Лук у унутрашњости - кухиња и дневни боравак дијелимо једни с другима

Лукови данас се све више користе у унутрашњости кућа и станова. Ови елементи дизајна су елитни. Посебно често се лукови монтирају у ходницима, ако има довољно основа за то. На пример, ова соба је издуженог облика. Отвори врата у кухињи и дневном боравку нису мање погодни за израду геометријских слојева.

садржај

 • У коју сврху је вредно конструирати овај елемент
 • Разноврсност лукова у модерном ентеријеру
  • Необични и ретки облици лукова
 • Материјали за производњу
 • Декорација елемената дизајна

Лук на латинском језику се преводи као лук, кривина. Она је служила као сепаратор просторног простора у архитектури пре 4000 година. Овај елемент потиче из источне архитектуре и врло честосе користио у старом Риму . Без засвођених плафона немогуће је замислити храмове и палате римског племства.

У наше вријеме, лук као елемент дизајна је популаран, о чему свједоче бројне фотографије. Пролаз између дневне собе и кухиње заслужује повећану пажњу, будући да су кухиња и дневни боравак врло различити по функцији. Дизајн у овом случају је такође значајно другачији, кухиња је посебан свет.

Дизајнери воле користити у дизајну унутарњих граница између кухиње и дневног боравка лук, који је савршено видљив на фотографији. Показало се да је то успешна веза и само наглашава достојанство сваке просторије.

Историјат употребе ове ставкедизајн неколико хиљада година га је суштински трансформисао,функције су се такође промениле:

 • Данас његова примена даје просторима посебну личност;
 • Он служи као сепаратор простора на независним деловима и истовремено их комбинује у опште архитектонско решење.
Многи у нашем времену радије замјењују прорезе врата на засвођеним строповима.

У коју сврху је вредно конструисати овај елемент

Данас, овај елемент дизајна често се сусреће у модерним зградама, данас га је немогуће изненадити. Али не увек је исправно изабрана и добро је лоцирана. И још ређе, он је у потпуној хармонији са општим концептом уређења и декорације дома. Многи дизајнери често користе таква решења у својој потрази. Ово је омогућило чак ида се додијели низ заслуга .

 • Употреба решења стандардних врата уместо лучних решетки доводи до значајног ограничења простора, јер отворена врата заузимају место које се може рационалније користити у дневној соби или кухињи.
 • Лук у унутрашњости омогућава визуелну комбинацију дневне собе и кухиње са њиховом стварном подјелом. Овај парадокс је основа за занимљив ефекат у кухињи и ентеријеру дневне собе. Иако таква одлука носи јасну линију између хотела и кухиње, иако је у непосредној близини ових просторија. То је немогуће са затвореним вратима.
 • Ови елементи данас су веома чести, јединствени производи овог плана у перформансама дизајнаентеријеру додају елеганцију и посебну оригиналност. Неки стилови у унутрашњости једноставно се не могу имплементирати без њих. То је јасно уочљиво у случајевима када се придржавају дизајна једног концепта дизајна.
 • У нашем времену, уобичајено је повезати кухињу и дневну собу. Ако се изабере слично решење, онда се лучни отвор савршено уклапа са вратима, чак и ако је много скупљи. Међутим, ова опција пружа комбинацију лепоте и функционалности унутрашњих граница.

Употреба лучних структура у унутрашњем уређењу односи се на сферу индивидуалног избора и сопствене преференције. Али чак и субјективне просудбе о овом резултату и њихов укус не би смјеле бити превелико стручно мишљење.

Разноврсност лукова у модерном ентеријеру

луковимогу бити веома различити , они се могу видјети на фотографији у свим детаљима. Један списак свих њихових могућих типова захтева довољно простора и неке архитектонске писмености да би се разумело о чему се дискутује. Можете се сјетити лукова:

 • Арапски
 • конкавно,
 • Аркбутан,
 • два центра,
 • дијагонално,
 • зец,
 • еллиптиц,
 • назубљен,
 • Обрнуто,
 • буква,
 • Маварски,
 • плетеница,
 • Остало.

Као што је јасно из ове листе,избор типа дизајнаће бити тежак. У модерним унутрашњим решењима могу се користити елементи неколико главних типова. Да би разумели ово питање, најбоље је да се држитекласификација ове одлуке у смислу њене форме и стила. У складу са класификацијом по овом принципу, лако је описати лукове.

Класични лук полукружних облика је најпопуларнији дизајн, широко је распрострањен. Њен избор је обично због незнања о разноврсности врста. Осим тога, полукружни облик савршено одговара готово сваком дизајнерском дизајну, посебно класичним опцијама за завршну обраду простора.

правоугаони лукна вратима испада да је рационалније решење. Ова опција не захтијева радикалне измјене, што је важно приликом стварања елемента овог типа при отварању бетонског зида. Правоугаони лук је такође атрактиван, а специфичност дизајна омогућава му да буде широк.

Таласасти лук је врло специфичан, одличан је за стил модерног дизајна, ретро и друге. Необичан облик таласа привукао је пажњу многих љубитеља јединствених ентеријера.

Лук у облику трапеза је риједак, јер данас неспретни облици нису у тренду. Да, и применити ове лукове није лако. Међутим, приликом уређења простора у готичком стилу, они се најбоље уклапају, фотографије потврђују да је то посебно убедљиво.

Лукови у облику елипсесавршено одговарају класичној унутрашњости и дају јој посебну префињеност. Неки модерни стилови у потпуности дозвољавају лукове сличног облика. Посебно атрактивни изгледају лукови у облику елипсе, израђени од племенитог дрвета и високог квалитета руковања материјалом.

Неуобичајена и ријеткаоблици лукова

Лукови једноставних облика сусрећу се и стварају се чешће, а данас се могу сусрести. И још необичније лукове, који су од интереса за њихову непредвидљивост. Савремене технологије вам омогућавају да извршите било којанајневероватнија решењауз коришћење разних чак и необичних материјала.

Класификација ових елемената је веома тешка, чак и практично немогућа, јер свако рјешење овог плана постаје потпуно индивидуално. То могу бити најзанимљивије комбинације неколико класичних типова дизајна или типова нестандардних форми.

Ухватите незаборавно искуство лукова у облику побољшаних класика. Прекрасни ансамбли лукова гледају из својих неколико варијанти.

Приликом стварања лукане можемо заборавити на кухињски намјештај . Његова комбинација са луком необичног облика ствара огроман ефекат и постаје рјешење достојно најинтензивнијег интереса. Лагани дрвени лук, који се ненаметљиво сели у кухињски сто, на пример, представља упечатљив пример елегантне спонтаности и функционалности производа.

Неочекивана и спектакуларна је комбинација и комбинација која вам омогућава да постигнете јединствено креативно испуњење. У том смислу је сигурно комбиновати шипку са луком у једну композицију.

Предности коришћења лукова у дизајну просторије су очигледне. Они су декоративни и омогућују вам да играте простор од две собе по вашем нахођењу. У великим просторијама, лукови су вероватниједекоративни карактер . И за мање запремине већеФункционална сврха овог елемента унутрашњости добија значај.

Тешко је јединствено идентификовати недостатке таквих решења када се просторија дневне собе и кухиње деле у станове већих величина. Домаћа бука и јединствене кухињске ароме могу омести. Али читава кухиња - дневни боравак и кухиња могу се одвојити од осталих врата врата.

Материјали за производњу

Лукасти пролаз из кухиње у дневни боравак може бити израђен од разних материјала. Избор материјала је одређен карактеристикама дизајна. Међу многим опцијама, можете истакнути сљедеће.

Завршна обрада дрветаувек је била популарна. Посебно су занимљиви дрвени лукови, чак имају и одређену профињеност. Ово је израженије када се користе елементи са резбаријом. Посебан третман ових дизајна чини их атрактивним, а коришћење ретких стена може постићи велики ефекат.

Идеалан материјал за изградњу лукова био је сухозид. Није нарочито скупо, лако се рукује. Погодност овог материјала омогућава вам да добијете чак и веома мудре фигуре, које се у овом случају не могу прецијенити. У будућности, суви зид се може обрадити практично на било који начин, дозвољено је његово гипсање, бојење, украшавање камена и још много тога.

Коришћење лукова за вештачке материјале пружа одређену ширину могућности. Вештачки материјали могу савршено да имитирају природне бојеи фактуре са свом практичношћу материјала иотпорност на хабање. Пластични лук ће трајати много година. Потребно је само водити рачуна о избору који не штети здрављу.

Лукови од цигле су ријетки, само у старим зградама можете пронаћи слична рјешења. Али ови елементи су изванредни у зградама као што су лофтс, у којима је голи зид је непроменљив атрибут.

Декорација елемената дизајна

Лукови од природног камена или дрвета практично не захтијевају додатну прераду, али за сухе зидове је изузетно важно.

природни материјалису невероватно скупи . Али увек можете да их симулирате и украсите лукове на било који начин. Разлике са производима од природних материјала одмах стижу у очи, али практичност овог приступа и једноставност изведбе су важније предности.

Готово ништа се не мијења у случају дрвеног украса. Елемент самог дизајна може се створити од било чега, а дрво служи као унутрашњи декор унутрашњег елемента. То је јефтиније, али изгледа горе.

Заједно са луком, сасвим је прихватљиво користити друге архитектонске технике. Добра комбинација долази из колона. Али овдје је важно имати осјећај за мјеру, стан се не може натјецати с палачом због богатства украса.

Мали витраји у луковимаили стаклени уметци пружају угодну унутрашњост.

Мозаик ће омогућити украшавање производа фиктивним орнаментима са разноврсним рјешењима боја, чак су и концептуалне умјетничке слике могућеизвршење.

Чак и једноставни облик и досадни лук ће се појавити у другачијем свјетлу ако користите слику у њеном дизајну. То ће вам омогућити да направите портал директно у бајку из уобичајене кухиње. Главна ствар је талент и уметност уметника. Чак ће и срећа у избору боја допринијети реализацији фантазија од обичних до најважнијих.

Велики додатак дизајну ће бити завесе. Ако су затворене, извршит ће партицијску функцију. Истина, завјесе могу апсорбирати мирисе кухиње и скупљати пуно прашине. За њих ће бити потребна периодична нега.

Лукови у кухињи се могулако урадити властитим рукама . Производ можете ограничити на њихов суви зид са најфинијим завршним обрадама. Потребно је само водити рачуна о материјалном и једноставном инструменту. И са величином и обликом не би требало да буде проблема.

Лепи лукови између кухиње и дневног боравка
)