Кована врата (52 фотографије): универзална капија од дрвета са елементима уметничког ковања и валовитог картона

Данас, у кованим крилима, израђеним од пластике и издржљивог метала, има много поштоваоца. Ковани викенди могу да обезбеде све парцеле са потребним карактеристикама за њега индивидуалност и стога се јасно разликују на позадини производа из других популарних материјала.Гледајући на кривотворене дизајне, чак и ненамјерно пролазак људи, то ствара дојам неке врсте поштовања и високог умјетничког укуса власника овог дома. Лијепе коване капије увијек изгледају атрактивно и шармантно својом елеганцијом.

Карактеристике

Најчешће се данас можете срести:

 • Одвојено стоји конструкција која се граничи са капијом.
 • Производ који је део једне од регала.
 • Пролаз који је одвојен и има свој улаз.
 • Пешачење, које раздваја одвојене делове парцела.Према степену прегледности територије капије су подељени у 3 типа:

 • Потпуно затворене коване конструкције. Кроз такву капију мало ко ће моћи да види простор унутар куће. Ово је велики плус за оне који сањају да у потпуности сачувају приватност свог приватног живота.
 • Отворене конструкције. Отворен је преглед простране парцеле.
 • Комбиновано. У овом облику производа лако можете комбиновати и глуве и ажурне у исто време, на пример, горњи део пешачке стазе је затворен, а испод је кована решетка или други елементи.Такође, ковани производи се такође разликују по својим функционалним карактеристикама:

 • Улазна врата. Имају прилично велику ширину (око 3 метра) и више су као клизне капије.
 • Улазна капија (до 1,5 м ширине).


Поред тога, коване конструкције се могу разликовати по висини:

 • ниско (до 1 метар);
 • просечно (од 1 до 1,8 метара);
 • високо (изнад 1,8 метара).Ковани капије имају велики број предности. Ево главних:

 • Трајност. У процесу ковања и топлог и хладног типа метал добија посебну снагу. Из тог разлога, такве капије савршено задржавају своја својства током наредних 40-50 година активног рада.
 • Софистицираност. Када се користе различити ковани обрасци (на пример, фретс, спирале и оригинални коврче) производа може се дати потпуно јединствен изглед. Истовремено, главна ствар - не заборавите на склад стилова капија, ограда и капија. • Антикорозивна компонента. Технологија квалитетног ковања нужно укључује специјалну прераду производа. То може бити неред - процес оксидације производа, што га чини прекрасним плаво-црним или патинизацијом - процесом метализације са бронцом или бакром.
 • Просторна ригидност. Када се комбинују различити делови коване конструкције, међу њима се користи метода ковачког заваривања, преко које се искључујевероватноћа деформације елемената.
 • Разноврсни материјали. Уметничко ковање користи различите врсте челика (нпр. Имају нерђајућа својства) и легуре алуминијума. На основу ових дизајна, где постоје, поред челика, постоје и разне легуре и обојени метали, који ће се у мањој мери предати производима од челика. Осим тога, ковани производи се могу произвести од расуте робе (шипке са профилом у облику круга, квадрата или шестерокута) и од висококвалитетног метала, како пругастог тако и листовитог. • Дуг век трајања. Коване капије су се доказале у оштрој клими, гдје је температура у распону од 30 ° Ц до + 30 ° Ц. Осим тога, они су радили без кварова у јаком снијегу, у тушевима, у високој влажности.
 • Универзални ковани пролази изгледају складно са стилским оградама и капијама. Они могу лако инсталирати систем аутоматског отварања и видеонадзора, а да при томе не наруше укупни дизајн.
 • Широк избор украсних и декоративних опција. Било која технологија ковања нема никаквих ограничења. Сваки мајстор ће моћи да топи оригиналне детаље строго према постојећој скици или само по вашем укусу.
 • Широк избор нијанси. Произведени производ може бити обојен у апсолутно било којој боји. И овде ће све зависити од ваших личних преференција.

Вриједно је споменути негативне моменте:

 • Висока цена радова и материјала. Често се ковање врши ручно, из овогаразлог је много новца. Још у давна времена, фалсификоване ограде штитиле су богате дворце и палате, тако да су ови производи увијек били симбол луксуза и просперитета.
 • Сложеност инсталације. Да би се металне капије поставиле на квалитетан начин, некима ће бити потребна помоћ, јер су сами производи прилично тешки. Време уградње у овом случају такође може да се повећа због велике тежине.

 • Дужина производног процеса. Оригинални орнаменти и дизајни који су измислили искусни стручњаци захтевају доста времена. Посебно се то односи на извођење посебно лукавих и отворених узорака. Традиционално, сви ковани дизајни направљени су у истом стилу истог типа монограма, што даје финални рад милости, али траје превише времена.

материјали

Међу многим изборима комбинација, најатрактивнији изглед су коване металне капије заједно са дрветом. Комбинација ова два природна материјала у комбинацији са уметничким ковањем, чак и непретенциозна ограда претворит ће се у право умјетничко дјело. Међутим, цена ове копије неће бити доступна ни за кога на улици, што се сматра једним од најзначајнијих минуса. И не заборавите да ако су капије поред ваше капије смјештене - оне би требале дјеловати у истом стилу, а ако ћете користити дрво приликом израде капије, онда ће врата морати бити украшена сличним дрвеним елементима.


Ако су средства ограничена, ондаЕлегантне металне капије прекривене поликарбонатним лимовима ће бити ваш најбољи начин. Овај материјал увијек одлично изгледа на позадини накита од метала и савршено надопуњује умјетнички ансамбл. За посебну жељу, можете веома успешно комбиновати поликарбонат са лимовима. Комбиновањем замрачене позадине са уметцима прозирног типа, ваш дизајн ће бити још оригиналнији. Ковани забат са валовитом даском изгледа елегантно.

Пешач из валовитог картона (метални профил) је заварена конструкција од челичних цеви са правоугаоним делом, који је прекривен валовитом плочом и причвршћен вијцима или заковицама. Такви производи савршено се комбинују са било којом врстом глухих ограда. Профилна плоча (валовита плоча) је листасти материјал, израђен од поцинчаног челика, који је профилисан ради повећања крутости.


Основа декорације многих кованих врата су тропски елементи, на пример, стилизовани за популарну биљку као што је бамбус. Вештина савремених ковача омогућава да бамбус направљен од метала буде толико сличан оригиналу да је, чак и уз блиски поглед, тешко разликовати од којег материјала је створено - од челика или од правог бамбуса.

украс

Изглед било какве кривотворене конструкције одређен је естетским подацима и потребом да се визуално приступачна или затворена област локације са улице. Зато постоје решеткасти производи (отворени) и дизајни који се извршавајуу облику чврстог листа (затворено).


Врата решетке изгледају много лакше - често се стварају јединственим украсом, који укључује и популарне елементе ковања и читаве умјетничке премазе од чврстог метала који складно изгледају у сваком дизајну. Решеткасте капије се могу разликовати и по типу решетке: могу бити представљене елементима у облику квадратних, правоугаоних или ромбичних структура, а могу бити и неједнако украшене. Траке су такође подељене у декорације горњег дела (могу бити глатке, са приметним рубовима или луковима).


Главни захтеви за ове производе су: висока чврстоћа бара, одређена удаљеност између сличних елемената декорације и висине производа.

Дизајни ниске решетке се чешће користе као саставни део унутрашње декорације ограде, виши и масивни модели се користе као главни елемент ограде самог локалитета. Решеткасти део таквих производа треба да буде равномеран у целини, диктиран јединственим условима ковања свих делова пројекта, као и одржавањем једног температурног режима кроз који се врши заваривање елемената.


Врло често је могуће пронаћи пресађивање и патинизацију решеткастог вијка, то је због малих трошкова рада ове операције, која се извршава одмах након ковања. Али истински вредне фалсификоване капије праве своје невероватне обрасце.


Модерни ковачи често дају нове идеје за проучавање рада европских мајстора. Најчешће, ковани системи уласка у двориште украшени су висећим гроздовима грожђа, стилизованим лишћем, коврчавим и лијепо висећим производним гранама дрвећа, необичним цвијећем, компликованом геометријским невјеројатним украсима, испреплетањима, оштрим шпијунима и другим елементима.

Нејасно је у овом производу петље. Њихови искусни стручњаци се понашају, претварајући типичне власнике дизајна у главни елемент декорације. Многи становници купују готове петље, које су много јефтиније и само имитирају заиста тешке металне шарке. Упркос тој чињеници, овај дизајн ће изгледати веома чврсто.


Приликом одабира кованих производа треба да знате неке од најпопуларнијих дестинација и стилова:

 • Ренесанса и барок представили су најкреативнији, луксузнији дизајн елемената као што су капије, ограде и металне капије. Многи паркови и вртови у Француској почели су да додају врхове обичним равним шипкама ограда и челичних капија. Представили су комплетност врхова кованих производа, уместо да грациозно изгладе општи утисак грубог дизајна.
 • Цветање барокног стила и сам почетак царства је право златно доба ковања - користи огромну количину детаља који имају глаткоћу пиринча, кривине, ови стилови стварају живу слику и памте текстуру елемената, а првиУпотреба фалсификованих писама, лабавих преплета и једноставних боја одмах је постала веома популарна.


 • Царство се одликује најупечатљивијим приступом производњи кованих производа, овај стил је испуњен мотивима из флоре и фауне, што им даје живахност и све вријеме хвата ентузијастичне погледе.
 • Модерни и постмодернизам, који се заснивају на футуристичким дјелима еминентних мајстора и који се изражавају углавном помоћу органски уписаних геометријских фигура и њихових појединачних дијелова, стапају се у једну цјелину.


Штавише, ова врста производа може се учинити модернијом и спектакуларнијом украшавањем различитих елемената. На пример, егзотични узорци или необични украси, грб или нека скраћеница од иницијала власника куће. Тако се на огради поред улаза постављају метални носачи за саксије за цвијеће или било који други производ, а дио територије између капије и смјештаја надопуњује софистицирана пергола. На огради у близини улаза у сусједни простор често се постављају метални носачи за декор.

Декор пећнице такође може да зависи од врсте ковања. Ту је "хладно" и "врело" ковање. Када хладна метода ковања метала поприми облик уз помоћ облика који му помажу да га савије у правом смјеру. Ова метода је најпопуларнија посљедњих година.

Топло ковање се наноси на метал који се чекићем загрева до црвене боје. Вруће ковање изражава летмисао чаробњака, јер прави професионалац може направити било који узорак накита који само жели његову душу.

Савети за избор

Да бисте украсили свој врт стилским металним производом, морате прво одабрати његов ентеријер тако да постане саставни дио пејзажног дизајна ваше куће. Такође, при избору питања, морате се ослонити на поузданост дизајна, а самим тим и да правилно изаберете материјале из којих ће бити направљен овај пролаз. Такође треба имати на уму да врата морају бити идеално комбинована са оградом и кућом.


Приликом куповине обавезно појасните да ли је ваш пролаз третиран са посебним антикорозивним премазом како би се повећао вијек трајања његовог сервиса. Не заборавите да је од чаробњака могуће наручити индивидуални пројекат фалсификованог пешачења, тако да можете купити јединствени производ, направљен у једној копији.

беаутифул екамплес

Уметничко ковање - то је обавезно присуство златних руку у господару и његова безгранична машта, због чега се сваки нови производ разликује од претходног.

.


Зато су најљепши и оригиналнији увијек ауторски производи, који су јединствени и јединствени.

Непревазиђени мајстори уметничке ковања одувек су сматрани да долазе из Италије, а италијански барок је далеко најпопуларнији правац у ковању, дајући модеран шал.ненадмашан луксуз, елеганција и углед

Како направити ковани решетку за капију погледајте следећи видео.