Лампу својим рукама

Стона лампа је најлакши начин да се купи у продавници, али није увек могуће пронаћи оно што желите, посебно ако је главни услов куповине јединственост производа. А овдје у овом случају можете направити столну лампу властитим рукама од материјала, захваљујући овом уређају је лако организирати. Осим тога, уштедеће много. И већ ће се појавити ексклузивна селф-маде лампа, а власник ће је много угодније користити, ставити у њу мало душе и властите маште. Размотрите две врсте столних лампи.

Стона лампа у индустријском стилу

За производњу такве лампе требат ће вам:

 • око 3 м двоструког проводног кабла (боље у транспарентном омотачу);
 • жаруља са жарном нити (може бити од тиквице необичног облика);
 • плоча, чије су величине одабране у зависности од величине лампе (узет ћемо 50х100 мм);
 • кертриџ и прекидач;
 • прирубница са рупом на цијеви? инча
 • цијев с навојем на оба краја промјера 10 цм и промјера? инча
 • адаптер са? би 1 инцх.
 1. Плоча се распршује на четири једнака дела тражене дужине. Ови радни комади могу бити обојени у одговарајућој боји (избор и наношење боје), или премазом с траговима.
 2. Плоче се лијепе столарским љепилом и у вријеме сушења фиксирају стезаљкама.
 3. Цев, прирубница и адаптер су навојно спојени и обојени или остају у оригиналном облику.
 4. Дно стражњег зида дрвеног кућишта је избушеноотвора, чији пречник треба да одговара пречнику електричног кабла.
 5. Кабел се протеже кроз метални сталак и базу и повезује се са кертриџом помоћу прекидача.
 6. Кертриџ је уметнут у адаптер, где је фиксиран.

Ово, у ствари, производња столне лампе у стилу индустријског дизајна сматра се комплетном, остаје само да се пронађе место за њу и да се укључи у мрежу.

Романтиц табле ламп

Сада размотримо варијанту лампе за спаваћу собу или дјечју собу. Столна лампа постаје прозрачна и њежна, а неравномерна структура њене нијансе треба благо распршити свјетлост. Иако, ако желите такву лампу можете наћи мјесто у другим дијеловима куће, осим можда само кухиња.

Ево како се ради:

 1. Као базу можете одабрати лампу са нијансом која има жељени облик. Да би јој се пружио угоднији изглед и мекоћа, основа се може бојати мат бојом, па чак и намјерно безбрижне мрље. На овај начин, најлакше је добити боју која вам је потребна за ову собу.
 2. Затим морате урадити главни декоративни елемент лампе - нијансу. За њега можете узети текстурирану меку тканину, на примјер, густу месинг, исјецкану са тракама ширине 10 цм, а онда се траке секу на квадрате, које захтијевају доста - не мање од 200 комада. Јасно је да што је већа величина нијансе, то ће више требати квадрати за тканину. Наравно, овде ће бити потребно стрпљење. Али овај оштар није последњи! Након тога, квадратира руком илистенцил цут цирцлес.
 3. Затим, да не би превише времена радили са лепком, препоручљиво је да се наоружате пиштољем за лепљење. Уз помоћ круг тканине у облику круга се наноси слој љепила, увлачећи од руба. Савршена једнакост у овој фази није јако битна и нема потребе да се љепило наноси врло равномјерно. Ако кругови са љепилом учините шире или већ, онда ће резултат бити тијеснији или, обрнуто, опуштена тканина ковитлајући - гледајући оно што желите. Након што је од тканине ставио омчу од тканине, потребно је направити је тако да наликује кловну, који се игра у бадминтону. Приликом овог рада немојте избегавати да љепите - будите спремни! Након ове лекције морат ћете напорно радити како бисте очистили јастучиће. Чим се љепило замрзне, могуће је одмах изрезати темеље примљених вулкана тако да код накнадног лијепљења на абажуру имају равну површину, најпогоднију за примјену.
 4. У подножју пламена потребно је испустити малу количину љепила, а затим га залијепити у сјену. Иста операција се понавља за друге волонтере. Потоњи се могу наћи на хладу чврсто или прилично слободно - све зависи од ваше маште. Уопштено говорећи, овај рад је релативно једноставан, али ће истовремено бити потребно доста времена. Иако се резултат исплати.
 5. Волињани могу бити заглављени, на пример, у једнаким редовима или дијагонално. Ако желите побољшати резултат, можете се носити са рубовима златне или златне или друге атрактивне боје. Ако треба да радимобојене тканине, а онда уз њихову помоћ можете постићи посебан ефекат када се редови мушица глатко увуку један у други. Постоји много других, не мање интересантних опција.
 6. Причекајте да се љепило добро осуши, а затим ставите нијансу, затегните жаруљу и уживајте у савршеној, самоуслужној лампи.