Куће са равним кровом и кровом

Стварање елегантних кровова са забатом или типом кука не оправдава се увијек. Поготово ако се ради о обичним пословним зградама или стварању сеоске куће у модерном стилу. Велика количина материјала, велика количина потрошеног новца, тешка инсталација и тешки сплавови чине такве зграде непрофитабилнима и претежим за зграде. Такође, не заборавите да ће монтирање двослојног крова одузети пуно времена. Али раван кров је веома брз и погодан је за различите зграде.

Предности и мане равног крова

Најважнија предност таквог крова је што штити конструкцију од превеликих оптерећења ветра. Мање од равног крова - површина нема падине, што значи да се не може брзо ослободити кишнице или лупања снијега. Овај феномен се компликује чињеницом да се кров најчешће прави са грубом површином, из које вода излази са огромним тешкоћама. Управо због ових недостатака, већ због сложености, потребно је самостално изравнати кров, пратећи ригидна правила. То укључује методе хидроизолације, демонтаже и инсталације.

Стварање кровног "колача"

Да би се структура штитила од прекомјерне влаге и вјетра, неопходно је да се грађевински материјал постави редом, јер у противном неће бити смисла са равног крова. Такви материјали стварају "питу". Састоји се од:

1. Равна основа.Може бити израђена од бетонских или металних плоча. Његова главна сврха је: осигурање поузданости дизајна, издржљивост свих осталих слојева "пита". Ако се конструкција користи у пуном капацитету, онда равна подлога мора бити поуздана и крута.

2. парна брана. Овај слој служи за заштиту крова од продора паре из просторије директно у зграду колача. Генерисани кондензат ће смањити параметре топлотне изолације скоро три пута. За једноставну парну баријеру, користите обичан полиетиленски филм или битуменски премаз.

3. Грејач.Најпопуларнији материјали за изолацију равног крова су глина, перлит, шљака, минвата или пјенасти полистирен. Осим тога, материјал је намијењен не само за подешавање температуре, већ и за распад структуре са равном површином. Главне препоруке за избор грејача су: мала маса и висока топлотна проводљивост.

4. хидроизолација.Најчешће се користе кровни материјали. Осим основних параметара, морају имати високу еластичност, издржати оштре промјене температуре и дуготрајну употребу.

Основни типови кровов и карактеристике њихове конструкције

Инсталација таквог крова директно зависи од дизајна зграде и природе њене употребе. Одређени типови овог кровног покривача укључују:

1. не експроприсано. Кров је намјењен за привремено кориштење, тј. Људи ће ходати по њему врло ријетко, а затим поправити кров. Управо из тог разлога то јеКвалитет темеља поставља профилирани метал. Такви кровови су најпопуларнији и тражени за малу кућу у врту.

2. експлоатисано.База треба бити израђена од бетона. Овај материјал даје кровну чврстоћу, поузданост и одређену крутост. Дакле, не само да људи могу ходати по њему, већ је и овај поклопац погодан за стварање правог паркинга или базена. Главна карактеристика коју треба обратити пажњу је нагиб крова, не сме бити већи од 3 степена. Ако се ово правило занемари, животни век крова ће се смањити неколико пута. Исто се може рећи и за сигурност површине. Зграде са овим типом крова су погодне за одређене комерцијалне зграде.

3. инверзија. Разликује се од једноставног равног крова чињеницом да структура слојева пите има обрнути редослед. Наиме: топлотна изолација је замијењена мјестима с хидроизолацијом. Тако се ствара посебна заштита меког слоја влаге. Ови кровови равне инверзије погодни су за изградњу приватних кућа.

4. вентилирано. Главна карактеристика уређаја за овај равни кров је присуство уграђених аератора који служе за испаравање воде из кровног покривача. Такве површине се користе за постављање овог крова великог простора.

Карактеристике конструкције равног крова за летачку структуру

Такве врсте просторија укључују шупу, веранду, надстрешницу или анекс. Нагиб од 3 степена се ствара подржавањемгреде, затим се полажу са неокруженим даскама. Причврстите их чавлима или вијцима.

Како инсталирати раван кров у гаражи

Рубероид се користи као главни материјал за хидроизолацију. Главни разлог за овај избор је његова ниска цијена. Рубероид се прави и продаје у ролнама. Уклањање се врши тако да се траке материјала полажу у правцу нагиба крова. Полажу се на клапну и причвршћују на подлогу шинама од дрвених или челичних трака у смјеру одвода. То се ради како не би ометали излазак влаге. Кров овог типа се инсталира без помоћи посебно обученог особља, може се руковати и самостално.

Обратите пажњу! Монтажа са ломљењем је једна од најважнијих фаза, јер ће без ње ваш кров постати непоуздана заштита од природних падавина.

Ако немате материјала, времена или искуства у постављању двоспратних кровова, онда подигните једноставне равне кровове који имају своје предности и недостатке. Можете се ријешити овог другог, само морате уложити максималне напоре.