Кровна изолација Финоплек и накнадно пуњење пјенастим бетоном

Ако се подигне раван кров, ако сте уморни од загријавања улице или губитка топлине током хладне сезоне, треба напоменути да је попуњавање крова пјенастим бетоном са накнадном хидроизолацијом могуће при максималном куту нагиба површине до 20 степени. У зградама где нагиб крова прелази овај угао, најбоље је загрејати плафон тавана. Стога се овај тип изолације користи углавном за индустријске зграде или гараже, гдје је у већини случајева нагиб крова мали. Испод бетонске облоге врши се изолација крова Пеноплекс.

Размотрите један од ових примера. У почетку је кровна површина котларнице очишћена од старог премаза, уклањањем и чишћењем све до бетонске кравате. Пажљиво чишћење малих остатака није било потребно, тако да процес чишћења није дуго трајао.

Затим је на цијелој површини крова положен слој пјене дебљине 40 мм, чија је адхезија површине изведена обичним цементним малтером.

Он није примењен на целој површини, већ селективно, на неколико "тачака" на листу. Дебљина слоја раствора није прелазила 6 - 8 мм. Такође су густо засенили јаз између Финоплек-а и вентилационих конструкција, чији су вратови били увећани обичним циглама.

Након тога, користећи метални профил у облику слова П, поставили су светлосне сигнале подигнуте изнад површине пода од пене до висине од 100 мм.

Да би се одржао ниво са кваром, фарови су били изложени помоћу нивелатора и постављени са истим цементним малтером. Просечно растојање између водичаиспало је око 1500 мм.

Након изолације крова, Финоплек, пјешчани бетон од фибергласа ознаке 500 употријебљен је за попуњавање крова овог објекта, који је направљен у мобилној турбулентној резонантној кавитацијској дисперзији (мјешалици), капацитета 0,5 цу и нанет је на објект уз помоћ перисталтиц пумп. Висина храњења је 12 метара, дужина доводног црева је 28 метара. Као влакнаста влакна коришћени су отпади од производње вуне са дужином влакана од 60 - 70 мм, са дозом од 450 грама /метар. Пјенасти бетон се континуирано сипао у мале дијелове у два слоја, сваки по 50 мм.

Лопта је лежала на кревету, у просјеку 3 до 4 сата. После сипања, сваки слој је третиран, први излив "у корену" - само поравнат, а други је извађен "у потпуности". Како се изливало, вентилациони отвори, који су претходно били затворени поклопцем од пјенастог лима, изграђени су како би се избјегло добијање пјенастог бетона у котловници.

Према технолошкој карти, након пуњења крова пјенастим бетоном, он мора бити прекривен полиетиленом и повремено навлажити. На овом објекту овај пасус је увучен. Пошто је кровна површина врло брзо попуњена (једна дневна светлост), одлучено је да се наредног дана примени прајмер, који је одједном извршио две функције.

Прајмер није дозволио да се пјенасти бетон осуши и испуца. То је такође олакшано употребом влакнастих влакана, која су радила као сунђер, апсорбујући вишак влаге и постепено дајејући пени бетон. Пример је такође послуженадхезивни темељ за даљње полагање хидроизолације. Чак и ако равни кров не тече, потребна је хидроизолација као заштита од падавина! У овој хипостази, коришћен је готови битуменски прајмер "Тецхнокол Н01".

Следователно съответствие съответствие с три работни днеј и съсо изчислава съответствителни работни дел. Затим, уз помоћ гасног горионика, постављен је слој хидроизолације «Тецхноникол Тецхноеласт Термо», чији је гарантни рок 30 година.

У закључку напомињемо да је за изолацију овог крова (640 м2) припремљено око 65 кубних метара. метара од мешавине бетона од бетона. Укупна дебљина облоге је била 150 мм. Да би се комплетирао комплетан циклус рада, тим од пет људи је требао 5 радних дана који нису стандардизовани.