ЛЕД расвјета у стану: ТВ, зидови, намјештај

Модерни дизајнери су изненађени разноврсношћу идеја за ентеријере станова, кућа, канцеларија. Међутим, то се ретко дешава када радите без позадинског осветљења помоћу ЛЕД траке. То је због изненађујуће разноврсног ефекта који се може добити употребом њега, а да не спомињемо друге предности употребе траке са ледом, као што су економичност и лакоћа инсталације. Понекад се користи чак и као главно осветљење, али данас ћемо говорити о различитим декоративним опцијама осветљења које можете остварити својим рукама.

Осветљење зидова, плафона, подова

ЛЕД позадинско осветљење ЛЕД траке се често користи за зону просторије. У том случају, уређај се поставља у контуру нечега: стропове, подове, удубљења у зиду.

Осветљење ЛЕД траке затезних плафона је у широкој употреби, јер повећава ефекат огледала. Често можете видети како се дешавају нишна светла или прелази на више нивоа. То простору даје атмосферу мистерије и нестварности, поготово ако користите траке у боји, добро комбиноване са ентеријером.

Светлост која долази из спојева, где се спаја строп или под, омогућава вам да визуелно промените простор. Што се тиче осветљења пода - онда светлост која излази из лајсне такође може имати функционалну намену, када је потребно ходати кроз тамни ходник, без стварања велике осветљености.

Могуће је иу супротном, користите позадинско осветљење, на пример, извршавањем неког посебног стропног обрасца. Изгледа овако, када је извор свјетлости постављен под напрезање стропног филма, стварајући благо свјетлуцави сјај.

Зидно ЛЕД осветљење се изводи лако и брзо. Многе траке су опремљене лепљивом леђима, што вам омогућава да је залијепите на готово било коју пред-обрану површину. И флексибилност плоче омогућава његову инсталацију на закривљеној путањи. Такође, у фази пројектовања, не заборавите да предвидите локацију за напајање.

Позадинско осветљење телевизора

ЛЕД позадинско осветљење саме ЛЕД траке је креативан начин за побољшање визуелног ефекта приликом гледања видеа. Можете направити једноставну и компликовану опцију осветљења. Једноставно - подразумева инсталацију периметра уређаја на полеђини телевизора и контролу само са контролором, ако користите РГБ траку или прекидач - ако је једна боја. Ова опција осветљења ствара занимљив нагласак на телевизору као унутрашњост када је искључена. Такође вам омогућава да га гледате у удобности очију, у одсуству другог осветљења. У пуном мраку гледање телевизије се не препоручује, јер лоше утиче на вид, а када је амбијентално свјетло укључено, атмосфера се губи. Због тога је стварање позадинског осветљења помоћу траке са светлом одличан излаз.

Биће теже применити интелектуално осветљење телевизора. Она јеје сјај који се разликује у динамици, у зависности од слике на екрану. Ово се може постићи коришћењем телевизора као компјутерског монитора. Затим уз помоћ специјалног Ардуино контролера, ЛЕД драјвера и четири комада РГБ траке, можете створити запањујући ефекат када гледате видео. Програм контролера анализира сваки оквир на екрану и, у зависности од њега, сигнализира интензитет појединачне боје на секцијама ЛЕД траке.

Варијанте осветљења намештаја

Као што знате, ЛЕД расвјета у стану је веома популарна. Било какви нагласци у унутрашњости, наглашавају достојанство, скривају недостатке - све то се може уредити уз помоћ светла. И трака на челу и ваша фантазија ће вам омогућити да то урадите на ексклузиван начин. Осветљење намештаја помоћу ЛЕД траке може створити у вашој соби апсолутно било коју атмосферу, а поред тога, у неким случајевима, изузетно практично. На пример, постављање осветљивача на дно кухињског ормарића омогућава вам да кувате, а да при томе не осећате нелагоду због сенке на радној површини, јер стојећи поред пећи, враћате се на главни извор светлости. Поред тога, осветљење стола даје кухињи јединствену пратњу.

Можете видјети брзи водич за инсталирање ЛЕД траке у кухињи. На видеу је постављен у алуминијски профил са дифузором, што је, наравно, прави избор за кухињске услове.

Позадинско осветљење табелеЛЕД трака није једини начин да се користи у кухињи, често с циљем одвајања зоне. Ово је посебно тачно у кухињи. Дизајнери често више воле да поделе простор са шанком, чији ће сјај само додати лепоту.

У купатилу се ЛЕД трака налази у употреби. Осветљење полица, умиваоника, купатила - постоји много опција. Често можете видети огледало огледала, које изгледа практично и занимљиво.

И локација траке испод било ког намјештаја, било да се ради о кревету, каучу или ормару, ствара утисак да лебди у зраку.

осветљење степеница

ЛЕД тракасто осветљење је одлично декоративно решење комбиновано са функционалношћу. Трака се може поставити дуж сваког степена дуж цијеле дужине, само у средини, или бочно на зиду. Са естетске тачке гледишта, овакво осветљење увек изгледа интересантно, јер наглашава оригиналну геометрију степеница.

Обратите пажњу! Када користите ЛЕД траку за осветљавање полица у кухињи, у купатилу, на поду или на дну намештаја - изаберите уређај за хидроизолацију.

Како лепо осветљавати прозоре и ролете

Осветљење прозора са ЛЕД траком сада није само право јавних институција. Вероватно сте приметили да су светлећи прозори у стамбеним зградама, посебно уочи нове године. Такву фантастичну атмосферу можете створити својим властитим рукама. Изаберите РГБ траке у овомеУ том случају моћи ћете да уживате у оригиналном мулти-боји сјаја који се мења у динамици, у соби, и пролази поред њихових прозора.

Друга опција је позадинско освјетљење ЛЕД свјетла. Она доноси удобност у просторију, и показује лепоту завеса и тила, захваљујући игри светлости. Неопходно је правилно распоредити извор светла да би се постигао најбољи ефекат. Позадинско осветљење изгледа добро. Још занимљивије је ставити траку у продубљивање сухозида, гдје се причвршћује завјеса. Онда ће они који у соби виде само како магично тече светлост на тканину, без наглашавања извора.


Могућност осветљавања прозорских завеса је ЛЕД трака која се налази на стрехи.

гаражно осветљење

Рекли смо вам како да користите ЛЕД траку за осветљење просторија, али ово је далеко од једине области где је можете применити сами. Светлећа гаражна ЛЕД трака је веома популарна. Поред ниске потрошње енергије, то је због чињенице да се уређај напаја напоном од 12 В, ау гаражи, гдје се могу појавити прекиди свјетла - ово је врло корисна својина. Такође, трака се може користити за вањско освјетљење гараже и подручја у близини куће. "Интелигентни" системи вам омогућавају да укључите позадинско осветљење помоћу даљинског управљача када возите до капије. У овом случају, и унутар гараже, и споља, препоручује се употреба затворене силиконске плоче, са заштитом од пенетрације не мање од ИП65.

Тако јеиспричао сам вам о разноврсности у осветљењу просторија, што даје употребу ЛЕД траке. У било ком делу вашег стана или куће, примена ће вам омогућити да диверсификујете дизајн, а предност је нагласити детаље ентеријера и обезбедити индивидуалност. Изаберите РГБ ако желите да можете да промените позадинско осветљење собе у зависности од вашег расположења и створите атмосферу за одмор сваког дана.