) - за жетву.

Топла вечер и звездана ноћ на Јакову Апостолу (13. мај) - за жетву и ветровито лето.

Ако је дан Атаназија (15. маја) певао славуја, онда је пролеће падало, а лето - за профит.

Велика роса и јасан дан на Козачком Оријенту (19. мај) обећавају добру бербу краставаца.

Ако 20. маја, месец рогова - на топлоту, месечеве руке - на кишу. Ако је током заласка сунца сунце више обично и црвено, ондаСледећег дана очекује се ветровито време без кише.

Вет он Мокиа (24. мај) - сачекајте да љето буде влажније. Ако је излазак сунца гримизан, а киша у току дана је до влажног, бурног лета. Мист на Мокији - до влажног лета.

Ако је на Богојављење (25. мај) јутро у Црвеном мору (то јест, јасна јутарња звијезда), онда ће љето бити сухо.

Ако на дан Лицери-Комарнитз-а (26. маја) изгледају комарци, бобице се рађају у великом броју.