Корисне и штетне особине диње

Многи људи мисле да је диња плод, али то је заблуда. Припада култури диња, потпуно га обрађује човек. Ово је веома ниско калорични производ са терапеутским својствима.

Који елементи у траговима се налазе у лубеници

То су витамини: А, Б1, Б2, Е, П, фолна киселина, аскорбинска киселина, каротен. У култури је велика количина гвожђа, магнезијума, фосфора и калијума. Садржи око 12% различитих шећера и пектина. Многи протеини, минимум угљених хидрата. Тешко је описати корисне особине диње. С правом се назива правом кућном опремом за прву помоћ.Главне активности третмана:

1. Смирује живце и побољшава расположење. Супстанце производе серотонин, у људима - то је "хормон среће". Стога, ако имате депресију или апатију, онда купите лубеницу и поједите је за здравље. Могуће је да сте приметили да после једења неколико делова културе ви и истина побољшавате расположење.

2. Помаже да се смрша и ослободи затвор.Влакна убрзавају пробаву, побољшавају стање микрофлоре и чисте организам. Ваше тело ће изгубити тежину и подмладити се.

Обратите пажњу!Дијета са дињама треба да буде строго у складу са правилима, јер постоји много необичних шећера за људе.

3. Олакшава кардиоваскуларне болести. Препоручује се да јој дода дијету људима са атеросклерозом. Производ смањује холестерол. Осим тога, диња се сматра одличним извором калијума и других минерала.

4. Побољшава функционисање циркулацијског система.У дињисадржи елементе који производе крвне ћелије. Због тога је производ ефикасан у анемији.

5. Има диуретичко и антитоксично дејство.Производ помаже у уклањању песка и камења из бубрега. Одличан је профилактички агенс за циститис и жад.

6. Задржава младост.Силицијум задржава одлично стање косе, коже и ткива. Али да бисте дошли до овог елемента, морате да поједете лубеницу до саме коже.

7. Повећава имунитет.

8. Помаже у борби против појединачних женских и мушких болести. Код мушкараца, сјеменке диње изазивају јаку сексуалну привлачност. Жене праве различите маске од овог производа.

9. Елиминише црве.

Поред ових благотворних својстава лубенице, може се примијетити да након јела сваки од нас осјећа засићеност и задовољство.

Шта је кувано од диње

Она се једе свежа. Али то је одлично за прављење мармеладе, кандираних воћа, меда и џема. Компот од диње савршено утажује жеђ. Производ који још није у потпуности сазрео може се маринирати и нарезати на салате.

Контраиндикации

Предности диње су очигледне, али овде доноси штету или не, сада да разумемо. Истраживања показују да овај производ не боли. Међутим, постоје посебна упозорења у вези са његовом употребом. Једење диње је потребно у малим количинама, јер може преоптеретити црева. Немојте комбиновати производ са млеком и алкохолом, што је очигледан узрок ваше болести.

На гладан стомакПроизвод се не може ни јести. Боље је уживати у култури између два оброка. Негативне повратне информације о производу често се повезују са пумпаним диње, оне се хране нитратима, који такође оштећују људско тело.