Линеарне ЛЕД сијалице (55 слика): модуларни и профилисани, уграђени и висећи модели, архитектонски и горњи

Прецизно одабрано осветљење игра главну улогу у свакој просторији да би се створила идеална микроклима. Ово је важно како за удобност очију, тако и за карактеристике дизајна просторије. Данас, тржиште расвјете представља разноврсне спектакуларне моделе и није лако одредити жељени тип линеарног свјетла. Зато, пре него што обавите куповину, вреди одредити функцију коју ЛЕД светло треба да ради директно у вашем стану.

Карактеристике, предности и недостаци ЛЕД-модела

ЛЕД расветни елементи - ово је заиста свестран модел осветљења. Линеарни ЛЕД производи могу истовремено осветљавати велику површину кухиње, стандардни лустери покривају само одређено место. Друга карактеристика разматраних уређаја за осветљење је да имају много дужи век трајања. Према мишљењу стручњака, линеарни модели могу радити више од десет година (уз правилну имплементацију инсталације), без потребе за замјеном или неисправним радом.

Линеарни уређаји за осветљење су направљени у облику низа међусобно повезаних уређаја који не дозвољавају заклањање прелаза између извора светлости. Због тога се овакви модели одликују јасним и меким флуксом светлости, који је уједначен у његовом откривању.

Међу техничким карактеристикама ових производа, вредно је напоменути да узорци боја модела долазе у различитим нијансама. По правилу, на амбалажи су сијалицеу Келвину показују параметре температуре боје. Производ за осветљење, у зависности од могућег степена, показује жуту, белу или колико год је могуће идентичну са природном светлошћу меком топлом нијансом. Такође можете посматрати хладни неутрални начин осветљења.

Могућност повезивања линеарних ЛЕД производа на један једини извор освјетљења је додатна значајка која је опремљена свјетлосним уређајима. Ово је још један велики аргумент у прилог избора производа за ЛЕД осветљење, претварајући апсолутно било коју просторију.

Размотримо исте предности таквих уређаја за осветљење:

 • Уштеда електричне енергије је прва и можда главна предност која директно доноси линију ЛЕД производа кухињи од обичних сијалица. Извори светлосног тока су светли засићени кристали, светлеће диоде, које дају велику количину светлости на малој површини светлеће површине. Данас је овај показатељ, наравно, важан, т. К. У периоду континуираног раста тарифа електричне енергије, многи покушавају да уштеде на свему.

 • Мале величине - ово је друга предност производа о којима је ријеч. Опције за позиционирање линеарних ЛЕД уређаја нису ограничене само на површину стропа стана, за разлику од стандардних кухињских лустера. Потоњи се могу поставити само на плафон. Линеарни производи за осветљење могу се инсталирати и на зидове и на намештај и на себемала кухиња.

 • Међу предностима линеарних модела, вриједи напоменути њихову сигурност. Због обезбеђивања линеарних расветних уређаја такве врлине, они се готово не загревају у процесу рада. У поређењу са обичним кухињским елементима, ниво струје у ЛЕД сијалицама је много нижи. То им омогућава да их активно користе у разним расветним уређајима затвореног типа.

 • Разноврсне палете боја, које се лако могу превести апсолутно, чак и најнеобичнијим и смелим жељама дизајнера, такође се односе на предности линеарних модела склопова. Ниједан други уређај за осветљење није истакнут у облику, димензијама и боји са тако великом разноликошћу као што је ЛЕД. Врло је лако покупити линеарно свјетло за било који дизајн просторије. Неоспорне предности ЛЕД модела су и њихова мала тежина, отпорност на ударце или вибрације, недостатак буке и треперење.

Након читања значајки и предности линеарних ЛЕД производа, не треба заборавити недостатке које ови модели имају.

Топлотно вођење одличног квалитета - ово је прва ствар која се мора осигурати са таквим расветним уређајима. Ова функција је имплементирана од стране подлоге на којој су инсталиране ЛЕД диоде. Међутим, ако су током процеса монтаже направљене било какве грешке или недостаци, постоје шупљине које спречавају ослобађање топлоте. Резултат таквих акција је лампаизлази из реда.

Луминисцентне сијалице које се користе у линијским производима за осветљење имају својство треперења. Квалитет њиховог рада директно зависи од температуре околине. При температурама од + 10 ° Ц и испод тога не гарантује се одличан рад уређаја. Ако је температура већа од + 25Ц - светлосни ток се смањује.

Због могућег скока напона директно на мрежу, напајање, уграђено у уређај за осветљење, није заштићено. Напон много већи од номиналног повећава температуру елемента диоде, што за последицу има заустављање рада. Из тог разлога, препоручује се коришћење додатних заштитних јединица.

специес

Линеарне ЛЕД диоде су, пре свега, подељене у три главне врсте:

 • стилизовани спољни плафон;
 • уграђени модели;
 • модули са додирном диодом.У зависности од методе фиксације која се користи на површини, разликовати:

 • надземне или уграђене инсталације;
 • висећи или угаони производи;
 • Уторни или висећи извори главног осветљења.У зависности од тренутне локације прикључка - зидне или стропне расвете, као и стилских фасадних производа.

Коначно, данас се најчешће сусрећу следећи типови: модуларни системи, профилисани (на пример, алуминијумски профил), архитектонски или пројектни расветни елементи, са прекидачем илиротациони модели, као и фини или разноврсни мат линеарни ЛЕД.

форм

Линеарне ЛЕД осветљење се одликује јасном геометријом облика (најчешће правоугаоног, к-облика, овала, итд.). Случај таквих модела је уски и издужен, иако се производи могу произвести у било којој димензији и узимајући у обзир све жеље купца. Са таквим ЛЕД диодама, можете посматрати осветљење у било којој конфигурацији. Ово се постиже фиксирањем неколико расветних уређаја у један континуирани круг.

У овом случају, не морате да ограничавате своју машту - лако можете подесити жељени облик линијских производа за осветљење према сопственој вољи и дизајну. Модел линеарног осветљења може савршено покрити велике површине станова. Због свог компактног кућишта, такве линеарне ЛЕД диоде могу се користити као позадинско освјетљење за појединачне нише.

опције за употребу

Широк спектар производа за линеарно осветљење омогућава им да се користе у различитим правцима. Дизајнирајућих лампи које се разматрају користе се и за домаће и за индустријске сврхе. Поред тога, такви производи су идеални за архитектонско осветљење, стационарну фасаду, као и за светле и колор-динамичке опције за осветљење

.
У неким производима се додатно уграђују посебни механизми, који се постепено мијењајунијансу светлости и њен правац. Такви производи се активно користе за редовно и локално осветљење као радионице производних предузећа и канцеларијских простора, као и складишних или трговачких комплекса, паркинга или спортских комплекса, као и низ других сличних објеката. Сигуран блок уређаја омогућава њихову примјену у ситуацијама високог вибрацијског утјецаја.

Уграђени елементи осветљења стварају светло осветљавања таванице изнад контуре просторије, савршено емитујући светло или са таванице, или из посебно припремљених ниша. Привјесне лампе омогућавају јединствено осветљење простора са нагласком на елементе дизајна. Користи се у собама са високим плафонима. Расвјетна опрема је потребна за освјетљавање стубишних распона, као и витрина трговачких центара, дворана кафића или барова.
Уграђени сензори покрета, који су опремљени одређеним моделима илуминатора, повећавају удобност у употреби и штеде електричну енергију. Такви дизајни су инсталирани у кухињи, у купатилу или у тоалету. Елементи осветљења осетљиви на додир, управљани једноставним додиром, су тражени у кухињи, као иу канцеларијама великих компанија.

Елементи осетљиви на додир осетљиви на додир, у потражњи у кухињи, као иу канцеларијама великих компанија.

Мануфацтурерс

Један од највећих произвођача таквих уређаја је Макус.Њихови производи су високог квалитета. Ова компанија је у овом периоду посебно популарна међу купцима. Фирма даје адекватну гаранцију за апсолутно све инсталације.Механизам са максималном конфигурацијом коштаће прилично велику количину новца. Цијена таквих модела почиње у четрдесет долара или више, у зависности од конфигурације. Ако одлучите да узмете економичнији модел, онда можете да изаберете уређај пола економије. Међутим, у овој ситуацији, онда можете јако жао, јер је квалитет квалитетних јефтиних диода често изузетно лош, а ефективност њиховог функционисања се временом озбиљно смањује.

Међу произвођачима линеарних ЛЕД сијалица, вреди поменути белгијску компанију Луциде, која производи лампе од 1992. године и има све цертификате квалитета. Модели фирме Луциде користе се у пословним и производним објектима, стамбеним просторијама. Посебне карактеристике: површински вањски имиџ и највиши оперативни квалитет.


Узмимо у обзир и италијанску фирму Лигхтстар. Уређаји за осветљење ове марке савршено надопуњују дизајн просторија у стилу хигх-тецх и минимализма, додајући удобност у овом дизајну.Производња аустријске компаније Глобо је комбинација разумне вриједности и одличног квалитета.Како изабрати?

А сада размотримо како да изаберемо праве линеарне светиљке. Важно је напоменути да се све оне примењују за пројектовање плафонаосветљење и ефикасно пуњење било које просторије светлошћу. Приликом одабира жељеног уређаја на стропу, сусрест ћете потпуно различите облике и димензије ових расвјетних тијела. Произвођачи заиста нуде широку палету производа.

Могуће је инсталирати неке моделе који вам се свиђају сличан дизајн као и један уређај за освјетљење. Такође можете одабрати било коју жељену боју лампе, јер је кућиште направљено у различитим нијансама. Осим тога, можете додатно одлучити о слици на лампи, која ће се савршено уклопити и савршено се уклопити у дизајн ваше собе.

Важно је напоменути да се за моделе затезних стропова или за било које типове зглобних конструкција користе специјални уграђени модели линеарних расвјетних производа. Својим учешћем, лако можете уобличити веома јединствено осветљење, ау искљученом режиму они личе на софистицирану холистичку тканину која ће вас заиста изненадити и која ће се и даље дивити тако јединственом дизајну.

Инсталација линеарног уграђеног осветљења је прилично једноставна и разумљива, али фиксирање директно у напонски плафон би требало да буде изузетно прецизно, јер је веома лако разбити интегритет површине. У овом случају, препоручује се да се ова функција преведе на професионалце који ће све радити брзо и квалитетно.

У овом тренутку велике популарности и потражње добијаархитектонско позадинско осветљење са додирним режимом. Захваљујући овој технологији, можете упалити свјетла директно у вријеме када је нетко у овој соби. Веома је погодно користити сензорне моделе у кухињи, као иу тоалету или купатилу.

Осим тога, сензорски уређаји се често користе за освјетљавање улица, модерних приступних подручја и техничких објеката. Међутим, уградња ових уређаја би такође требала да се пренесе у руке професионалаца, јер је дизајн и сама инсталација - веома напоран и сложен процес. Да би се спровела заиста квалитетна монтажа, потребна су одређена знања у овој области.

Произвођачи нуде и додирне уређаје у различитим величинама и облицима. Такође можете одабрати жељену боју или слику. Захваљујући таквим уређајима за осветљење лако је утјеловити стилски и складан дизајн просторије. Јединственост таквог дизајна ће наставити да задржава власника дуги низ година и сигурно неће бити заборављена од стране својих гостију.

При избору линеарне лампе, треба узети у обзир главну специфичност саме просторије. За купатило и тоалет, изаберите најбоље производе са ип65 показивачем. Такав индикатор каже да је кућиште направљено од производа отпорних на влагу и потпуно затворено.


Овај илуминатор ради савршено у условима високе влажности. Стопа заштите ип65 може издржати директан ударацвлаге

Оперативна правила

Линеарни уређаји - висококвалитетне конструкције, чије стабилно функционисање гарантује доношење препорука за њихов рад. Оно што је најважније, било је у могућности да спроведе инсталацију. Да би се то постигло, неопходно је да се прецизно фиксирају жице за ношење струје, да се осигура њихова изолација, као и да се обезбеди чврсто причвршћење уређаја за осветљење.

Мере предострожности:

 • инсталирани производи требају бити повезани на мрежу, док вјероватноћа скокова или промјене струјног напона не могу бити дозвољени. Препоручује се коришћење мрежних адаптера са уграђеном заштитом;
 • Користећи уређај за осветљавање са уграђеним подешавањем осветљења, морате се уверити да се сијалица мења услед рада у овом уређају;
 • не излажу опрему било којој течности или другим супстанцама;
 • испуњавају и услове рада и препоруке за одлагање, које је произвођач означио у пасошу за производе.

Прелепе идеје за пројектовање расвете диоде у унутрашњости

Производи за осветљење на ЛЕД-у су одлична замена за луминисцентне аналоге. Такви уређаји савршено распоређују и централну и додатну светлосну струју, која се користи као софистицирана декоративна расвета (намештај, излози, мезанини итд.).

Модерни и свестрани производи за линеарно осветљење су заиста јединствени модели за кухињу и кухињукупатило, за осветљење слика и огледала. Осим тога, они се додатно користе за детаљно покривање стропа.

Професионалци препоручују да се опрема за осветљење у облику равнала равномерно распореди по просторији. Под таквим условима светло се у великој мери разликује у области пода. Ако желите да осветлите мали простор, за који постоји само један снажан уређај за осветљење, онда је ефикасније примењивати низ уређаја слабе снаге. У овом случају, дефинитивно ћете осветлити много боље и атрактивније.

Преглед линеарних ЛЕД лампица, погледајте следећи видео.