Лампа на ноћном ормарићу у спаваћој соби (33 слике): модерни и дизајнерски модели

Свјетиљке на ноћном ормарићу у спаваћој соби чврсто су ушле у унутрашњост спаваће собе. Данас је тешко замислити удобан простор за спавање без тако детаљног детаља. Модерни модели вам омогућавају да удобно седите на кревету када читате своју омиљену књигу или користите локално осветљење без подизања са кревета.

Карактеристике

Светиљке на ноћном ормарићу разликују се од других врста расветних уређаја њиховог дизајна.

Састоје се од:

  • ноге - ноге;
  • колоне;
  • распршивач.

Основа стоних модела може бити поуздана стезаљка, која вам омогућава да фиксирате лампу на ормар уз кревет на одређеном месту. Можда је такав модел далеко од дизајнерског истраживања, али је прилично згодан, поготово ако узмете у обзир да понекад светлост треба да буде укључена одмах након сна, а ризик од случајног превртања уређаја је могућ.Одрживе ноге, изведене у различитим облицима и материјалима, карактеристичне су за све врсте стилова, укључујући и оне који се користе у класичном стилу. Зидне лампе не могу се похвалити таквим елементом и стога често губе софистицираност и елеганцију својствену искључиво десктоп уређајима.

Стуб лампе је флексибилна или крута конструкција различитих материјала. Дрво, пластика или челик у једноставним и изванредним дизајном задовољавају своју љепоту. Флексибилни модели губе много у естетици колоне, али су истовремено и незамјењивиза читање или рад, када спаваћа соба комбинира радни простор и мјесто за одмор.

Дифузор је строп или лампа. Пластика, матирано стакло или деликатна тканина чини било коју лампу без цјевовода много мекшом и угоднијом за уморне од свакодневног бљеска. Често се текстилни плафон користи за хотеле, јер су поред своје удобности и домаћег изгледа задовољни и демократским цијенама. Осим тога, захваљујући различитим нијансама плафона сјај постаје карактеристична боја, у зависности од одабраних тонова позитивно, смирујуће или охрабрујуће утиче на психолошко стање власника куће.


Прекидач у столним лампама може се поставити директно на тело, али много практичнији и практичнији, ако је модел допуњен утичницом и укључи кабл. У другом случају, не морате се растезати на лампу да бисте упалили светло. Осим тога, дуги каблови вам омогућавају да их протегнете без икаквих потешкоћа иза или испод постоља, што чини постављање уређаја што је могуће практичнијим.


Како изабрати?

Када треба да се одлучи за одређену лампу, важно је узети у обзир њене карактеристике и могуће варијације. Модерни, једноставни и дизајнерски производи разликују се по типовима, моделима и стилу оптерећења.

врсте

Прво што треба да размислите када купујете лампу је врста лампе која се користи. Данас се могу купити уређаји са ЛЕД тракамаобичне жаруље са жарном нити или модерне халогене варијанте.

ЛЕД-ови имају нижу температуру загријавања и служе много дуље од жаруља са жарном нити, а други имају своје плусеве. Тешко је замислити лампу са сјенилом у класичном стилу без традиционалне халогене лампе или жаруље са жарном нити. Топлина светлости и изузетна органичност у класичном стилу осваја и не усуђује се да захтева присуство овог уређаја.

.

ЛЕД траке смјештене на креветним лампама омогућују вам стварање невјеројатних слика - од слика људи и животиња до спирала и цурења. Модерни стилови у уоквиривању ЛЕД диода изгледају свеже и природно

модели

Ако избор лампе за данас није тако велик, и немогуће је уплести се у њега, онда се асортиман модела прибора на ноћном ормарићу у кревету уједно и ужива.

Један од најраспрострањенијих и најпрострањенијих модела је расветни уређај на стезаљци са флексибилном колоном, допуњен шаркама, које омогућавају савијање и окретање лампе у жељеном правцу.


Дугачке покретне колоне показују више простора него било која друга лампа. Такви модели су веома погодни.

Модели текстилне боје могу се похвалити и топлином куће. Дифузор се изводи у облику цилиндра, квадрата, правоугаоника, па чак и куглица. Предност овог типа је могућност коришћења као ноћног живота (са страхом од таме). Тамна тканина нијанси је лепапотамни лампу, чинећи светло интимним и ненаметљивим.Осим текстила, сенке могу бити израђене од обојеног и матираног стакла, допуњене мозаицима или ткане од дрвених еластичних штапова.Још један заједнички модел је дизајнерска лампа која ствара запањујућу атмосферу у просторији. Необични цртежи мајстора овде се преносе на обичне материјале, претварајући их у непрепознатљиве. Животиње, природа, простор, људи - све се то може видјети у овој категорији модела.

За љубитеље минимализма и једноставности, лампе на ноћном ормарићу се допуњују пластичним бочицама. Материјал је прилично једноставан, али изгледа прилично вриједно, поготово ако је њихова палета богата прелијепим нијансама. Бели, црвени, жути и тонови кафе су савршени за спаваће собе у модерним стиловима.


стилови

Стилске линије у данашњим представама су многе. Класични модели се лако препознају за позлату на бази луксузних нијанси и лаконских облика. Цветни мотиви и плафони у облику бизарних пупољака налазе се у колекцијама модерне и бионике. Такви уређаји су погодни за модерне романтичне спаваће собе. Ако су обрасци стропа једноставни у боји и облику, дизајнери у њима представљају благи минимализам.
Примери у унутрашњости

Комбинација светиљке са племенитом дрвеном подлогом и равном светиљком је класичног стила.Инсталирање модела са обе стране кревета омогућава вам да читате и радите без ометања вољене особе.

Модерна лампа у виду прозирног капацитета савршено се допуњује модерним интеријерима, ненаметљиво и изванредно означеним светлим акцентима.


Стони модел са слатким цветним мотивима на плафону има најразличитије светло. Узорци поврћа лако се уклапају у Арт Ноувеау интеријер.


О томе како направити лампе властитим рукама и 5 савјета из тима "пхасенди", погледајте сљедећи видео.