Ковани перјанице: предности и недостаци, фото ексклузивни ковани павиљони

Ковани видиковац је украс ваше парцеле у било које доба године, зиме, љета, јесени, прољећа. Може послужити као лаган, деликатан елемент дизајна или као велика, масивна структура.

Велика масивна сјеница, погодна за провођење времена у хладној или хладној сезони, тамо можете поставити роштиљ, у ријетким случајевима у таквим зградама постоји камин. Такве сећаре елегантно украшавају уметничко ковање на улазу, прозоре и кровове у комбинацији са поликарбонатом или другим кровним материјалом.

Елегантне, деликатне лучице изгледају грациозније и грациозније, али се више уклапају у топлу сезону, у таквим видиковцима се често поставља роштиљ. Такве видиковце изгледају као право уметничко дело.

Предности кованих павиљона

Главна предност кованих павиљона је њихова елеганција и одлична декорација земљишта. Уметничко ковање - то је увек ручни рад, и зато други није баш исти видиковац који више није пронађен.

Ковани сјенице су издржљивије, не захтијевају посебну његу и годишње поправке. Независно од цјеновне категорије, сјеница се може поставити на било коју земљишну облогу. А једна од главних предности за оне који воле да кувају јела са роштиља, ковани павиљони се не боје пламена ватре.

Такве се сјенице користе не само за обитељске празнике, већ и за прославе, као што су вјенчања или регистрацијаБрак, уметничко ковање додаје овом догађају романтику и служи као грациозна декорација прославе.

Недостаци кованих павиљона

Као што знате, све има своје недостатке, а кривотворене сјенице нису изузетак. Метал има могућност загријавања на јаком сунцу, како би се избјегао овај неугодан тренутак, потребно је уградити такве сјенице у сјени, примјерице под дрвеће.

Слично томе, метал може зарђати, за то ће бити потребно само префарбати сјену.

Као што видите, ови недостаци се лако отклањају и то није разлог да се одбије да се инсталира тако изузетна декорација вашег земљишта, викендице, баште, као кована сјеница.

Ексклузивне коване јаслице

Софистицираност и индивидуалност - то је главна ствар у ексклузивним кованим сјеницама, јер су направљене на индивидуалној скици. Најчешће су такви павиљони рафиниранији, деликатнији и изгледају не баш практично, али су у ствари веома јаки, јер сам метал има таква својства као тврдоћа и еластичност.

Ковани сјенице се могу израдити и хладним и топлим ковањем. Главна разлика између оваквог рада није само разлика у цени, већ се у правилу павиљон прави хладнијим ковањем јефтиније од врућег, али за постизање рафиниранијег, ажурног и ексклузивног павиљона може се обавити само вруће ковање.

Ковани производи су направљени од материјала као што су челик, гвожђе, као и бакар.

Услови извршавања налога су прилично индивидуални, наравно, све зависи од сложености наруџбине и количине ковања, наравно, што је ковање више, то је ручни рад, дакле, вријеме таквог налога ће бити мало дуже.

Трошкови таквих производа, у просјеку, су осам неопорезивих минималних прихода, а могу бити и више од милион рубаља.

Ковани (метални) дрвенар може се направити сам.


  • Шта разликује веранду од терасе - која је главна разлика? (50 примера фотографија)
  • 75 фото-идеја за пројектовање павиљона у земљи

  • Тераса у земљи - 70 фотографија модерних идеја беспрекорног дизајна

Да бисте направили ковани павиљон, није важно са хладним или топлим ковањем, морате бити у могућности да радите са металом и обично је потребна професионална опрема. Најједноставнија и најтежа опција је метална подлога летве, израђена од профилних цеви.

Данас, по жељи, на интернету можете наћи много различитих цртежа, скица арбора, али чешће, они захтијевају појединачно прилагођавање за свакога.

Купите, наручите, направите ковани видиковац за своју земљу, сеоску кућу или башту данас није тешко. На тржишту постоји велики асортиман и бројни предлози у овој области, сјеница се може одабрати овисно о Вашем буџету, од економске класе до ексклузивне, софистициране одуметничко ручно ковање.

Слика кованог павиљона за летњу резиденцију


  • Тераса на тавану - 55 фото идеја за отворену терасу

  • Дрвена сјеница - готови цртежи, фотографски примјери и упуте корак по корак

  • Павиљон од ПВЦ-а: преглед структура, и преглед фотографија готових пластичних лептира


  • Кров за видиковац - фотографија најбољих одлука савршено украшеног крова у сјеници

  • Дрвене сјенице - преглед фотографија здјела у земљи и врту

  • Павиљон с роштиљем - фотографија лијепо уређених арбора у модерном стилу