ЛЕД антифог фарови: Достојанство, ВТФ избор

Вероватно је сваки возач суочен са ситуацијом у којој је у условима магле или снежних падавина веома тешко видети тканину. Укључивање удаљеног светла такође не помаже. Разлог лежи у ефекту приказивања стандардног предњег свјетла од најмањих водених прашина. Ова рефлектована свјетлост засљепљује возача, стога у таквим случајевима укључује антифог фарове (против-магленке), који имају други спектар сјаја и велики нагиб свјетлосног тока. Широко распрострањена преваленција у ПТФ-у дата је од ЛЕД извора светлости који су заменили традиционалне сијалице са жарном нити. Нарочито успјешни у томе су произвођачи као што су ОСРАМ, Пхилипс.

Важно! Употреба ксенонских лампи у светлима за маглу је забрањена.

Предности и недостаци

ЛЕД лампе које се користе у светлима за маглу имају многе предности:

  • они производе већи светлосни флукс са мањом снагом од халогене сијалице. тако да са излазном снагом од 8 В издају неопходне 1000 Лм;
  • не подлежу снажном загревању, мање загрејаном телу антифаг фарова, нема опасности од пуцања на стаклу, са ударцем воде из локве;
  • Тренутно активирање. Када се пали једна ЛЕД диода, други дио наставља радити;
  • су веома издржљиви, нису изложени вибрацијама, температурним колебањима.

Недостатак једне од њих - то је висока цијена. Чак и непозната кинеска сијалица је скупља од халогена са Х4 или Х7 конектором. Цена за снажну лампу из ОСРАМ-а може да достигне 5000 рубаља ивише

Типови ЛЕД извора

Најчешће пронађене сијалице у светлима за маглу су већ спремне за стандардни конектор. У Русији се користи следећа ознака базе: Х1, Х3, Х7, Х8, Х10, Х11. По њиховој зраченој снази, они имају следеће ознаке: Супер Флук, СупербригхтСМД, ХигхПовер. Визуелно моћна и светла лампа може се препознати по броју кристала на елементу. Просечна излазна снага једног кристала је еквивалентна 0.5 В жаруљи са жарном нити. Светло које емитују имају хладне или топле беле нијансе. Напредне лампе су опремљене уграђеним (радијатором) или даљинским (вентилаторским) системом хлађења, што продужава животни век услуге за 10 пута.

Када купујете ЛЕД светла за маглу, дајте предност познатим фирмама које су се доказале на тржишту: Осрам, Пхилипс. Трајаће много дуже, а квалитет ће бити знатно већи. Ми чврсто саветујемо да не купујете производе од непознатих кинеских произвођача, јер постоји много производа ниског квалитета.

Најчешће, такав светлосни елемент може се поставити у стандардна округла или правоугаона светла за маглу. Сијалица не може увек да се поклапа са конектором светла за маглу, а сама лампа можда не одговара величини. Посебни савети, који се не могу укључити у датуме, остају само да одаберете одговарајућу величину.

Због тога ће бити добра одлука да се користе готова антифажна предња светла са већ интегрисаним ЛЕД-овима и радијаторима за хлађење. На пример, ВТР Осрам ЛЕДдривинг Ф1 и Осрам могу послужити као примерЛЕД Дривинг ФОГ.

Осрам ЛЕДдривинг ФОГ кит

Поред високог квалитета израде и дугог животног века, добијате и трогодишњу гаранцију. Зато је боље преплатити, али купити квалитетну робу. Уз помоћ посебне контролне јединице, могу се укључити као дневна свјетла. Захваљујући стандардном округлом тијелу, ЛЕД свјетла за маглу могу се уградити умјесто редовних.

Код самосталне инсталације, мора се имати на уму да максимална висина антифага до пута не смије прелазити 25 центиметара и бити испод главне оптике аутомобила.

Друга ствар је када фењери постану предмет стила и декорација аутомобила. За то можете користити ЛЕД антифог фарове са анђеоским наочарима. Они ће свој посао обавити савршено и изгледати врло естетски.

закључак

Према томе, употреба ЛЕД извора светлости у светлима за маглу није само лепа, већ и згодна и безбедна. Жаруље са жарном нити постепено одлазе у прошлост, уступајући простор модерним изворима светлости. Једина застрашујућа је цијена, која је и даље висока. Међутим, ресурси и поузданост ових сијалица су сада ван конкуренције и могу се безбедно препоручити свим власницима аутомобила за инсталацију.