Купатне пећи Термофон: преглед гејзира, Пепељуге, Тунгуске, рецензије и цене

Да би се постигла не само корист за здравље, већ и задовољство, потребно је одабрати праву опрему за гријање. Управо тај фактор одређује брзину загревања парне купке, воде и влаге. Тхермопхоре се 2003. године прогласио на домаћем тржишту као згодан, издржљив, високоучинковит уређај. Данас је један од лидера на руском тржишту, који опскрбљује јефтиним, али квалитетним агрегатима.

 • Прегледи, предности, недостаци
 • Техничке карактеристике

  Произвођач је водио рачуна о адаптацији опреме под климатским условима врелог лета и хладне руске зиме. Правилно одабрани агрегати могу дуго да одржавају одређену температуру, меке парове, што је толико важно за руско купатило.

  Треба напоменути да су пећи за сауну Тхермофорс погодне и за финску сауну, али низ уређаја има мањи опсег.

  Тхермоформ парна купељ

  На званичном сајту фирме налази се каталог са разним модификацијама гаса и дрвета. Осим тога, можете покупити опрему иу прољеће, чији дизајн ће бити у складу са сваким стилом интеријера.

  Термофор за кућу или купатило је опремљен камином израђеним од материјала отпорног на топлоту - хромираног челика, који је претходно коришћен у ваздухопловној индустрији. Пећи на дрвеној опреми дуго се загревају - до 2-3 сата. Због скале, са максималном температуром која досеже 750 ° Ц, огревно дрво се спаљује, практично без оксидације.

  Како одабрати штедњак

  Овај одељак се не бави само избором термоформних пећи, већ и било којом другом опремом за грејање - Весувиус, Хепхаестус, итд. Прва ствар која се узима као основа - величина купатила и саме парне просторије, гдје ће бити инсталирана пећ, и најбољи начин гријања.

  1. Излаз топлоте је директно повезан са кубатурама просторије. Ако је 20 кубних метара, треба да одаберете агрегат за 16-30 кубних метара, односно одредите просек. Ако за исту собу изаберете пећ за сауну Тхермофор, дизајниран за 20 кубних метара, то ће радити на граници своје снаге и неће дати жељену топлоту - у кади ће увијек бити мало хладно.

  Немојте одабрати варијанту запремине паре чак и прије термичког индикатора - ако је просторија 16 кубних метара, пећ треба бити пројектирана за 20 кубних метара. итд. Таква пећ неће дати жељену топлину - у кади ће увијек бити мало хладно.

  1. Конструктивне карактеристике јединице, укључујући структуру тела и присуство панорамских прозора.

  Овај параметар нема критичног утицаја на цену, али ако желите да гледате игру пламена у пећи, онда морате да изаберете Витру, ако вам је драже глува врата - Турбо или Авосца.

  1. Присуство капацитета за загревање воде за руску парну собу - обавезни услов. У линији опреме постоје модели са уграђеним измењивачем топлоте, ако немају - морате купити одвојено и самостално инсталирати.

  Ако изаберете моделе са уграђеним измењивачем топлоте (Калина, Ангара иитд.), затим се спремник за загријавање воде може пренијети у сусједну собу - туш кабину.

  1. Дужина димног канала. Постоје модели за две собе - у једном бацате дрва, у остатку паритета. Постоје модели само за парну собу - управо овдје паризујте и ставите гориво у пећ. Бројни модели пружају модулирану ложиште.

  ВИДЕО: Начини инсталације

  Карактеристике серије модела

  Вриједи купити термофор сауне ако желите најбрже парно купатило за гријање. Јединица у хладној сезони грије просторију за само један сат, а љети је само тридесет минута. Уређаји су опремљени отвореном и затвореном пећи, измјењивачем топлине, спремником и конвектором. У зависности од избора модификације, уређај има 25-100кг камена и има могућност даљинског управљања.

  Линија модела је подељена на три главна типа и има више од 20 наслова.

  Техника за мале парне собе

  Ова опрема је дизајнирана за мале дечаке. У каталогу су ови производи класификовани као пећ за сауне, термофон, ниска снага до 12 кубних метара.

  • Оса

  Тхермофорце Оса Инок

  Минијатурни дрвени апарат који може загрејати простор од 4-9 кубних метара. Састоји се од конструктивног челика, модификације инокса - од нерђајућег челика. Главна разлика јединице - висок степен образовања пара. Цена варира од 8.000 рубаља.

  • цомпацт

  Цомпацт 2013 Царбон

  Модификација има прозирна врата, сама јединица се састоји одДве варијанте метала: нерђајући и конструктивни челик. Пећи за купатило Термофори се нуде у разним бојама. Препоручује се за употребу у финским саунама, јер обезбеђују минималну количину паре. Има релативно ниску цијену - од 11 000 рубаља.

  • Схилка

  Схилка 10 Б антрацит

  Као основа за стварање ове опреме, произвођач је позајмио развој модела Оса, док је повећао снагу. Јединица Схилка ће обезбедити загрејану и умерену парну собу величине 12 кубних метара. Процењена цена је 11.000 рубаља.

  • Уренгои

  УРЕНГ ЦАРБОН цолор террацотта

  За разлику од компактног дизајна, функција гаса и трошкови - од 14 000 рубаља. Модел врата је опремљен декоративним тонираним стаклом.

  • Циндер Циндерелла

  Циндерелла 2016

  Има компактну величину, горњи део опреме је намењен за кување. Захваљујући облицима пећи, омогућава економичну потрошњу горива и високе перформансе. Састоји се од конструкционог челика дебљине бочних зидова од 3 милиметра. Максимална величина грејања просторије је 50 кубних метара, економска вредност је 6.500 рубаља.

  Просечна снага снаге система

  Топлотна снага такве опреме већ је израчуната на великом подручју. У овом случају неки модели имају пећни канал који се увлачи, што вам омогућава да одмах инсталирате пећ на 2 суседна објекта.

  • Парно купатило Тхермофорс Тунгуска

  Тунгуска Инок

  Намењен је за грејање просторија укупне површине од 8 до 18 кубних метара. Пећ отвореног типа садржи 55 килограма камења. Погодан за опремање финске сауне, не испарава и загрева суви ваздух до високих температура. Камин на пећи Термофон има камин даљинског типа, јединствени систем измењивача топлоте, конвектор са кућиштем, велика врата панорамског погледа. Трошкови измјене претходних година емисије не прелазе 16 000 рубаља.

  • Парно купатило Тхермоформ Геисер

  Гејзир

  Одликује га опрема за спајање на два нивоа. Вода пролази кроз уведени лијевак, шаље се кроз уграђени мали гријач малих димензија, гдје достиже високе температуре, претварајући се у тешке парове. Притисак емитује испаравање у другу велику пећ за сушење. Захваљујући овом систему за третман воде, уређај има повећан ниво буке, сличан звуку природног гаса. Због тога је опрема добила одговарајуће име - Овен Геисер 2014.

  Цена печи Геисер 2014 е 20,000 рубли.

  • Витрувиа

  Техника, опремљена штедњаком удаљеног типа, која се налази у дворишту. Стандардна врата се замењују панорамским екраном који има највећу величину свих модела, дијагонала елемента је 58 центиметара.

  • Баррел анд Саиани

  Парне пећи Тхермофорс Саиани анд Баррел

  Системи имају необичне облике у облику бачава, које се каменују до ивица.

  • Бирус и Скоропарк

  БРЗИНА ЛУМБЕР, црна бр

  Техничке спецификације омогућавају загревање просторија димензија 12-20м2. Заптивени зидови коморе за гориво састоје се од нерђајућег челика. Дизајн има измјењивач топлине, пећ затвореног типа, уграђену спремиште за воду. Тхермофор за кућу и купатила ове модификације обилато издвајају меке парове и намењени су за употребу у руским саунама. Сматра се скупљом серијом - 29 000 рубаља.

  Пећи за грејање Премиум тхермопхоре

  • калина

  Инок Стоне

  Јединица дрва може загрејати сауну запремине 30 кубних метара. На даљинској комори за сагоревање налазе се врата са панорамским погледом од стакла отпорног на топлоту. Издужени димњак промовише брзо загревање зидова технологије и камења. Обим утовара опреме достиже 100 килограма. Због чињенице да серија "два у једном" истовремено спаја пећ и ватру, трошак по јединици се значајно разликује од осталих - 35 000 рубаља.

   Хецла

  Хецла Инок Википедиа ЗА Иллуминатор антрацит ХБ за купатило

  Једно од најпродуктивнијих уређаја за гријање до 50 кубних метара. Врло је погодан за приватну употребу и комерцијалне просторе. Цена - от 68 000 руб.

  Без обзира на модел, премиум системи за гријање су представљени по цијени не мањој од 65.000 рубаља.

  Рецензије, предности, недостаци

  Цена опреме је у потпуности у складу са њеним квалитетом. Повећава се на рачундодатне функције и капацитет грејања. Вишенамјенске цијене омогућују куповину термофорне купке за сауну, без да се иде изван обитељског буџета.

  Одабрали смо за и против грејача од повратне информације од корисника - правих људи који су их већ стекли и већ их користе.

  погодности:

  • помоћна опрема може се користити као јединица за гријање, штедњак и камин;
  • погодна врата за пуњење ложишта, могу се отворити до 140 °;
  • економски конзумирање огревног дрвета;
  • компактне димензије омогућавају уштеду драгоценог простора;
  • Пећ од произвођача Тхермофорс је једноставна за руковање.

  недостаци:

  • неки модели имају танке зидове, који почињу да изгарају за 2-3 године;
  • перформансе не одговарају снази назначеној у упутству, ако су зидови просторије недовољно изоловани;
  • модификације претходних година пуштања имају потребу за редовним праћењем;
  • дуго загрева воду;
  • Две године касније, у неким серијама, боја је прекривена опремом која је покривена;
  • мали гарантни период за модификације које се састоје од конструктивног челика - 1 година.

  Не може се рећи да је ово идеална опрема - што је модел јефтинији, то више изазива притужбе. Али нисмо пронашли никаква потраживања за премиум моделе.

  ВИДЕО: Нова пећница ТхермоФор 2017