Корисна опција и 3 решења: комбиновање балкона са кухињом

Комбинирајући балкон с кухињом - трендовски тренд за данасСкладиштење 2 собе, власник стана рјешава низ проблема. Поред повећане кухињске површине, повећава се и пропусност светлости, што вам омогућава да уштедите струју. Побољшава естетски изглед и функционалност кухиње. На балкону можете поставити простор за ручавање или користити простор за кухињску опрему. Лет пројектних фантазија за унутрашњост је неограничен и може претворити недостатке ложе у врлине кухиње.

Дизајн реконструкције када се комбинује кухиња и лођа

Пре него што почнете са поновном изградњом, морате организовати пакет докумената који вам омогућава да причврстите балкон. Погрешно рушење зида може оштетити и стан и цијелу кућу. Да би се реконструкција ускладила, потребно је поднети захтев архитектонској и грађевинској организацији, која ће одобрити пројекат реконструкције за одређену зграду.

Документ ће садржати све потребне прорачуне и сврху реконструкције.

Пројект је осигуран од стране ватрогасне и санитарне инспекције. На основу документа издаје дозволу за обављање радова демонтаже. Ако је зид носач, још увијек је могуће уклонити само прозор са двоструким стаклом. Преостали прозорски прозор се лако може претворити у шипку за шипку.

Редизајн омогућава визуелно повећање просторије

Поступак за добијање дозволе:

 1. Захтјев БТИ за издавање техничког пасоша за стан;
 2. Посета организацији која јестеизрадиће пројектну документацију за интеграцију балкона са кухињом;
 3. Завршени пројекат је осигуран од стране СЕС-а, ватрогасне инспекције и гасне компаније;
 4. Писмени пристанак становника куће је припремљен, што омогућава поновну изградњу;
 5. Стамбена комисија ће издати потврду о прихватању;
 6. БТИ издаје нови технички пасош за рециклирани стан.

Комбинација балкона са кухињом не подразумијева уклањање батерија и штедњака на подручју ложе. Загревање просторије се може вршити затварањем пукотина на балкону, уградњом топлих подова и двоструких стакала.

Спајање лође у кухињу: загревање просторије

Комбинација лође и кухиње обично захтијева изолацију балкона. У ту сврху потребно је провести компетентно остакљивање вањског дијела просторије. Стаклени пакет треба да се састоји од неколико чаша са малим растојањем између њих, а профил садржи термални мост и не мањи од 8 цм.

За загревање пода и зидова користе се фластери од пенасте пластике, који се ротирају у полиетилен и уграђују у под.

Постоји варијанта филмског гријања, која брзо загријава под, али се и хлади у кратком времену. Грејни кабл је идеалан за грејање великих лођа. Ако је из било ког разлога немогуће извести топлотну изолацију, морају се уложити сви напори на унутрашњу изолацију. За изолацију се препоручује одабир материјала који су отпорни на паљење. Добра опцијаће постати кортикално дрво, које није склон механичким утицајима и има ватросталне особине. Еколошка чистоћа материјала ће бити предност. На све површине зидова, подова и плафона потребно је примијенити гријач.

Ако комбинујете лођу и кухињу, обавезно морате водити рачуна о загревању собе

 • конструкција оквира;
 • Закључује се изолацијом паре;
 • грејач;
 • Водоотпорни филм;
 • Плоче се полажу са монтажном пјеном.

Изолација балкона или лође захтева посебну пажњу, иначе ће се кухиња претворити у хладну и неудобну собу.

Како комбиновати кухињу са балконом: опције за демонтажу

Комбинујте ложу са кухињом на различите начине. Потпуно уклоните партицију и комбинујте један простор. У овом случају, дизајнерске фантазије се могу у потпуности имплементирати. Ако није могуће потпуно уклонити штедњак, он се дјелимично уклања, остављајући прозорску даску за зонирање просторије. Врло често овај остатак се користи као шипка за бар или стационарни сто за ручавање. Овај ентеријер је одлична декорација за кухињу.

Простор зонирања је лукав дизајнерски пријем, ако није могуће спојити 2 просторије са потпуним демонтирањем плоче. Приликом загријавања подови на ложи се подижу, прилагођавају се граничном нивоу због кашњења и додатног декоративног премаза.

Кухиња са балконом се може комбиновати на различите начине

Стаза која јеостао је након уклањања прозора, може послужити као одскочна даска, дијелећи радну и благоваоницу. Уклањање степеница у кухињи је алтернативна опција.

Још једно решење је да се уклоне резови и да се подови на лођи и кухињи споје на једном нивоу. Ова обрада није увек могућа због носеће конструкције зида. Свака опција ће трансформисати собу, омогућавајући вам да рационално користите простор.

Повезивање балкона са кухињом: дизајнерска решења

Додавање балкона малој кухињи вам омогућава да повећате потребан простор. У таквој ситуацији, стол за обједовање може се премјестити у лођу, чиме се ослобађа радна површина. Такво проширење ће дати соби занимљив изглед. Осим тога, стол на тераси ће спријечити мирис кухиње и створити угодну атмосферу.

Можете поставити мјесто за одмор на балкон. Ова опција је погодна за хостесе које већину времена проводе у кухињи. Имајући малу софу или неколико пуфера, висећих слика или ТВ-а, можете уживати у миру.

У малим становима понекад нема мјеста за приватни кутак. Алтернативно, комбинована ложа може постати лична канцеларија. Неопходно је опремање просторија постављањем рачунара или радног стола и изградњом полица. Могуће је у било које вријеме бити сам, без прекидања вашег домаћинства.

Можете да направите удобно место за одмор на балкони

Ако се повећање површине догоди на рачун лође, врло је лако направити радни простор од њега,кухињски намјештај и хладњак. Трпезарија ће се налазити у кухињи. Таква реконструкција балкона није могућа, будући да је то удаљени елемент зграде и оптерећење је потпуно другачије. Боље је инсталирати лагани намјештај и лагане варијанте кабинета.

У становима са великим површинама, удружење два простора чини занимљив пројект дизајна. Примјер је кухиња с панорамским погледом, када се врши демонтажа преграде за лођу, и уметање прозора с двоструким стаклом са стропа на под.

Да бисте постигли најбољи резултат, потребно је додатно осветљење. Наставак кухиње је опремљен изворима свјетлости, овисно о дизајну и намјени зоне, посебно ако се ради о салону или оброку.

Паметно комбиновање балкона са кухињом (видео)

Преуређење балкона или лође у једнокреветној соби с кухињом није тежак задатак. Овај дизајн ће вам омогућити да се проширите и користите са сваким центиметром малог стана, а великој соби дајте необичан и занимљив изглед.