Лепо решење за обраду: вишеслојни плафон са сувим зидом са позадинским осветљењем

Помоћу сухозида можете мијењати било које мјесто.Тијек стропа сухозида је конструкција обложене завршне обраде, а метални оквир, који држи тежину свега тога, такођер је монтиран на неколико нивоа.

Како направити вишеслојне стропове властитим рукама

Најпоузданија опција је инсталација првог нивоа сувог зида, а други ниво ЦД-профила је монтиран на врху. Главно је да се придржавате једног правила - да се не комбинују у једној равни зглобова неколико нивоа. Зато је погодније правити плафоне са закривљеним линијама и облицима - нови ниво њих се још увек неће поновити.

Први слој гипсане плоче учвршћује се на уобичајени начин - на водилице и калдрме. Исти метални профили могу се чврсто монтирати на црни кров, или држати на металним појасевима, па чак и на периметру (само на саморезним вијцима).

И једна и друга опција - прилично добра, али инсталација на капиталном плафону није увек разумна (на пример, ако није једнака).

Двоетажна схема изградње плафона

Стропи на гипските плочи на многоставени равни со монтирани, как следва:

  • прво се прави главни слој сухозида на уобичајени начин;
  • онда морате направити нови оквир на други ниво, прво постављањем оквира кутија;
  • даље - нови нивои се постепено фиксирају на жељену висину. Све позадинско осветљење и струја (ожичење) ће бити сакривене у самој кутији.

Три нивоа плафона са сувим зидом сопственим рукама: инсталација

Цан онПример је да размотримо процес постављања трослојног таванице са сувим зидом сопственим рукама. Штавише, последњи слој ће "лебдети", тј. Без везивања за зидове. Вишеструке су направљене на исти начин као и трослојне, узимајући у обзир само статичку тежину дизајна. У складу с тим, за први ниво потребно је направити изузетно издржљив оквир, који може издржати не само статички него и динамички терет (тако да се строп не сруши када се поплави са стране сусједа горе, на примјер).

Следователно, конструкциа створена така:

  • Прво - главни панели од алуминијумских профила.
  • Први слој сухозида је причвршћен за летву и чврсто је повезан са шрафовима бухама.
  • Затим, нови профил је постављен на први ниво гипсаних плоча. Крутост конструкције ће осигурати инсталацију периметра.
  • Затим се уређај затвара истом гипсаном картонском кутијом, која је поравнана на жељену висину.
  • Посљедња фаза је изравнавање гипсаних плоча, које се монтира на сличан начин, али само помоћу затвореног ЦД-профила. Облик је слободан.

По инсталациата на први ниво на профил, инсталирани ожичи и други комуникации

Исто тако, постављени су слојни растезљиви плафони, само се плоча користи умјесто сухозида. Позадинско осветљење је укључено у задњем заокрету, односно када је база стропа већ спремна.

Шта је уздигнути плафон сухозида

Покривач стропа значи да не постоји сидриште дуж периметра. То јест, он држина профилу калдрме, а визуелно све изгледа као да је на сувом зиду.

Монтирајте га стандардном методом. Ако је планирано да се направи позадинско осветљење дуж периметра огромног нивоа, онда се монтирају нише (можете користити специјалне вијенце), унутар којих је причвршћена трака ЛЕД траке жељеног нијанса.

И плутајући плафон је посебна врста тресења, само почетни ниво је направљен као да није повезан са зидом. У ствари, ту је и прилог, али је затворен са истим светлим позадинским осветљењем. Не гледајте у ову опцију ако планирате монтирати сјајан филм.

За плутајуће стропове препоручује се употреба најфинијих плоча сухозида. Ако се планира постављање лустера на мјесто "растуће" кутије, боље га је причврстити на први ниво профила или чак на главни плафон. Постављање ће бити све исто постављено на лажни подолком.

Учинак омекшавајућег стропа настаје услијед освјетљења диоде која емитује свјетлост постављеног на конструкцијској контури

За освесение на късната свода:

  • ЛЕД траке;
  • ЛЕД лампе;
  • традиционалне сијалице према горе.

У ствари, дизајнерска решења су много већа, а горе наведена су најједноставнија и јефтинија опција за позадинско осветљење.

Вишестепени плафони од гипсаних плоча са позадинским осветљењем властитим рукама

Многи нивои плафона, за разлику од једногЧврсти слој има такозвани индекс отклона. И то треба узети у обзир. Према томе, уградња једног нивоа у другом је направљена само крута, без било каквог причвршћивања или суспензије, која не може издржати масу више од 10 килограма.

За креирање вишекомпонентних плафона, користите одговарајући профил класификације ЦД, Д, ЦВ, УВ и слично. Само на овај начин, конструкција може лако да издржи чак и високу влажност у стану (суви зид као да сунђер упија чак и влагу у ваздуху).

Ако други ниво има заобљену или испрекидану контуру у оквиру пројекта, онда се трака изрезана из плоче натопи у води, након чега суви зид постаје савитљив и мекан

Што се тиче позадинског осветљења, сакрити контролер и напајање испод ЛЕД траке, а лампа се генерално препоручује у посебној ниши направљеној у зиду. Ожичење се поставља на било који прикладан начин, али по могућности не преко профила. Иначе, приликом спаљивања жице морати ће се раставити скоро цијели строп и уклонити жбука.

В съответно, максимално можно оптерећење на стропа е:

.
  • 100 килограма до првог нивоа (соба 3 на просјечно 3 метра);
  • 60 килограма - на другом;
  • 30 килограма - на трећем.

Ово су граничне вредности. Али оно што ће бити мање - то боље и боље.

Мулти-левел тече из сухозида (видео)

Заједно, није тешко направити вишеразински строп својим властитим рукама. Једина потешкоћа је стварање скице за коју ће бити постављенасуви зидови, као и резање. Да би се направили коврчави завоји, боље је користити електроблок, а све делове реза треба третирати љуштењем са финим зрном.

Вишеразински плафон са гипсаном плочом са осветљењем (фото)

)