Кутија за цигарете: Хумидор за складиштење цигара и других дуванских производа, варијанти цигара са чекићем са завесом

Међу свим делицијама, можда су најзабавнији дувански производи. Онај ко се диви пушењу добрим цигарама или цигарилама зна колико су различите цигаре, покушати на мјесту производње од оних које су већ неколико мјесеци похрањене у ладици писаћег стола. Да би се избегле такве промене и да би се производ сачувао у оригиналном облику, изумљени су специјални ормари за цигарете, који се називају и хамидорнуиу.Шта је ово?

Хумидор је специјална дрвена кутија за складиштење цигарета. Направљен је од порозног дрвета, на пример, кедра који упија влагу, а затим га постепено ослобађа у атмосферу, одржавајући константан ниво влажности около. Правилно направљен ормар за цигаре је херметичан, има чврсте зидове и поклопац.

Боље је ако је и извршено са дрвета, али постоје и стаклене варијанте. Затим, да би цигаре биле изложене директном сунчевом свјетлу, прозор се може затворити завјесом. Хумидор осигурава правилно складиштење духанских производа у идеалним увјетима температуре и влажности за њих.Будући да цигаре долазе са Кубе, гдје европска клима не влада, они су јако погођени нашим временским увјетима. На пример, оптимални ниво влажности за њих је око 70%.

У европској клими, овај показатељ у просторијама ријетко прелази 30-40%. Обилује сушењем листова дувана, који се састоји од цигаре. Они постају крхки, губе својеароматична својства.

Када пуши, суви дуван гори много брже и издваја више каустичних пара, што значајно утиче на окусне сензације.


Поред тога, плаше се и ниских и претерано високих температура. Због тога се не могу чувати у фрижидеру. Жељена температура је 20-25 степени. Још један разлог зашто кућни фрижидер није прикладан за њихово складиштење је да лишће цигара лако апсорбује стране мирисе. Дрво за химидоре је изабрано што неутралније, тако да не апсорбује непотребне мирисе.

Ако цигарете држите у превише влажним подручјима, оне се могу покупити и утопити, на њима се може појавити блага боја.

Жалосно је да такви скупи и мирисни производи нестају због неправилног складиштења.Предности и принципи рада

Међутим, хумидор помаже да се избегну сви ови проблеми. Као што је већ речено, направљено је од дрвета, које не обезбеђује додатне мере и штити од животне средине. Уз помоћ хигростата и овлаживача, уређај одржава константан ниво влаге и температуре унутар кутије, обезбеђујући најбоље услове складиштења.


У таквој кутији цигара, цигаре су заштићене од свих штетних утицаја и могу се складиштити годинама. Ово се, на пример, односи на збирке. Ормари са стакленим поклопцем су прихватљиви за стално ажурирање складишних колекција тако да цигаре не зависе од њих.

Таква кутија чекића је тренутно уобавезно присутан у специјализованим продавницама, као и приватним сакупљачима. Обоје су веома велике и веома мале, постављене на радну површину, што их чини погодним за пушаче или оне који се сами не диве цигарама, али их деле са пријатељима и клијентима. Чак и мали ормари имају све потребне техничке карактеристике за одржавање здраве микроклиме унутар кутије.То раде захваљујући специјалном механизму за хидратацију. Хигростат мери ниво влажности у кућишту и приказује га на скали. Касете за влагу постепено испаравају влагу у атмосферу, одржавајући је на одговарајућем нивоу. Модерни хумидори користе различите механизме хидратације, али је принцип њиховог деловања приближно исти.

У почетку је кутија за цигарете била чврсто затворена дрвеном кутијом са цистерном за воду у углу. Вода је испарила у атмосферу, влажећи собу. Наравно, стално је било потребно поплавити и пажљиво пратити хамид. Тада је са овом функцијом рукован хигростатом. Мало касније, јело је замењено влажном крпом на дну кутије, посебно у малим хумидорима.


Модерни кабинети се не разликују много од овог принципа. Специјалне касете уграђене у кутију су влажне и отпорне на влагу. У њиховом стању, такође је неопходно пратити и периодично сипати воду или 50% раствор пропилен гликола. Препоручује се да се ради свака 1-2 недеље у случају воде или једном умесец - са решењем.

Треба напоменути да се у касету може сипати само дестилована вода. Продаје се у апотекама и духанским часописима, не садржи мирисе, као ни бактерије и смеће, тако да не може покварити сијено.


врсте

Пошто је исправан механизам влажења - најважнија ствар у хумидору, потребно је знати да постоји неколико основних типова касета:

  • Најчешће и доказано време је спужва која је натопљена водом или раствором и стављена у кутију. Ово није најпоузданија опција, јер захтева стално праћење нивоа влаге и заливања. Много тога зависи од произвођача и квалитета спужве.
  • Специјална акрилна пена може апсорбовати много више влаге и дати је равномјерније. Стога је овај метод иновативнији. Нажалост, пјена и спужва се временом стврдњавају и престају да упијају влагу. Стога их треба мијењати отприлике једном годишње.
  • Електронски овлаживач тек почиње да добија популарност на тржишту. Састоје се од хигроста и вентилатора и раде из мреже. Када падне ниво влажности, активира се специјални сензор, ваздух се усисава у вентилатор и одводи кроз посебан резервоар за воду. Тако је обогаћен влагом. Главна предност таквог система је ефикасност: аутоматски хигростат неће дозволити да се цигаре исуше.Детаљан преглед једног од модела за ормар за цигарете, види у наставку.