Крпељи у башти - борба и прскање

Од почетка љета инсекти почињу своју злонамјерну активност. Већина вртних биљака је склона грчевима.

Шта он представља?

Ово је минијатурни инсект у облику паука који се храни соковима већине биљака.Профилакса против крпељаврши се у августу и септембру. Током овог периода се повећавају и мењају црвену боју у наранџасту.

Узроци штеточина:

1. Суви или топли ваздух.

2. Ниско ђубриво.

3. Лоше заливање.

Знакови којима се може наћи у врту:

1. Црвене, светло жуте мрље на листовима биљака.

2. Присуство белих тачака на доњој страни листа - јаја крпеља.

3. У касним фазама присуства штеточина, између листова и стабла видљиве су беле мембране.

Протресите на папиру биљку, и видећете да су запањени новчићима или не. Откријте ове инсекте свуда: на огрозду, јагодама, јагодама, рибизлу. Постављен на доњу страну лима и повуци целу биљку танком мрежицом. Ако се профилакса крпеља не уради на време, онда захваћени листови умиру. Земљани пате од инвазије ових инсеката, јер ће жетва бити мала и није квалитативна. Хладни штетници су забринути на површини тла, с почетком прољећа који се сели само у бијег и уништава их.

Како се носити са паучом? Да ли помоћ скенера гриња?

У специјализованим продавницамапродајна средства која помажу да се инсекти једном заувијек доведу. Ако лек садржи сумпор, онда знате да огрозд не може да се третира, јер уништава лишће грмља. И нису толико ефикасни. Не заборавите да се наизменично борите против штеточина, јер ће њихово редовно коришћење створити имунитет. Чешњак је један од најбољих стругача за гриње, треба га сломити и ставити на заражена мјеста. Исто се може рећи и за урин мачака ... не посебно пријатан мирис, зар не? И штеточине то не воле.

Обазательние мероприатиа дла контрольних прижков в саду:

1. Прскалица биљака са хлорофосом савршено уклања све инсекте.

2. Редовно сакупљање свих опалог лишћа, ископ земљишта.

3. Уништавање свих корова у башти, јер они постају прво место где се живи паук.

4. Прскање водом у топлоти грмља огрозда, ружа, јагода, рибизла.

Уништавање гриња другим средствима.

Ако нема могућности да се купе специјалне припреме, а крпељ је већ опчинио полупансион, онда је потребно искористити средства:

1. Виша влажност - гриња не може да издржи воду, тако да ће му обилно залијевање помоћи да се барем мало ослободи.

2. Раствор од сапуна - апсолутна супстанца против инсеката и не штети биљкама, ако постоји таква прилика, онда, поред прскања, можете слатко трљати у горњи и доњи лист.

3. Инсектицидни сапун - такође уништава штеточине, али, нажалост,окрутни према биљкама, тако да морају да користе веома пажљиво.

Завършена фаза на борба против гриње

Након пажљивог третмана свих листова и употребе свих средстава против крпеља, биљке треба редовно прегледавати и организовати штеточине такозване "неповољне услове" за живот.