ЛЕД сијалица за нокте: како изабрати, оценити, митове о штети

ЛЕД сијалица је веома важан алат за професионални маникир. ЛЕД лампице су добиле своје име, јер у свом уређају, као извор светлости, користе ЛЕД диоде. Као и класични инструменти, ЛЕД диоде раде на ултраљубичастом свјетлу, али за разлику од њих, ЛЕД диоде су уграђене у уређаје нове генерације, па су добили име.

именовање

Мултифункционалне ЛЕД лампице за нокте. Користе се иу салонима и код куће. Ледена светла се обично користе:

 1. У технологији продужења ноктију: ултраљубичасто зрачење које емитује уређај, подстиче брзо стврдњавање, као основни слој, који вам омогућава да сачувате облик чавала које су обезбедили мајстору и завршни премаз;
 2. Приликом сушења гел-лака: нокти добијају додатну тврдоћу, а практичност маникуре, захваљујући објективним могућностима лампе, суше премаз за неколико минута;
 3. За отврдњавање шелака, који током сушења стиче додатну чврстоћу и стабилност;
 4. За сушење обичног лака: за држање руку у уређају потребно је врло мало времена, али је познато да даје запањујући ефекат, лак ће се држати на ноктима много дуже

Ледена светла су незамењива, како у процесу стварања маникира, тако иу раду на педикури.

Како изабрати

Пре него што се одлучите за куповину, морате знати како ће се експлоатирати: код куће, од случаја до случаја или у кабини сваки дан 8-12 сати. Од тога зависи од главних параметара на које треба обратити пажњуизбор лампе на првом месту:

 1. Једна од главних - моћ на којој зависи квалитет рада и издржљивости. Профил треба да има велику снагу (од 36 вати или више) тако да висок проток потрошача не трпи квалитет. Зато је боље не чувати и куповати лампу, не фокусирати се на то колико кошта, већ на њен квалитет. За кућу можете купити малу лампу (од 12 вати или ниже).
 2. Аутоматска активација је други најважнији параметар. Уређаји са овом функцијом могу уштедјети енергију и новац.
 3. Присуство тајмера омогућава да се процедуре строго регулишу на време.
 4. Вентилатор који смањује опекотине на ноктима је такође опција. Ламеле са вентилаторима се обично купују за салоне.

На избор утиче број лампи у уређају, облик, па чак и боја тела, али главни функционални параметри и даље остају горе наведени критеријуми.

Видео

За детаљнију студију о избору ЛЕД сијалице, препоручујемо да гледате видео водич, у којем се открива суштина случаја на разним ЛЕД лампама.

Штета: мит и стварност

Преживјети мисао о наношењу штете ЛЕД лампама, на основу потпуног неразумијевања принципа њиховог дјеловања. Ево неких од њих:

 • Утицај ултраљубичастог зрачења је велики страх. Међутим, овај уређај је њежнији од обичних лампи, иако понекад осуши кожу. Штавише, УВ зраке су корисне, имају стерилизирајуће својство - приликом сушења премаза за нокте, лампа истовремено убија патогене бактеријена рукама Ово је описано у школском уџбенику физике.
 • Употреба таквих уређаја је разлог за забринутост, јер ако је прајмер пао на кожу ваших руку током неопрезног рада, онда се болни осјећај може добити током процеса сушења. Али сваки непрофесионални рад је такође опасан када се користе друге лампе.

Овде се може додати само један: сваки електрични апарат у непрофесионалним неискусним рукама може постати опасан.

Обавезно прочитајте упутства за употребу пре коришћења апарата, а не након што је рад откривен. Не заборавите да слиједите препоруке садржане у њима, иако су нека упозорења на први поглед сувишна.

предности

Зашто искусни мајстори маникуре радије користе у раду светиљки на леду? Чињеница је да они имају низ предности у односу на класичног ривала. Надмашује га у више параметара:

 • Брзина. ЛЕД се суочава са сушењем лака скоро 4 пута брже.
 • Безболно сушење. Жене знају да често приликом сушења гела у нормалној лампи на површини нокта постоје болни осјећаји - жгаравица. Понекад морате да извадите руку из уређаја на неко време. Када користите ЛЕД, ништа слично се не догађа. Процес учвршћивања гела пролази безболно.
 • Трајност. Радни век ледене светиљке - 50 хиљада сати, а то је свих 6 година! У исто време, луминисцентна јединица, на пример, са редовном употребом у кабини ће трајати максимално годину дана.
 • Континуирана снага Снага зрачења ЛЕД лампе се с временом не смањује, као у класичној. Може да користи исту снагу током целог дана.
 • Исплативост. Лед лампе штеде новац јер су повољније у смислу потрошње електричне енергије у односу на луминисцентне.
 • Кућиште се не прегријава. Мало, али и даље плус. На крају крајева, врући случај узрокује неугодност у раду и захтијева опрез.

Као што видите, предности које говоре у корист ЛЕД лампи су много више од минуса.

Поред очигледних предности профитабилног стицања, ЛЕД је још увијек друштвено значајан - сигурност. Ледена светла не садрже живу и зато су потпуно безбедна за друге, како у употреби тако иу рециклажи.

Оцена ЛИД лампи

Представљамо вам оцену лампи

 1. ОПИ ЛЕД светло је у стању да одмах полимеризује гел, има аутоматске функције укључивања. Просечна цена 15900 руб. Ниво популарности међу корисницима: 9 од 10 могућих.
 2. Гелисх Ц такође има функцију аутоматског пребацивања, али је нешто лошији од претходног модела на снази, компензирајући ову акцију по нижој цени - 12500 рубаља. Ниво популарности: 7 бодова од 10 могућих.
 3. Арт Наил - лакши, али мање снажан у односу на претходне моделе. Има изузетно једноставну контролу на поклопцу. Цена - 6900 руб .. Разина популарности: 6 бодова од 10 могућих.
 4. ЛЕД01 - има малу снагу, опремљен ручним предајником: укључује се када су руке ближе радномповршине Просечна цена је 3100 рубаља. Ниво популарности: 4 бода од 10 могућих.
 5. ЛЕД - наил лигхт "бридге" - преносни ЦЦФЛ Мини 9 вати. Прилично јефтино, само 750 рубаља. Најповољнија опција куповине на ебаи или алиекпресс. Атрактивно тело, мало. Због своје веома мале снаге брзо се суши. Односи се на нову генерацију. Кинески уређај, али не утиче на квалитет и рок употребе. Лампа је идеална за кућну употребу. На Интернету овај уређај има много позитивних рецензија. Иако је укупна разина популарности још увијек ниска, али расте са сваким даном: 3 од 10

Најновији модел је детаљније описан јер је то оно што је данас. Купује се и за кућну употребу и за рад у малим салонима због одличног односа цена /квалитет, као и економске потрошње електричне енергије. Оно што се не може рећи о конвенционалној ултраљубичастој лампи.

Јесс Наил Повер Ламп

Опис: 36В ЛЕД лампа за нокте је дизајнирана за рад у кабини. Код куће, употреба лампе је неоправдана због високе цијене. Када радите, у поређењу са другима, трошите велику количину електричне енергије, тако да можете заборавити на уштеду. Огледало зидова и дна за бољу дистрибуцију УВ зрака. Компактан и естетски дизајн. Гаранција 6 месеци.

Сумминг уп

Митови о употреби ЛЕД лампи за нокте су превише претјерани. БенефитсЛЕД диоде у односу на обичне су очигледне. Чланак даје одговоре на сва могућа питања. Купцу остаје само избор модела. Ако не можете одлучити о избору, онда препоручујемо да за кућу користите - ЛЕД01, а за рад у кабини - Јесс Наил.