Кревет-трансформатор за мали апартман (60 фотографија): кревет и фотеља-кревет, гардероба и гардероба у соби

Одлична опција за уређење мале собе је кревет-трансформатор, који је практичан и удобан намјештај. Такав кревет савршено ће се уклопити у сваки ентеријер, окренути собу и омогућити вам да рационално користите квадратне метре, чак иу малим собама. Уз помоћ једноставног механизма за трансформатор кревета, лагано кретање руке претвара се у било који други комад намештаја. Кревет-трансформатор ће осигурати доступност слободног простора чак иу најмањем стану.

За и против

Склопиви намјештај изумио је 1921. амерички Виллиам Мурпхи. Од тада се дизајн таквог намештаја стално унапређује. До сада је тема уштеде простора посебно значајна, јер је стамбени простор у модерним апартманима мали. Дизајнери стварају нове креативне идеје за хибридни и практични намештај.

Креветни трансформатор је савршен за љубитеље минимализма и омогућиће вам да задржите што више простора у соби. Карактеристична карактеристика њих - присуство посебног механизма за подизање који омогућава да се неколико тренутака промени облик објекта.

Очигледне предности ове врсте намештаја су следеће:

 • Практичност и функционалност. Кревет-трансформатор није само намештај за спаваће собе. Такав кревет се може користити и као други намјештај у уређењу стана. Трансформатор се лако може претворити у сандук, стол и кауч, што га чини веома покретним.
 • Једноставност употребе. Због једноставног лежаја трансформатора није потребно уложити велике напоре да се тај намештај разложи или монтира, док се време проведено на том процесу сведе на минимум.
 • Штедња простора у затвореном простору. Кревети-трансформатори се могу користити не само код куће, већ иу канцеларијском простору, што ће вам омогућити да се у потпуности одморите одмах на послу током паузе, а да не загушите радно место великим намештајем.


 • Употреба неудобних делова просторије. За дијелове просторија, гдје не би било могуће поставити намјештај у пуној величини, савршен трансформаторски кревет, који се може поставити чак иу куту.
 • Способност преузимања намештаја различитих величина за одрасле и за децу.
 • Цена. Кревети-трансформатори су прилично повољна опција за распоред станова.
 • Здравствена заштита. Модерни креветни трансформатори опремљени су ортопедским душецима, што је одлично за бригу о достави. Ово је посебно важно када купујете дјечји кревет.


Међутим, препознат је склопиви намјештај и одређени недостаци, посебно:

 • Будући да се трансформатор кревета често мора проширити, унутрашњи механизми се брзо истроше, па је важно приликом куповине намештаја обратити пажњу на квалитет материјала и поузданост склопиве конструкције.
 • Важно је запамтити да је непожељно ставити креветни трансформатор близу обичних унутрашњих преграда. Најчешће јесуможда неће моћи издржати тежину склопиве конструкције. Према томе, уградња трансформисаног намештаја треба да се врши у близини главног зида.
 • Лежајеви трансформатора не би требало да се купују за старије или физички слабе људе, јер су током проширења овог кревета потребни одређени напори који могу бити сложени или штетни за њих.

Међутим, упркос неким недостацима трансформаторског кревета, предности таквог намјештаја су много веће, што говори о несумњивој потреби за куповином таквих производа за мали стан. Трансформатори кревета могу се претворити у објекте намјештаја за апсолутно било коју сврху.

Причајмо о варијантама трансформисаног намештаја за просторије малог трга.

виевс

Постоји неколико варијанти лежаја који су подложни трансформацији, од којих се сваки може изабрати на основу сврхе просторије.

Ево неких од њих:

 1. постељни сто;
 2. фотеља;
 3. ладица с ладицама;
 4. ноћни ормар.
 • Ноћни ормарић. Да ли ваше дијете иде у школу, а мјеста у дјечјој соби за стол и кревет нису довољна? Веома погодна опција у овом случају је модел трансформатора намештаја "бед-табле". Такав намјештај је релевантан за смјештај у дјечје и тинејџерске просторије. Такви трансформатори, по правилу, имају полице за уџбенике и фиоке. У кревету се спајају две зоне - спаваћа соба и радник. Овај намјештај омогућава да дијете има индивидуални простор, гдје може обављати лекције, играти се и потпуно се одмарати. Такође, овај трансформатор је одличанПогодан је за постављање у кућну канцеларију, чак и уз минимум слободног простора.


 • Кревет-фотеља. Једна од најпознатијих и најмасовнијих опција за разградњу намештаја је сама столица. Овај модел је одличан за једнособан стан или за смештај у дневном боравку. Оставите госта на ноћ, чак и са недостатком места за спавање у стану, може бити захваљујући кревету. Овај модел се обично налази испод практичне кутије за одлагање постељине и постељине. • Комода. Модерна свлачионица претвара се у савршено место за спавање. Овај модел је опремљен са неколико кутија за одлагање постељине или других ситница.


 • Ноћни ормар. Варијација овог модела омогућава складиштење ствари у гардероби, претварајући се из спаваћег места у пуну гардеробу. Приликом одабира таквог намјештаја потребно је узети у обзир различитости склопивих механизама. Постоје ормарићи са хоризонталном трансформацијом. Такав модел може се смјестити у један ормар и простор за спавање, као и ормар. Хоризонтални модел позиционирања, по правилу, има један лежај. У овом случају, механизам за подизање је причвршћен на страну кревета и на зид. То јест, кревет је уз зид. Током дана, простор за спавање се баца у комоду, ослобађајући простор. Флип-довн модел значајно штеди простор. • Трансформатор са двоструким креветом обично има вертикални положај током распадања. Глава овогМодел је причвршћен на зид, окомито на њега, ау сложеном стању постоље је постављено у висину зида.

Механизми

Приликом одабира трансформисаног намештаја, најважнији аспект је механизам трансформације. Уосталом, уз константно коришћење кревета-трансформатора треба бити сигуран у поузданост и трајност пројектне декомпозиције. Постоје три главна типа механизама:

 • опруга;
 • гас лифт;
 • противовеснии.

У сваком од ових механизама постоји одређени број радних циклуса, другим ријечима, датум истека.

 • Опружни механизам је најпопуларнији, захваљујући својој јефтиности и једноставности. Вјерује се да је опружни механизам прилично поуздан, јер је тамо посебно разбијен и нема ничега. Али, очигледно је да се извори брзо растежу и губе своју еластичност. Према томе, радни ресурс прољетних механизама је у просјеку двадесет тисућа циклуса.


 • Механизам за подизање гаса ће радити још више - око деведесет хиљада пута. Трансформатори кревета са таквим механизмима се без икаквих проблема разлажу. Најбоље је изабрати кревет са механизмом за подизање гаса, који је испуњен азотом, али не и ваздухом. Такав механизам укључује клип испуњен азотом, металну осу и ротациону плочу од челика. Због садржаја азота смањује се корозија дијелова механизма. Према томе, намјештај са механизмом за подизање плина коштаће више од прољећа, али његову поузданостдалеко више.


 • Најрјеђи, али најиздржљивији механизам сматра се противовезним. Недостатак је то што је потребно повући одвојени простор за противовеснои терет. Такав механизам се одликује великом поузданошћу, али, по правилу, намештај са таквим механизмима се прави по наруџби или ручно.
\ т \ т

тип механизма

Радни циклус

\ т

ниво поузданости

спринг

20 х.

ниско

Газлифт

\ т

90 х.

авераге

\ т

Коректурни механизам

неограничено

хигх

материјала

Пре него што одаберете материјал за кревет, трансформатор мора бити одговорно третиран. Ево неких карактеристика различитих врста материјала.

 • Најпопуларнија и најскупља опција су кауч-трансформатори од иверице (велике дрвене опиљке). Међутим, мало је вјероватно да ће модел ДСП намјештаја трајати више од пет година. Поред тога, важно је знати да је овај материјал 90% састављен од компоненти отпада. Иверска плоча се састоји од неких формалдехидних смола и разних љепљивих смјеса које могу негативно утјецати на људско здравље. Стога, бирајући намештај за дете или особу склону алергијама, ову опцију не треба разматрати.


  \ т
 • Издржљивија, безопаснија и поузданија опција је МДФ намјештај(мелкодисперсионние фракции). МДФ материјал је више еколошки и густ. Вијек трајања намјештаја од таквог материјала је загарантован више од пет година.

 • Па, најиздржљивије опције су модели од природног дрвета, који је апсолутно безопасан за особу и гарантовано траје много година.
 • Недавно произвођачи неких брендова често нуде кревете са металним оквиром, што је такође основа поузданости и трајности трансформисаног намештаја.


\ т

материал

\ т

Животни век

поузданост

цхипбоард

Мање од 5 година

\ т

лов

МДФ

Више од 5 година.

\ т

Просечно

природно дрво

унлимитед

\ т

хигх

метал

\ т

унлимитед

хигх

Велику пажњу треба посветити квалитету материјала постоља-трансформатора. За поуздану монтажу, вреди користити фирмвер (тј. Исте вијке, али са тупим врхом), као и ојачане челичне углове. Један од главних делова трансформаторског кревета је његова подршка, односно ноге. Они имају главно оптерећење (око две трећине), па је вредно покупити намештај са јаким ногама. Код неких модела, ноге се могу замијенити широком основном плочом или закривљеном челичном цијеви, што је прилично јака потпора.

Димензије

Димензије трансформисаног намештаја веома су разнолике и омогућавају вам да покупите кревет појединачно за свакога. Можете одабрати креветни трансформатор за дете, али при избору треба узети у обзир његову старост. Правилно одабрани намештај је гаранција удобности и удобности.

За децу

узраст детета

Ширина кревета

дужина постеље

До 3 године

60 цм

120 цм

Од 4 до 7 година

70-80 цм

\ т

140 цм

теенс

\ т

90 цм

180 цм

за одрасле

Кревети за одрасле могу бити двоструки, један и један и један.

\ т \ т \ т \ т

тип кревета

\ т

Ширина кревета

\ т

дужина кревета

\ т
\ т

једнокреветна соба

70 - 90 цм (у увезеном - 90-100 цм)

\ т

1.9 - 2 м

једно и по

1.4 м

1.9 - 2 м

\ т

двокреветна соба

1.4-1.6 м

\ т

1.9 - 2 мКоји ће душек одговарати?

Потпуни одмор није могућ без квалитетног душека. До данас постоји много мадраца са различитим пунилима и ценовним категоријама. Многи од њих имају лековите функције. Али далеко од било којег душека је погодан за трансформисани намештај, тако да га треба узети у обзир при одабиру.одговорно и са пажњом.

  \ т
 • \ т

  За трансформаторски кревет најбоље је одабрати душек без опруга. Опружни душеци, често у усправном положају, брзо постају неупотребљиви. Металне опруге могу брзо зарђати. Неколицина ће бити задовољна непријатним металним шкрипањем или просијаним простором за спавање. Осим тога, пролећни душеци акумулирају прашину која није на најбољи могући начин за здравље.

 • Разматрање душека са пуњачем од кокосовог чипа такође је непожељно за кревет трансформатора, јер је такав пуњач прилично тежак, што ствара додатно оптерећење механизама кревета. Али такав пуњач је 100% природан, сходно томе - безопасан. Већина стручњака препоручује душеке са пунилом за кокос.

  \ т
 • Најсавршенија опција за душек за трансформаторски кревет је модел пуњен латексом. Такав душек има ортопедска својства, веома је лаган, еластичан и може дуго задржати свој облик. Захваљујући латекс пуниоцу, тежина је равномерно распоређена по површини, што вам омогућава да заштитите душек од слијегања. Цена латекса ће бити већа у односу на пролеће, али у овом облику душека гарантује снажан и здрав сан.


Савети за избор

Сваки купац бира намештај у зависности од укуса и ентеријера просторије, али постоји неколико аспеката који се морају узети у обзир приликом одабира:

  \ т
 • Квалитет материјала. Најбоље је изабратикревет трансформатор од МДФ-а или од природног дрвета. Такав материјал гарантира дуги вијек трајања намјештаја.
 • Немојте престати бирати од најјефтинијих модела. Велика јефтиност производа може се рећи о ниском квалитету дизајна. Боље је преферирати скупљи али провјерени бренд намјештаја.
 • Приликом одабира производа у трговини, од вас би требало тражити да особно покушате да раставите и поново саставите трансформатор кревета. Рад намештаја треба да се обавља без оптерећења. Ако демонтажа не донесе много труда и иде лако, можете сигурно купити овај намјештај.
 • У прошлости су трансформаторски кревети држали искључиво западни брендови намјештаја (Њемачка, Француска, Шпањолска). Међутим, савремени намештај домаћих произвођача ни на који начин није лошији од страних конкурената. Штовише, цијена намјештаја од домаћег произвођача бит ће много јефтинија.
 • Обратите посебну пажњу на чврстоћу причвршћивача, склопивих механизама и ослонаца, као што је - главна компонента трансформаторских лежаја.
 • Димензије намјештаја требају одговарати висини особе. Постоји једноставан начин да се утврди да ли је кревет особе постављен: за ово, морате лежати на кревету и положити руке иза главе. Ако лактови не излазе изван граница кревета, а од лакта до руба остају на удаљености од 15-20 цм, онда је такав намјештај загарантован да одговара величини.?

Мало подручје животног простора није разлогда одбије удобан и стилски намештај. Поштовање горе наведених једноставних препорука помоћи ће вам да правилно одаберете квалитетан креветни трансформатор за мали стан, који може трајати дуго времена.

Прекрасне идеје о ентеријеру просторије

Практичност и компактност - главне одлике модерног ентеријера. Креативни дизајнерски потез може чак и најмањи стан претворити у светлу и пространу собу.

Немар је главни недостатак малих станова, али рјешавање таквог проблема је прилично једноставно.

Главна карактеристика је осветљење. Не вјешајте на прозоре тешке и тамне завјесе. Погодне су, напротив, за простране собе. Боље је да соба има више сунчеве светлости. Главна ствар је да се избегне присуство тамних углова. Уз под или строп можете ставити умјетно ЛЕД позадинско освјетљење. Таква техника ће вам омогућити да визуелно проширите уски простор.


Завршна обрада зидова и намјештаја у свијетлим тоновима помоћи ће визуалном повећању просторије. Простор треба чувати у једној боји. Најприкладније боје су светло плава, бела, крем, бресква, светло сива.

Још занимљивији пријем - фото тапете. Слика пространог пејзажа или панорама града на зиду даје осећај слободе, шири простор и као да га наставља даље, пребацујући становнике на друго место. Треба имати на уму да ће слике хладних боја визуелно повећати просторију. Најбоље је изабрати фото тапете са зеленом,плава или плава.


Можете користити позадине за две различите варијанте. Монохроматски тапети на свим зидовима стварају осјећај затвореног простора. Вриједи експериментирати с цвијећем или третирати један од зидова плочицом испод камена или стабла.

Минимализам је модеран стил дизајна. Лаконски и рационални ентеријер мале просторије је и модеран и удобан. Жива акумулација предмета декорације ствара осећај притиска на простор, тако да их треба користити у малој просторији која се дозира и пажљиво. Зидове не треба гомилати великим бројем слика, а полице са различитим вазама и фигурицама. Свемир воли ред.

Величанствена варијанта за визуелно повећање простора су огледала. Преграда у ормару са огледалима врата савршено се уклапа у сваки ентеријер и ствара осећај слободе.

Прозор са огледалима можете обесити са позадинским осветљењем на зиду, што ће бити веома необичан и креативан предмет декорације. Огледани или сјајни плафони такође ће повећати висину просторије.


Приликом пројектовања мале просторије, потребно је разбити собу у функционалне просторе. То јест, потребно је замислити шта ће тачно служити једној или другој области (одмор, рад, спорт). У зависности од тога, вредно је поставити декор и неопходан намештај.

Мултифункционални намештај, као што је креветни трансформатор, биће савршено решење за уштеду простора у соби. Комбинација у једном дизајну и спаваћем местуи ормар, можете ријешити проблем недостатка простора.

Немојте се држати средине собе. Намјештај би требао бити смјештен претежно дуж зидова, ослобађајући простор у средини просторије.

Слиједећи таква једноставна правила, лако је и без икаквих трошкова претворити уски, мрачан дом у удобну, свијетлу и пространу собу гдје ће бити задовољство провести вријеме са собом и твртком.

Више модела трансформатора изгледа у следећем видео снимку.