Лакоћа у ентеријеру: завјесе у хигх-тецх стилу и 35 фотографија

Завјесе у стилу хигх-тецх поуздано гужве из унутрашњости нежељених елемената Стил, који одражава модерни брзи напредак човјечанства, садржи скуп само функционалних објеката и корисних ствари, а истовремено је једноставан и угодан - то је хи-тецх. За овај правац је важно одржавати максималну површину слободног простора. Ролетне за собе уређене у овом стилу морају бити пажљиво одабране да не наруше хармонију између објеката, удобности и функционалности.

Завесе у високотехнолошком стилу: фотографија најбољих опција дизајна

Хи-тецх је убрзо постао модеран крајем прошлог вијека и активно се користи у дизајну станова, кућа, уреда и јавних простора. Данас се овај стил успешно користи у низу са другим стиловима.

Хи-тецх завјесе, чије фотографије се могу видјети у овом чланку, обично су опремљене уређајима за подизање, или клизним механизмима који дјелују кликом на гумб. Ове завесе су јасне линије, аналози геометријских облика, метализирани и ласерски мостови, који се комбинују на тканини и нетканим материјалима

Као декорација, обично се користе функционални детаљи завеса, као што су заковице, муње, сјајни вијенци, лувери. У стилу, игра је добродошла са светлом, хромираним сјајем, неонским осветљењем. Лакоћа стила треба комбиновати са металом.

Високотехнолошка палета завеса укључује нијансе металних, златних и бронзаних нијанси

Начела регистрацијепростор близу прозора:

 • Традиционалне врсте тканина се практично не користе;
 • Нанесите крпе са антибактеријским, тефлонским премазом или тканином са ватроотпорном импрегнацијом;
 • Производи садрже метализирана предива;
 • Палета боја обухвата нијансе металних, златних, бронзаних или сребрних боја;
 • Цртежи на платнима су практично одсутни или су ријетко присутни;
 • Цртежи могу бити замењени ПхотоПринт или нестандардним орнаментима, графички приказ механизама.

Такве завесе се веома ретко користе за сеоске куће. Често, уз њихову помоћ, праве просторије у великим палачама, апартманима, кафићима и хотелима.

Високотехнолошке хи-тецх завесе за дневну собу: фотографија мајстора дизајна

Модерни хигх-тецх правац комбинује неколико трендовских праваца. Користећи их све можете изразити своју унутрашњу личност и показати добар укус. За овај стил савршено се уклапају мирни нивои модела, без ламбрекина и хватаљки.

Хи-тецх завесе за дневну собу, чије фотографије говоре саме за себе, разликују се од завеса направљених у било ком другом стилу. Они се не могу мешати ни са каквим бизарним и помпезним француским, нити са тешким класицима. Једина ствар коју нехотице можете прихватити за хи-тецх је поткровље ако се користи у општим завесама. Овај стил преферирају јапанске завесе.

Шема високе технологије завесе треба комбиновати са нијансама које се користе у другим елементима ентеријера. ВажноДа је изабрана боја била, мирна и свежа.

Завесе за дневну собу у хи-тецх стилу су једноставне

До дворане, украшене у овом стилу, стане:

 • тапетари;
 • ролетне;
 • Римске ролетне;
 • Модели затезања.

Боје за ове производе бирају мирно, ненаметљиво, једнобојно.

Прелепе завесе високе технологије у спаваћој соби: опције за дизајн спаваћег простора

Овај суздржан и строг стил је врло тешко назвати удобним и романтичним. Комбинира једноставност, строгост, функционалност и минимализам, што му даје посебну посебност. То је престало признавање сувишних детаља и учинило хи-тецх тако популарним и траженим.

Завесе у хи-тецх спаваћој соби не могу изгледати као завесе из општег стила. Ову идеју диктира избор боја за завесе. Сматра се да мирна, строга гама може најпрецизније пренети идеју овог стила: хармонију и ултрамодернизам.

Врло често, прозори направљени у овом стилу користе ролетне помоћу аутоматских контролних механизама. Она само наглашава концепт унутрашњости. Механичари се такође могу користити за регулисање конвенционалних завеса.

Неколико типов завес за фитнес високих технологиј

Палета колор високе завесе за спальни:

 • Црно-бели контраст;
 • Сиво-смеђи тонови;
 • бакар;
 • Хладно злато;
 • сребро;
 • бронза;
 • Лагана боја меда.

Изаберите шему бојаТекстилни елементи у овом стилу су обично ограничени. Искључује употребу живописних, шарених, шарених боја и разних узорака.

Како одабрати завјесе на кухињи у хигх-тецх стилу: фотографија опција интеријера

Одабиром завеса за дизајн кухиње у стилу високе технологије, морате узети у обзир посебне захтјеве текстилних производа. Подаци о елементима за заштиту од сунца не би требало да имају засторе, а као главне нијансе пожељно је да остану светли, хладни тонови. Упркос осебујности и спољној једноставности слика, компетентно одабране завесе ће нагласити лепоту овог стилског правца и омогућити вам да победите главне идеје планирања кухиње.

Завесе за високотехнолошку кухињу, фотографије које видите, веома су популарне код љубитеља модерних облика и нових решења. Слике које се заснивају на употреби једноставних геометријских елемената и конвенционалних густих материјала, веома су релевантне за дизајн кухиње. Да бисте покупили праве завјесе за дизајн кухињског простора у близини прозора, можете затражити савјет од професионалних обртника или покушати сами.

Да би одабрали високотехнолошке кухињске завесе на прави начин, потребно је контактирати стручњаке за помоћ

Да би лично радио, морате знати неколико правила:

 • Кухиње уређене у овом модерном стилу требало би максимално ограничити;
 • С обзиром да прозорска рупа у кухињи обично није маладио просторије, завјесе, наравно, играју веома важну улогу у унутрашњости, и стога се морају јасно уклопити у стил простора
 • .
 • Бит ће потребно одбацити стандардне тканине, радити с ватроотпорним, репелентним и влажним импрегнацијама;
 • Радне и декоративне кухињске површине треба да буду изузетно глатке;
 • Завесе са наглашеним грубим текстурама нису добродошле;
 • Прибор је дозвољен, само они морају бити од метала.

Да би се диверсификовао дизајн завесе, али не и да се одступи од правца високе технологије, можете користити нестандардна решења: графичке слике, украсе, фото отиске и одговарајућу кухињу.

Хигх-тецх завесе високе технологије (видео)

Овај нови стил се све више налази у домовима, становима, уредима. Он је изабран углавном од младих, перспективних појединаца који се не боје ризика и промена. Данас, овај тренд стално добија на замаху, као и неки други савремени стилови, као што је јапански, и стил минимализма. Постепено, помпозно и бизарно, одлази у прошлост, а функционалност, строгост и мирна удобност долазе до њих.

Дизајн завеса у стилу хи-тецх (фотографија у ентеријеру))