Кухиња-дневни боравак у скандинавском стилу (29 фотографија): идеје за дизајн ентеријера

Станови са комбинованом кухињом и дневним боравком постали су све чешћи. Ово је погодно и практично за мале станове. Да би соба изгледала још мање, морате одабрати прави стил дизајна. У овом случају, скандинавски стил ће се уклопити: једно од најпрактичнијих, функционалних решења у стилу ентеријера.


Карактеристике

Скандинавске идеје дизајна имају своје особености:

  • Бела и пастелна палета. Прва ствар која погађа очи је светли дизајн просторије. Захваљујући њему, подручје се повећава и постаје лакши. Због тога је овај стил у употреби дизајнера за мале апартмане и собе.

  • Природни материјали у дизајну самог стана, намештаја и декоративних елемената.
  • Светло осветљење. За такав стил карактерише много осветљења (природних и вештачких). Не брините да се соба може направити у скандинавском стилу, ако нема велике прозоре: за то можете користити зидну, подну и стропну расвјету.
  • Недостатак сета декоративних детаља: потребан је простор и ваздух.

  • Озбиљност линија и присуство исправних облика. Неприхватљиво затрпавање намјештаја намјештајем разних гломазних конструкција.
  • Правилна подела простора. Ово је посебно уочљиво у дизајну кухиње-дневног боравка, гдје одвајање двије функционалне зоне може бити шипка или симулирани зид са ступовима.
  • Функционалност сваке ствари. У стануСвака ствар лежи на њеном месту и одговорна је за његову функцију. У унутрашњости је тешко видети непотребне ствари.


Ове карактеристике омогућавају да стил буде популаран не само у нордијским земљама, већ иу централноевропској траци. Овај стил је један од најпопуларнијих стилских решења нашег времена.

Боја декорација

Употреба једне бијеле боје у унутрашњости може створити окружење оперативне или болничке коморе, што је само по себи неприхватљиво у стану. Због тога се бела боја лако комбинује са другим нијансама. У исто време, не заборавите да је основа лагана гама (беж, млечна, светло плава, светло ружичасте боје и боје слоноваче).

Глатко прерастање једне боје у другу је дозвољено. На пример, плафон у кухињи може бити беле боје, што се претвара у беж или крем боју у дневној соби.У кухињи-дневном боравку, оптималне нијансе за дизајн намјештаја, конструкција и зидова са строповима су сиве, челичне, блиједо плаве боје, боје свјежег зеленила. За љубитеље јарких боја, можете га користити у детаљима и као додатак главној скали.

На пример, јарко шарени тепих ће добро изгледати на белој или млечној кухињи. А жути ормарићи за столице доносе светлост у сиву, беж унутрашњу кухињу-дневни боравак. Важно је задржати равнотежу у избору и комбиновању боја, не можете истовремено користити много светлих и различитих боја.За разноликостзидни дизајн може да користи тапете са орнаментима. Овде постоји посебно правило: само један зид може бити нацртан на овај начин, док други морају бити монохроматски. То неће ломити лаконски концепт стила.

И даље можете користити једнобојне позадине контрастних или сличних боја. Дозвољено је да се у кухињи (зона за кување) створи светли акценат са кецељама од керамичких плочица. Може да садржи слику или да буде једнобојна.

Можете подесити сат са необичним дизајном да бисте објесили боју зидова или објесили слику. Хармоничан дизајн би требао бити детаљан. Често су декорисане у светлим и сочним бојама.

У кухињи могу бити завесе, пешкири, столњаци, покривачи на столици, тепих, у дневном боравку могу се поставити на тапецирани намјештај јастуци истих боја као и детаљи у кухињи.унутрашња декорација

Дизајн ентеријера у многоме зависи од одабраног материјала. За скандинавски дизајн, ово су природни материјали или имитација.

Такав дизајн не прихвата пластични намјештај, челичне уметке или конструкције.

Најпопуларнији материјал је дрво. Такав је сет чешће постављен у кухињи. Осим тога, дрвени намјештај је релевантан као шанк, стол. Предност имају дрвене столице, отомани.Упркос грубости и конзервативности стила, одређене области зидова могу се обрадитиуз помоћ керамичких плочица, облога. Занимљиво је погледати контраст на материјалу и боји зида у дневној соби и кухињи. На примјер, кухиња се може уредити у тамним тоновима уз додатак плочица, а простор за госте се залијепи свијетлим тапетама или бојом.

Намјештај је најбоље одабрати од фурнира или дрва. Ово се односи и на дневну собу и кухињу. У овом случају, боље је дати сјајну површину која добро рефлектује светлост и повећава простор.Најбоље је одабрати намјештај стандардних облика и величина. Табеле се могу изабрати у округлом или квадратном облику, штанд штандова - правоугаони или овални. У овој кухињи-дневној соби, она ће добро изгледати уграђени намјештај, који се лако монтира и склапа.

Добро осветљена трпезарија је предуслов. Изнад њега би требао бити лустер са неколико сијалица или сет рефлектора.


За прозоре није потребно изумити оригиналне композиције густих тканина. Прилично прозирне органзе или светле завесе, које се могу допунити структурама ролне. Декорација прозора се може урадити помоћу ролетни или ролетни. Не заборавите да и они треба да буду лагане нијансе. Прозор можете украсити чипкастом застором од бијеле боје и платненим завјесама од сиве, крем боје.

Кухиња-дневни боравак у скандинавском стилу - комбинација удобности и практичности, ригорозних облика, различитих боја и природних материјала.

Како украсити ентеријер у скандинавском стилу, погледајте следећевидео