Коришћење унутрашњих лукова у унутрашњости

Многи људи не могу бирати унутрашња врата. Овај проблем се може ријешити кориштењем лука који се уклапа у готово сваки интеријер. Сличан дизајн може имати различите облике, приказане на фотографији.

садржај

 • Опис и погодности
 • Врсте унутрашњих лукова
 • Типови лукова у функционалности
 • Материјали из којих се стварају лукови

Опис и погодности

Лук је архитектонски елемент који се нашироко користи у давна времена. Данас, овај дизајн служи као функција преклапања врата. Она не изолује просторију, већ их само обједињује или наглашава другачију сврху.

Такав унутрашњи дио може подијелити простор на одвојене зоне или их обрнуто спојити. Жељени ефекат можете постићи проучавањем одговарајућих фотографија и одабиром жељеног дизајна.

У сваком случају, унутрашњи лукови имају многе предности:

 • визуелна експанзија простора;
 • пружање елегантног и елегантног ентеријера;
 • способност да се удаљи од стандардних решења својствених типичној конструкцији.

Типови унутрашњих лукова

Као што можете видјети из интеријера фотографија, лукови су постали веома популарни. Сличниделови су коришћени дуго времена , што је резултирало у неколико различитих облика лукова.

 • Класични тип подсећа на десни круг. Препозната је као најраширенија јер се лако уклапа у сваки ентеријер. Међутим, треба имати на уму да стручњаци препоручују да се ово инсталираконструкција у просторији, гдје висина стропа није мања од 250 цм
 • Захваљујући употреби лука елипсе, могуће је трансформисати чак и малу просторију. Разлика између таквих детаља од класичне сорте је елиптично заокруживање.
 • Угаони лук - оригинално дизајнерско решење дизајнирано за отворе различитих ширина. онаје добро уклопљена са намештајем одговарајућег стилаи учинит ће унутрашњост истанчаном.
 • Романтика је популарни лук са заобљеним угловима и равним централним дијелом. Треба напоменути да је радијус заокруживања различит. Сличан дизајн је уграђен у унутрашњост са широким отворима за врата.
 • Фрамуга је наставак крила врата. Овај дизајн има различите облике и дизајн. Овај лук је оптимална опција за оне људе који не желе да се врата и боје се скица. Фрамуга одлично изгледа у ентеријеру са прозорима од витраја.
 • Модерно - то су интеркуларни лучни отвори, чији је облик представљен исправном елипсом. Димензије овог дизајна зависе од могућности ентеријера. У овом случају, део заузима минимум простора.
 • Трапез је погодан за оне људе који желе да уложе минималан напор при промени ентеријера. Дакле, у правоугаони отвор лагано шивати углове.
 • порталсматра се најједноставнијим дизајном , у вријеме настанка којег припрема рупе није потребна.
 • Полу-кора - комбинација портала и елипсе. Другим ријечима, заокруживање се приказује само на једној страни. Захваљујући таквом луку унутрашњост ће постати вишемодеран изглед. Ово је идеална опција за вишеслојну собу.

Типови лукова у функционалности

Треба напоменути да било који унутрашњи лукови нису само декоративни унутрашњи објекти. Тако, захваљујући њимаможете сачувати корисну површинуи поделити собу на неколико зона.

 • У присуству широког лучног свода на боковима може се поставити неколико полица или полица. Овде се налазе посуђе, књиге и украсни предмети. Дизајн изгледа добро у соби која је комбинована са лођом или балконом.
 • Лучни дизајн са столом је веома популаран. На столу можете ставити козметику, лаптоп или прибор за писање. Такав елемент се често користи и као трпезаријски сто.
 • Лук са шанком је оригинално решење, којеувелико трансформише унутрашњостстудио-апартмана. Такође, слични дизајни се уграђују у апартмане са малом кухињом. Поред радне плоче, можете уредити и полицу за чаше или посуђе за вино. Понекад унутрашњи лукови дјелују као вински ормари. Захваљујући разноврсној декорацији, дизајн ће се уклопити у сваки ентеријер.

Материјали из којих се стварају лукови

Да би дизајн изгледао добро у ентеријеру, потребно је одредити не само његов облик и сврху, већ и материјал. Ово је заиста важан тренутак, јер ће успети да достигне интегритет стила.

 • Лукови од цигле - то јенајкомпликованија конструкција , јер у почеткупотребно је обавити полагање, а затим га обрадити гипсом, хватањем и наношењем слоја боје. Главни недостатак је немогућност пружања уметничке форме. Да би се ријешио овај проблем, неки људи користе цријеп од плочица. Сличне варијанте, представљене на фотографији, изгледају веома модерно.
 • Сматра се да су дрвени лукови издржљиви и штите бочне дијелове абразије од абразије. Недостатак ове врсте је препознат као значајна тежина, као и висока цијена. Последњи тренутак је објашњенупотребом вредног дрвета , односно махагонија, букве или храста. Поред тога, вредно је напоменути да било која дрвена конструкција приказана на фотографији захтева редовно редовно одржавање. У супротном, могу се осушити, деформисати или испуцати.
 • Лукови од гипсаних плоча сматрају се добром буџетском опцијом. Захваљујући својствима материјала, као што су пластичност и лакоћа, можете креирати дизајне скоро сваког облика и величине. Истовремено, оптерећење зидова ће бити минимално. Декор лукова је различит, што се види на фотографији. Најчешћа опција је са тапетама или мрљама. Додатни декор омогућава коришћење оригиналних полица и рефлектора.
 • МДФ лукови се сматрају најисплативијим опцијама. Према томе, они ће изгледати прилично једноставно, што је видљиво на фотографији. За њихову декорацију користи се фурнир или вештачки филм.

Инсталирање унутрашњих лукова ће помоћи да се преобрази соба, да буде модерна ифункционалније. У ту сврху важно је правилно изабрати облик и материјал. Да бисте одредили тип дизајна који вам је потребан, требали бисте истражити неколико опција приказаних на фотографији.

Фото интерьера внутри
68)