Крути душеци: мадрац на кревету средње тврдоће, како одабрати леђа и како га учинити мекшим, рецензије

Спавање модерне особе не треба само да буде удобно. Важно је да је, уз опуштање мишића и рестаурацију сила, тело било у правилном положају, а кичма је добила неопходну подршку. Правилно распоређени сан може само круте душеке. Они се истичу на позадини својих аналога бројне разлике.


Карактеристике, про и контра

Крути душеци су једине мајке које су способне да одмор не само удобно, већ и исправно. За разлику од аналога меке структуре, такви душеци искључују неприродне завоје делова кичме током сна, што је веома штетно по здравље.

Крути душеци - не дрвене конструкције, као што су многи погрешно сматрали. У ствари, такви простирци су блокови са специјалном ортопедском надокнадом, способни за круту подршку како би кориснику пружили потпуну релаксацију мишића, смањили стрес на кичми, ослободили болове у леђима, лумбалном дијелу и врату. Такви блокови се препознају као одлична превенција болести мишићно-скелетног система. Ако спавате на крутим душецима и обављате скуп специјалних вежби које одреди ортопедски лекар, можете постепено да се ослободите сколиозе, положаја, главобоље.Тврда мајка има бројне карактеристике. они су:

 • су направљени од сировина природног и синтетичког порекла;
 • , зависно од типа конструкције, имају различиту структуру и дебљину блока;
 • обезбедитиместо за спавање савршено равна површина;

 • се разликују у степену крутости, што омогућава да се изабере варијанта узимајући у обзир препоруке лекара или сопствене преференције;
 • може бити једнострано или двострано, са различитим ефектима на свакој страни;
 • су намењени корисницима свих узраста (од детета до старијих);
 • значи различито тежинско оптерећење, узимајући у обзир величину кревета и број мјеста за спавање;

 • разликују се у другачијем облику блока (стандардни и нестандардни);
 • су произведени на масиван и индивидуалан начин (по мјери за бетонска мјерења и облике лежајева);
 • на основу компоненти јединице, варирају у вредности.

Упркос чињеници да су крути душеци најбољи поглед на блок на кревету, они пружају пажљиву експлоатацију. Не могу скакати, скакати или скакати: блокирање блока може се сломити, јер није еластично. Када купујете такву јединицу за дјецу, потребно је узети у обзир дјечју активност, настојећи да не дозволите лом.


Осим тога, дозвољено оптерећење не може бити прекорачено: за људе са прекомјерном тежином, такви модели нису прикладни. Прво, постављањем претилог корисника на такав душек ће бити неугодно и болно. Друго, под тежином тешког тијела, блок се може сломити. Још један недостатак је ограничење употребе крутих душека на старије особе. Таквим купцима препоручује се дизајн мекши.

сорти

По врсти конструкције, крути душеци долазе у два типа:

 • монолит;
 • комбиновано.

Први тип је конструкција од лијеваног материјала једног крутог влакна обложеног у текстилној овојници. То су најтеже мајке које немају додатно омекшавање слоја паковања. Варијанте комбинованог типа су разноврсније. Имају различиту подлогу, али су увек опремљени додатним пуњењем (у једном или више слојева) како би се добио потребан степен крутости конструкције.


По типу темеља, крути душеци се деле на:

 • опруга;
 • су бесплодни.

Свака врста има своје посебности, предности и мане. У свакој категорији можете изабрати заиста квалитетне и практичне моделе са потребним ортопедским ефектом. И у једном, иу другом случају, у крутим душецима користи се специјално пуњење, које одређује основне карактеристике блока, његову трајност и практичност.Карактеристике мадраца без елемената

Безлежни крути отирачи су ортопедски типови блокова. Они немају растегнуте металне елементе, тако да ће површина увек бити непромењена, неће бити подложна деформацијама. Овакви душеци се чешће праве од хипоалергијских природних сировина, тако да не изазивају негативне осећаје на кожи (иритација, свраб, црвенило). У већини производа, они су врло еластични, са добром измјеном зрака, што искључује стварање околине за развој гљивица, плијесни и трулежи.

Ове јединице су еколошки прихватљиве и сигурнеапликација. Због недостатка метала, они не акумулирају статички електрицитет, не иритирају шкрипу, сигурни су за особу (што је посебно важно у одабиру модела за дјецу). Још једна њихова предност је способност апсорпције мириса и влаге. Они се брзо суше на природан начин, пројектовани за дугу експлоатацију (10 - 15 година).

Модели природног пуњења су савршенији: не емитују токсичне супстанце, и стога елиминишу нелагодност повезану са појавом главобоље, отежаног дисања.

Једино што је важно узети у обзир приликом одабира таквих блокова је композиција која лијепи компоненту (бољу природну смолу од гуме), онда ће сан бити потпун.

Најтачније пуњење тврдих отирача је кокосово кокосово влакно. Производи кокос од кикирикија намакањем, стругањем и обрадом. Осим влакнастих материја, произвођачи користе и кокосове струготине или методе за пробијање игала за израду подлога, када је сировина причвршћена на тканину. Међутим, ако вам је потребан квалитетан мат кокос, престаните да бирате само влакна импрегнирана латексом да би подржали облик.


Природни или синтетички латекс није ништа мање добра врста крутог блока. Природни тип надева се добија у процесу прераде дрвеног сока гевеи (расте у тропима), синтетички пунилац је његов аналог, не толико еластичан, већ прилично крут. У својој структури, латекс представља порозни блок са рупама у облику ћелија које се разликују у различитимдубина и пречник. Такво пунило је нешто мекше од кокосовог, има различите нивое крутости у свим подручјима блока. Доприноси равномјерној расподјели оптерећења тијела без штете по здравље.

Пролећни душеци, иако се сматрају ортопедским, заправо имају ортопедски ефекат само под одређеним условима. Није битно какву врсту кревета купују (једнокреветне или двоструке), што је најважније, да се њихов дизајн састојао од малих двоструких опруга и био је самосталан тип. То значи да решетка треба да се састоји од вертикалних упредених елемената од више од 1000 комада. пер 1 ск. м, и боље, ако су опруге двоструке: у сваком од њих напредује још један, мањи пречник ("Мулти пакет" и "Микро пакет"). Особитост дизајна је да се сваки прољет пакира у текстилну пресвлаку израђену од прозрачних текстила. Омоти су међусобно повезани, одржавајући интегритет оквира.Код притиска на тепих овог типа раде само спољашње опруге, а унутрашње су повезане само са повећаним притиском на душек. Због ове особине, положај кичме је исправан, а због крутог слоја додатног пуњења одржава се ортопедски ефекат. Структура таквог блока је следећа: језгро се састоји од великог броја опруга, скривене коиро или латексом, са врха се додаје слој холофибера, струттофаибера, спандобонда, филца или полиуретанске пене. Такви мадраци су мекши од бесмислених, тако да се у неким случајевима уклапају као блок за кревет за старије особе. Што се тиче деце, онда ни у јаслицама, ни код децеКревети такви модели се не могу купити, чак и ако су опруге врло мале и обложене дебелим слојем кокосовог слоја.


степен ригидности

Упркос чињеници да се душеци називају крутим, њихов степен ригидности је двосмислен. Постоје три нивоа крутости душека:

 • меко;
 • умерено крут;
 • тврдо.

Меке опције не спадају у групу крутих блокова. Они су на пролећној или бесконтактној основи, међутим, не пружају одговарајућу подршку кичми, савијају се испод тежине и држе се савијање дан за даном, док особа спава. Једина препрека за наношење штете људском здрављу у таквим блоковима су ламеле које се налазе у подножју кревета. Они представљају решеткасте пресјеке направљене од дрвета, размакнуте једна од друге на истој удаљености.Душеци средње чврстоће разликују се од врло крутих блокова, сматрају се златним медијем, универзалним, дизајнираним за просјечну тежину једног или два корисника, погодан за здраве и болесне људе, а такође нису ограничени у добним категоријама. Производи високе чврстоће се бирају према медицинским индикацијама. Упркос наводно неподобности за спавање, такви дизајни су згодни и релевантни, посебно у детињству. На пример, они помажу у обликовању држања новорођенчета, чија кичма још нема потребне кривине. Ако их упоредите са конвенционалним пролећним мадрацима, онда ће друга врста прекинути развој држања: леђа бебе не могуопустите се ноћу и биће искривљени из дана у дан.Једна од врста крутих струњача је конструкција са различитом крутошћу места за спавање. Такви мадраци су дизајнирани за два партнера различите тежине. Њихова разлика је различит начин пуњења композиције. У том случају уређај не губи своје квалитете и вијек трајања. Типично, такав блок увијек има круту (ортопедску) базу и постоји додатни слој друге дебљине који је потребан да подржи кичму.Ако упоредимо крутост прољећа и блокова без елемената, онда су најтежи други. Не може се само узети и купити крути душек без посебних препорука, искључиво на основу мишљења продавца. У неким случајевима такви модели заиста помажу здрављу, други - могу да погоршају проблем. На пример, код остеохондрозе, такви душеци су боље замењени умерено крути.

Величине

Димензије крутих мадраца се не разликују од свих постојећих аналогних. Израђују се за кревете стандардних величина, намијењене дјеци, једној или двије одрасле особе. Према томе, опције матирања могу бити мале, средње или велике, као и нестандардне (заобљене, квадратне).

Вредно је напоменути да сваки произвођач успоставља своје стандарде за намјештај, тако да се величине мадраца могу разликовати. Типично, параметри су назначени у центиметрима, иако неке фирме користе милиметарски систем за мерење (на пример, 1200 до 1800, 2000 до 2000 мм). Дечији модели су 50к60, 100к60, 120к60 цм.Најмањи су намењени за колица или колевке. За предшколску децу и тинејџере, компанија производи моделе 140к70, 80к150, 70к160, 80к160 цм.

Варијанте за ученике и одрасле разликују се великим параметрима дужине и ширине. Према броју места за спавање, они могу бити 90к190, 140к190, 75к195, 80х200, 90х200, 200х120, 140х200, 160х200, 180х200. Модели димензија 190к140 цм и више погодни су за пуне брачне кревете. Пространи душеци са породицом од три особе, још више: 200х200, 210х200, 210х240 види

Савети за избор

Одмах треба да схватите да је избор крутог душека индивидуалан: за одређену особу потребно је купити њихов душек. Ово можда није прва опција, јер је здравље сваке особе различито. Избор се врши темељно, узимајући у обзир све нијансе:

  \ т
 • пре куповине, потребно је да прегледате информације о моделима на веб сајтовима произвођача, узимајући у обзир величину према тежини и броју места за спавање;
 • да у трговини буде сигуран у квалитет робе, да тражи сертификат и да се упозна са условима гаранције;
 • висококвалитетан мадрац има поклопац који се може скинути са патентним затварачем, тако да можете отворити конструкцију, одредити крутост и структуру блока;
 • ако је унутар кокосовог отирача кокос од тамно смеђе боје, натопљен природном смолом или латексом, то је добар душек, који ће трајати дуго времена;

 • Бледа боја кокоса говори о незрелим влакнимасмањују век трајања, утичући на квалитет блока;
 • величина мадраца идеално би се уклопила у кревет (ако је већа, онда ће се савити, деформисати површину спавања и проузроковати оштећење кичме);
 • Ако вам је потребан ортопедски мадрац да бисте спречили проблеме са кичмом и леђима, обратите пажњу на бесконтактни блок комбинованог типа латекса или кокосових влакана или двосмерни модел "зимско-летње" (топли слој с једне стране и памук - на другој);
 • при избору степена ригидности треба узети у обзир правило: што је мања тежина, то је мања густина мјеста за спавање (не односи се на дјецу и превенцију болести леђа);

  \ т
 • за старије особе након 50 не препоручених високих крутих структура због слабљења мишића који подржавају кичму;
 • за бол у кичми треба да се консултујете са лекаром: обично се овим особама не препоручују превише крути душеци (најбоља опција за блок за њих је латекс верзија умјерене ригидности);
 • са остеохондрозом, интервертебралном хернијом, неправилним положајем и проблемима горњих делова кичме, вредно је обратити пажњу на круте структуре на опрузи или средњој крутости без елемената;
 • за децу су изузетно беспрекорни крути мадраци од кокосових влакана: они обезбеђују удобан положај током спавања.

Да би душек трајао дуже време, вредно је водити рачуна о влажном душеку са не-клизном тканином природног порекла.Пожељно је одабрати опцију са антимикробном импрегнацијом или третманом јонима сребра. Пошто се производ купује дуже време, боја насловнице је такође важна. Упркос чињеници да се склопљиви покривачи могу уклонити и опрати, покривени постељином, боји душек са отиском је практичнији.

Како направити мадрац чвршћим или мекшим?

У ствари, ово је веома једноставно, јер произвођачи мадраца производе такве простирке, узимајући у обзир интересе корисника. Ови душеци се називају двострани. Они представљају блок са различитим степенима крутости на обе стране. Изводи се од једног или два типа пунила, допуњена са једном страном меканим пуњењем. Ако желите да повећате крутост, вреди окренути мат страну. Када је потребно омекшати површину блока, она се окреће другом страном.


Конструкције са различитом крутошћу бочних страна су погодне, јер поред тога што варирају степен крутости, оне спречавају матирање подлоге, искључујући њено савијање и деформацију. Купују се за децу и одрасле, јер понекад купљени душек не одговара. У овом случају, тип средње тврде површине ће спасити ситуацију, елиминишући потребу за враћањем продавца продавцу, што је често проблематично.

Рецензије

Тврди душеци се признају као корисна аквизиција за њихово здравље. То се огледа у прегледима објављеним на форумима о здрављу дјеце и продавницама које продају такве мајке. Крути блокови су веома тражени. Купци примећују да спавајуудобне су и удобне.

У избору ригидности душека, мисли су двосмислене. Неки купци, који су сами проверили густину душека, приметили су да осећају разлику у дебљини слоја кокосовог влакна, који би требало да буде више од 1 цм. Други настоје да пронађу златно средство да би сан учинили корисним и истовремено удобним. Дакле, са неповерењем припадају монолитним типовима душека.

Што се тиче крутих блокова, они се чешће купују за дјецу, јер се добијају узимајући у обзир препоруке педијатара и ортопеда. Родитељи који брину о здрављу своје дјеце, напомињу да је бебин сан на таквим мадрацима у почетку праћен ротацијом у проналажењу удобног положаја, а затим постаје безбрижан и продужен. Након спавања, деца се често пробуде у добром расположењу и активно се понашају.

Одредите избор мадраца који ће вам помоћи у следећем видеу.