Користимо тапете за сликање: правила и основе рада

Тапете за бојење ће вам помоћи да лепо и економично украсите свој ентеријерОбои под сликарством, по правилу, имају гломазну текстуру, али без видљивих цртежа, тако да их треба обојити концентрисаном композицијом да обоје све избочине и рељефа. Тапета за сликање је веома економична и повољна опција у креирању ентеријера просторије. Бирати позадину за сликање је врло лако, у суштини, уобичајено платно је изабрано, коначни изглед и боју које је у својим рукама, за вријеме сликања, у овом је главна предност ових позадина у односу на обичне.

Тапете за сликање у ентеријеру: изглед

Тапете за сликање могу се лако префарбати у другој боји, мијењајући изглед ваше собе

Промјеном намјештаја, завјеса, дизајна интеријера, зидне тапете могу се оставити на зидовима, обојеним бојама.

Позадине за сликање су:

 • рељеф:
 • конвексно:
 • Структурна.

Шта је важно размотрити

Да би остали добро на зидовима, узимајући тапете за сликање у соби, размотрите:

 • дужина, ширина и висина просторије;
 • Функције просторија;
 • Врста расвјете у просторији.

За велику собу - велико олакшање. Мала соба - мали рељеф

За велике просторије можете изабрати тапете са великим рељефом, које се могу обојити у неколико боја, али за мале просторије није препоручљива употреба великих рељефних тапета, бољекористите глатке позадине.

Тапете за сликање су универзалне, погодне су за лепљење свих просторија, због чега се користе како за креирање различитих стилова у ентеријеру, тако и за стварање позадине у просторији.

Позадина за сликање: за и против

Тапете за сликање имају бројне предности и позитивне техничке карактеристике.

У поређењу са другим врстама тапета, њихове главне предности су квалитет:

 • Тапете имају висококвалитетан материјал;
 • Лако се боји, испере, скида са зидова;
 • Тапете су отпорне на механичке утицаје и оштећења;
 • Лако је покупити боју, са прецизношћу боја;
 • Тапете су идеалне за маскирање пукотина и неправилности зидова и плафона.

Позадинско сликарство захтева посебну пажњу на упутства за употребу боје

Што је више рељефних тапета, то боље прикривају недостатке и неједнакости на зидовима зидова. Многе тапете за сликарство састоје се од сложености сликања великих рељефних тапета, тешкоће сликања одређених врста тапета и додатних трошкова за декоративне боје за стварање додатне обраде.

Да би тапете за фарбање биле дугачке, лепљене и обојене, потребно их је строго придржавати упутстава, која се дају директно на ролну тапета и на резервоар са бојом.

Које су врсте тапета за бојење

Тапете за сликање су различите у материјалу и структури, а овисно о врсти боје која се користи за овај инструменти боје. Тапете се такође разликују по густоћи, рељефу, танким, конвексним тапетама које су превише другачије обојене и лијепљене, не у свим просторијама.

Постоји неколико врста слика за тапете:

 • Папирне тапете;
 • стаклене тапете;
 • Анти-вандал валлпаперс;
 • Бамбоо валлпаперс.

Папирне тапете за бојење су направљене од неколико слојева чисте целулозе, залијепљене заједно. Један слој тапета је намењен за повезивање са зидом са специјалним лепком, а други слој, направљен специјалном методом, тако да се може обојити. Стаклене тапете су направљене од посебног састава од стакла и песка, јаче су, издржљивије и, што је најбоље од свега, тапете скривају дефекте зидова.

Фиберглас се може користити за лијепљење необрађених зидова, без завршне жбуке. Стаклене тапете користе се за бојање неколико врста, то је рог, мрежа фибергласа, дијамант, јела.

Ово су главне врсте тапета које су савршене за сликање. Врста тапета је тапета, која има још већу трајност и издржљивост. Анти-вандал и текстуриране тапете, то је новост на тржишту грађевинарства и декорације. Такве тапете су погодне за лепљење у свим просторијама, а њихова главна особина је отпорност на спољашње механичке утицаје и загађиваче. Тапете флизелина под сликарством су такође веома густе, скривају мале недостатке зидова, имају различит рељеф и отпорне су на механичка оштећења.

Сви модерни материјали за тапете су нетоксични,сигурни су за здравље и људски организам, при одабиру тапета одлучујућу улогу игра само њихова цијена.

Које тапете треба лакше изабрати

Пре него што изаберете тапете за бојење, морате обратити пажњу на њихове техничке карактеристике и намену просторија, у којима ће бити лепљене тапете. Које позадине су боље, помоћи ће у одређивању стања зидова.

За потпуно третиране собе, које захтијевају само лијепљење тапета, тапете су погодне за папир. Они су природни, нетоксични, добро положени на нивоу зида.

Изаберите материјал за тапете, излазећи из стања зидова и нужно вашег буџета

За зидове са дефектима, или у просторијама у којима је механичко оштећење тапета веома вероватно, на пример, у ходнику или у кухињи, боље је придржавати се антивандалним или бамбусовим тапетама. Али за просторије, које су намењене за рекреацију и разоноду, за места масовне гужве људи, стаклени екрани су веома погодни.

Избор материјала за тапете зависи од:

 • Из стања зидина;
 • из ​​буџета;
 • Од идеје дизајнирања собе.

Типове тапета треба изабрати на основу стања зидова. Који тапет у боји је боље одабрати, одлучити о буџету поправке и намјени собе.

Економска опција је папирна тапета, она има најнижу цијену, али је њихов животни вијек нижи од флизелинових тапета или тапета од стаклопластике. Решење је само за цену поправке.

Позадина за сликање: како правилно фарбати

Позадина под сликарством треба да буде добро залепљена. За дугорочно, они се лијепе на сухо, припремљени, и пожељно је да се зидови од гипса, а гипс треба да буде беспријекоран. Посебну пажњу треба обратити на спојеве, тако да су шавови, са којима су повезане тапете, добро лијепљени и да се не разликују.

Широк избор ће вам омогућити да изаберете праву боју за ову врсту просторије

За облагање тапета можете користити неколико врста боја:

 • боје на акрилима;
 • Алкидне боје;
 • Латекс боје;
 • Боје за емулзију воде.

За бојење уобичајене папирне тапете властитим рукама, можете користити боју на бази воде на бази различитих боја. Да би избјегли развод на таписеријама, могу се обојити неколико пута, наносећи танки слој боје. Бамбоо позадинска боја водене емулзије не покрива добро, оставља жбуке, боље је одабрати латекс боје. Иако је употреба латекс боја скупља, али ће у будућности бити добро осликана.

Боље је бојати тапете од стаклених влакана бојама на бази алкида. Они добро фиксирају боју и практично не формирају развод, погодни су за употребу, јер се брзо суше.

Тапете пре фарбања треба да се потпуно осуше, иначе ће боја било које композиције лоше пасти на тапете и може заостати за ефектима свих неповољних услова.

Позадина за сликарство: идеја сликања

Да бисте обојили тапете, требаће вам неки други алат осимбоје за бојење. За тапете можете користити четку, ваљак, спреј или спреј.

Користећи цртеже за сликање на позадинама, искључиво обојите своју собу

Позадине ионако могу бити обојане у боји, идеје се могу разликовати:

 • цртежи;
 • орнаменти;
 • позадина;
 • графика;
 • Геометријски облици;
 • Дизајнерски цртежи.

Варијанте сликарства могу бити различите, од најмодернијих идеја, до дизајнирања одлука. Можете користити обојене цртеже, живописне украсе. За спаваће, дјечје и дневне собе боље је користити бијеле и суздржане тонове и украсе, чак и смеђа и боја је безбојна беж боја.

За гужве гужве, за канцеларију, школу, одељење, најшареније боје боја, разне текстурне тапете, палета може бити другачија.

Можете комбиновати боје комбиновањем одговарајућих нијанси. Одабир боје слике вриједи власника собе и може утјеловити најсмјешније идеје његовог живота, јер је све у једном тренутку лако поправити.

Да бисте украсили неке елементе ентеријера, као што су прорези прозора, нише и падине, можете концентрисати боје.

Шаблоне за тапете за бојење и њихове предности

Идеална варијанта сликања тапета, то је употреба готових шаблона, који имају различите облике, разноврсне цртеже и украсе, а фотографија показује гениј идеје. Коришћење шаблона током сликањатапете, морате знати тачно величину собе, знати колико ће вам требати одрезати шаблоне на једном зиду.

Користећи шаблоне, можете креирати одређени образац тачно на целој површини зида

Професии за употреба шаблонов в процесе на обработка на тапете:

 • Доступност и разумну цену;
 • Цртежи изгледају лијепо и скупо;
 • Стављање слика кроз шаблоне је врло једноставно.

Технологија употребе шаблона за лакирање је једноставна, готове шаблоне се наносе на зид, који се може купити у грађевинској радњи, а њихова средина је обојена бојом.

Употреба унапред направљених шаблона поједностављује процес креирања стила и дизајна ентеријера.

Позадина за сликање: потрошачка свједочанства

Квалитативне и лепе тапете за сликање, произведене у Русији, које имају сертификат квалитета и апсолутно сигуран за лепљење стамбених и канцеларијских простора. Позитивне повратне информације о дугорочној услузи и лепом изгледу, имају бамбусове тапете за сликање, тапете од фибергласа.

Руски тапети изненаде купце својим високим квалитетом

Њихова текстура је густа, дизајн зидова није само дуготрајан, већ и модеран:

 • Тапете се могу обојити у сваком тренутку;
 • Тапете су добро испране од прљавштине;
 • Употреба велике фактуре даје просторијама службени стил.

Избор тапета за сликање зависи од цене и намјене собе, али не исплатиЗаборавите на квалитет тапета, јер тапете за сликање се лијепе не годину дана, већ најмање неколико година.

Позадина за сликање (видео)

Позадина за сликање је права, економична, еколошки прихватљива верзија третмана кућа и просторија, цијена једнократног новца за дизајн просторије, можете добити добар дизајн просторије за дуги временски период и могућност промјене дизајна уз минималне трошкове.

Позадине за сликање (фото)

)