Кухиња МДФ емајл: 50 фотографија, дизајн слушалица, класика, видео инструкција

Емајлиране фасаде од МДФ-а - јединствена рјешења која уништавају стереотипе о високој цијени лијепог, свијетлог и стилског намјештаја. Сам по себи, материјал има висок квалитет: он је бољи превладавајући ранији ДСП и надмашује сеоски низ у бројним параметрима. И завршна обрада МДФ плоча може само повећати издржљивост слушалица, што је чини атрактивном и декоративном.

Коришћене обојене фасаде, као и обрађене пластиком или фурниром, у различитим стиловима ентеријера: од класике и модерне до хи-тецх. Глосс је, наравно, више примјењив у пројектима технолошког дизајна, гдје обавља декоративну функцију. Али може се користити иу ентеријеру у стилу модерног, барокног и рококоа, иако је за кухиње у таквим стиловима боље изабрати мат изглед.

Са обојеним фасадама, направљени су и кутни и директни кухињски сетови.

Рецензије купаца кажу да су углови посебно хармонични у сјају са савијеним фасадама, што атмосфери даје посебан шарм. Закривљени облик слушалица је примјењив иу модерном стилу, гдје је глаткоћа линија добродошла.

Покривање фасада емајлом: технологија боја

Као основа за израду фасада, слушалице користе МДФ плоче дебљине 19-25 мм. Они се режу на панелу потребних димензија, а затим на земљи и поду како би се припремио материјал за бојење. Водоотпорни лак може да делује као прајмер, који ће заштитити темељ од продора влаге, чиме ће се наставитињегов рад.

Затим нанесите први слој боје. МДФ емајлни премази покривају га у неколико слојева. Свака следећа долази само када се површина осуши и полира. Што више слојева лежи, бољи ће бити готов производ.

Завршни премаз је одговоран за механичку отпорност на мање оштећења, па изаберите најприкладнији лак. Осим тога, он је тај који обавља главну декоративну функцију, као што је избор купаца - различити ефекти: сјај, огледало, металик или камелеон.

За и против кувања са емајлом у односу на друге декорације МДФ фасада

Прва ствар која привлачи кухање емајла (слика испод је савршено илуструје) је сјај и његов непоновљиви сјај. Али, наравно, то није једини разлог за куповину оваквих кухињских сетова, јер сјај може бити типичан за акрил. Прегледи оних који већ користе овакав намјештај показују да ове кухиње имају високу чврстоћу, али имају своје недостатке.

Приликом упоређивања МДФ-а са фасадама из других материјала, треба напоменути да ће кухиња с таквим фасадама без њихове замјене трајати дуже од плоче од иверице, али је вјероватно да ће бити мања него код оквирних конструкција.

Дрво има сличне дефекте ДСП-а, иако је више издржљив, тако да МДФ често проналази бољи низ, јер је дрвена влакнаста плоча мање подложна продирању влаге и мириса, флексибилнија је, што вам омогућава да јој радосно фасаде за кутне кухиње.

Али трајност таквих опција зависи искључиво од чињенице дакоји третман је изабран, и цаклина је често супериорна у односу на друга решења.

  • Данас су најисплативије од цијеле линије фасадних фасада фасаде са филмом. Филм се разликује у малој дебљини, што доводи до брзог пропадања такве обраде. Не може се прати абразивним средствима, а од честог контакта са водом филм се једноставно љушти.
  • Пластика и њен тип - акрил може се назвати издржљивим премазом, јер достиже дебљину од 2 мм и штити темељ фасаде од утицаја негативних фактора.

Предности таквог третмана су очигледне: лакше је негу него за фасаде филмом; површина је мање склона огреботинама, акрил је издржљивији. Занимљиво је да се споља таква пластика не може увијек разликовати од осликаног намјештаја, јер је својствени сјај - једнако свијетао и богат.

Акрилни консонанти су повезани са осветљењем: на површини претерано приметних трагова прстију, прљавштине и масти. Међутим, недостаци ове врсте имају кухињски сет са фасадама од емајла. Стога је прилично тешко рећи које је рјешење боље. Избор би се већ требао темељити на трошковима (и може бити висок за цаклину и пластику) и његов буџет; палета боја и тако даље.

  • Фурнир - још један заједнички поклопац од МДФ фасада, који се споља приближава дрвеном влакнастом материјалу до природног дрвета. Ако цела фасада није прекривена лаком, током времена, обрада је једнако иза, као и филм и пластика. Стога је оптимално решење да се таква обрада користи у структури оквира. Фурнир се широко користиразличити стилови: модерни, класични, државни, тако да су прегледи таквих покривености углавном позитивни, јер је унутрашњост еколошки, а цијена доступна.

Уопштено, предности МДФ-фасада су исте: то је најпогоднији материјал за израду радосних кухиња, који се одликује неопходним топлотним и влажним својствима. Након тога, само завршни премаз или љепило, на које је спојен на базу, се уништава, ако је речено о филму, фурниру или акрилу.

Карактеристике рестаурације цаклинских фасада

С једне стране, филм и пластика, залијепљени на МДФ, могу се замијенити, што олакшава поправку таквих фасада. С друге стране, рестаурација акрилног премаза треба да се врши у фабричким условима, јер се НЕ држи својим рукама.

Исто тако је тешко придржавати се технологије емајлирања боја у кући, али је могуће префарбати слушалице. Да бисте то урадили, уклоните стари поклопац, који може изазвати неке потешкоће. Али генерално, процес се може обавити сопственим рукама.

Пројектна решења са емајлираним фасадама

Дизајн кухиње са фасадама од емајла може бити веома разнолик, јер је палета боја огромна, а могућност наношења сјаја или мат лака чини избор још тежим. Можете изабрати најбоље решење засновано на стилу у коме је ентеријер планиран.