Кухињска боја шампањца и металик: 30 фотографија идеје дизајна, које спајају гламур и практичност

Боје шампањца су рафинирано и софистицирано рјешење за свечани, племенити интеријер у сваком стилу. Ова топла нијанса вам омогућава да створите пријатну атмосферу са софистицираним нотама. Ова крем боја се користи како у реализацији пројеката у ретро стилу, тако иу модерним интеријерима.

Ако у класичној кухињи у стилу Провансе често постоје мат површине, метални премази се чешће користе у високој технологији, као на слици испод.

Карактеристике боје шампањца

Као нијанса креме, зрак и њежна боја шампањца разликују се неутрално, посебно у сусједству с другим, живљим и богатијим тоновима. Али са металним премазом у модерном ентеријеру (као на слици испод), он добија потпуно другачији карактер. Шампањац постаје елегантан, сочан и довољно светао. Али за унутрашњост кухиње, направљене у таквом тону, треба пажљиво одабрати акценте, јер присутност тамнијих и бљештавијих тачака ће помакнути акценте и промијенити расположење ситуације.

Избор детаља и украс друге боје треба да буде такав да наглашава елеганцију благих кремастих нијанси шампањца без ометања пажње.

Одабир пратилаца за унутрашњост кухиње у боји шампањца и метала

  • Ова нијанса креме са бресквом и другим меко ружичастим тоновима комбинује се хармонично. Ове боје засијају шампањац и чине га топлијим, чак и са металним премазом који обезбеђује било коју палету хладних нота.

  • Изгледа занимљивобоју шампањца са лимуном, коју треба користити у ограниченом броју у акцентима. Наравно, у таквој нијанси жуте боје можете сигурно обојити дно или врх слушалице у комбинацији са светлом беж бојом. Али у овом случају, неутрална боја ће ићи у позадину. Овај ефекат се може кориговати коришћењем у обради остатка собе компонентама лимуна.
  • Топли ентеријер такође помаже да се створе такве нијансе као цимет, теракота или наранџа. Уз њих, шампањац се комбинује тако хармонично као и са било којим другим топлим дометом. Занимљиво је да можете користити смеђе-наранџасту палету са металним премазом, што ће ситуацију учинити мало хладнијом, али погодном за било који стил и простор који се може видети на слици. Ове боје су неопходне за хладне кухиње, прозоре који се пружају на северу, али са металним премазом који се лако могу користити у изузетно топлим просторијама.
  • Комбинира кремасту нијансу и зелено-плаву боју. Кухиња у овој комбинацији постаје изврсно одвојена, погодна за креирање класичних, племенитих интеријера и хигх-тецх дизајна.
  • Најтоплија, али аристократска ће бити дуо шампањца са чоколадном или тамном дрвеном нијансом. Боје природног дрвета комбиноване су са било којом палетом која се широко користи у еко стилу, као на слици испод. Таква кухиња често има фасаде у одабраној боји и од природног масивног дрвета. То се, наравно, може заменити ратаном, фурнираном МДФ-ом иквалитетни материјали од дрвених влакана.

Унутрашњост кухиње у боји шампањца: како избјећи монотонију

С обзиром на неутралност нијанси шампањца, она се често користи у украшавању зидова и фасада слушалица истовремено. Да унутрашњост не буде досадна, безлична и монотона, можете користити неке једноставне технике.