Купатило у поткровљу: одличне карактеристике

Поткровље - то је најрадикалнији стил ентеријера, у којем се складно комбинирају индустријски подземни и боемски декор. Модерно купатило у стилу поткровља биће предиван и необичан додатак целокупном ентеријеру стана или дома. За разлику од стилских струја, у којима су унапред познати приближни планови и скала боја, поткровље оставља много простора за креативне идеје, па дизајнери ентеријера из целог света толико воле овај стил.

У почетку, унутрашњост фото-лобија, коју сте управо видели, била је својствена стамбеним подручјима која су прошла реконструкцију од некадашњих индустријских зграда. Након тога, овај стил се примењује на дизајн ентеријера обичних станова и сеоских викендица. Модерни завршни материјали потпуно су складно и природно комбиновани са обичним зидовима од опеке, ако се вјешто и коректно комбинирају.

У овом чланку, нудимо вам да се упознате са дизајном купатила у поткровљу. Неке слике су заправо реконструкција бивших индустријских зграда, реновираних у стамбене објекте. А други представљају модеран ентеријер купатила у стану од обичних високих зграда и вила. Али прво, хајде да проучимо главне карактеристике лофт стила у ентеријеру.

Како препознати стил поткровља у унутрашњости?

Купатило у стилу поткровља подразумијева употребу оригиналних мотива који се огледају у обичној хрђи на металним предметима, у неком растављеном зиду и грубом малтеру. То оставља утисакда је поправка купатила једноставно неразвијена и да су елементи декорације испреплетени у овом ентеријеру.

Дизајнери често прибегавају стилу поткровља у унутрашњости и зато што је дизајн просторије у том правцу економски најповољнији и не захтијева значајне трошкове. Такозвани ненаметљив и благо непажљив дизајн купатила даје му јединствен окус и ствара посебну атмосферу.

Да бисте препознали ентеријер у стилу поткровља, обратите пажњу на његове главне карактеристике:

  • велике површине;
  • голи бетон;
  • високи плафони;
  • вештачки старих зидова и подова;
  • огромни прозори;
  • неравна зидина;
  • груби рељефни малтер;
  • одсуство врата и преграда (са изузетком купатила и комуналија).

Приликом креирања унутрашњих пројеката у стилу поткровља, требало би у потпуности напустити било које партиције и друга ограничења. Стамбени простор би требао бити холистички. Ако је купатило мало, онда није потребно инсталирати велику туш кабину, боље је организовати туш са непрозирном завјесом, која спречава прскање воде.

У готово свим случајевима, да би се створио дизајн купатила у стилу поткровља, просторија треба да буде украшена одговарајућим прибором који се разликује по свом нестандардном. На пример, слике, апстракције, графити, путокази, светли плакати, постери и само много морског накита.

Опремање купатила у стилу поткровља

Свако купатило је украшено нетривијалним дизајном зидова и врата, алинајзанимљивија слика - када су врата потпуно одсутна. Што се тиче најпогоднијих материјала за купатило у стилу поткровља, онда ће складно комбиновати модерне модне трендове са старим поправкама. На пример, величанствене плочице и скупи водовод на позадини старих зидова.

Стил поткровља карактерише контраст грубих текстура, мрља и грешака које се супротстављају дизајнерским уметностима, стилским додацима и уметничким предметима. Зидови, наравно, не изгледају као уредан зид, што наглашава оригинални стил просторије.

Обраду простора у стилу поткровља карактеризирају бетонске површине, отворене дрвене греде и преклапања, ни на који начин скривене цигле, цијеви од нехрђајућег челика, различити елементи комуникације који се не скривају од очију, већ напротив, намјерно истискују представу, представљајући елементи оригиналне декорације.

Зидање је обавезан атрибут стила поткровља. Прво, зидови од опеке у индустријским зградама из економских разлога и не изводе их. Касније, таква "обрада", односно њена одсутност, постала је визит карта интеријера у стилу поткровља. Данас, дизајнери посебно извлаче зидове под цигле користећи вештачке материјале или смањују предмете од ове цигле.

Контраст неозначене опеке са модерним декоративним материјалима омогућава стварање занимљивих слика, чак иу таквим малим собама као што је тоалет. Третман цигле третира се специјалним спрејом, који је даље заштићензидови од појаве плијесни и прекомјерне влаге. У другој, таква површина посебне његе није потребна, што је веома погодно и економично.

Ако желите да попустите унутрашњост стана у поткровљу, на примјер, да означите подручје кухиње или купаонице, затим као преграду, користите прозирно или мат стакло, поликарбонатне плоче или облоге. Контрастна комбинација грубих зидова од опеке са стакленим преградама ствара невероватно благи и чист ентеријер купатила.

Присуство дрвеног намјештаја у купаоници у стилу поткровља омогућује вам да се одмакнете од широке индустријализације и додате топлину и мекоћу унутрашњости природног материјала. Чак и најмањи елементи дрвета могу радикално променити изглед купатила. Топли тонови ће погодно разблажити индустријску хладноћу керамичких плочица или бетонских елемената.

Приликом пројектовања купатила у стилу поткровља, велику пажњу треба посветити бетонским површинама. Ово није скуп и практичан материјал који је једноставан за обраду, довољно је покрити бетон водоотпорним раствором. Бетонски подови се често налазе у дизајну купатила у поткровљу. Међутим, треба имати на уму да бетон може да се разбије када се ради о тешким предметима.

У овом стилу није прихваћено да се боје бетонске површине, јер су њихова оригинална боја и текстура део индустријске околине. Међутим, неки дизајнери дозвољавају изнимке бојањем бетонског пода и зидова у неутралним бојама.

Декорација купатило у поткровљу стилу

Ако покушате, у било ком специјалитет продавници можете наћи а није баш скупо, али квалитетне материјале и ставке у овом стилу, који ће поставити право тона дизајн простора. Материјали означени "поткровље стил" ће учинити купатило модернији и елегантан. То ће бити органски 3Д слика.

На пример, у плочицама у купатилу треба да буде високог квалитета да створи специфичан састав и апстракција је тешко наћи међу традиционалним материјалима. Нема сумње да је трајност и практичност од плочица облагање керамичким, тако да је боље да проведете приличну суму, која ће бити враћен кроз године коришћења квалитет керамичке плочице покрије.

различитих боја, величина и текстуре плочица постоји маса која омогућује чак и сива, урбани, пуна индустријских стилу окружењу стварају живе слике у облику саћа, мозаика, цветне и друге. Тиле "подземље" - чест гост у унутрашњости поткровља. Традиционални опције омогућавају плочице да створи уредан и практично са којима се суочава површину која комбинује са свим декоративним елементима и водовода.

Понекад је спољна површина купатила извући штуко да му дати мало застарели поглед. Неопходно је да се избегне превише светле акценте на плафону, и њен третман мора бити визуелно протежу у собу и дати просторији ефекат "бестећинског". Због суспензиједизајн је боље одбити. Такође, није вредно раздвајати плафон са багуетима и вијенцима. Може бити од дрвета или пластике.

Подсетите се да је важан елемент дизајна купатила вешто покупљен намештај. Простор треба да садржи различите ствари и предмете, тако да намештај треба да буде, пре свега, функционалан. Екстерно, то може бити модеран комода или ноћни ормарић, или обрнуто, стилски раритетни кабинет. Овај намјештај би требао постати дио цјелокупног декорирања и помоћи у зони просторије.

Често, огледало и ормарић за врата, фиоке у стилу поткровља украшене су елегантним и необичним цртежима. Врло лијеп и необичан изглед су ормарићи с кромираним ручкама и малим стакленим уметцима. Сличан ентеријер купатила ће га учинити живописним и нагласити општу идеју дизајна у стилу поткровља.

У закључку, нудимо вам да се упознате са неколико необичних облика купатила у тако необичном и занимљивом стилу: