Коришћење кућних апарата: старе машине за прање веша и фрижидери

Кућни апарати, чак и најиздржљивији и поузданији, на крају се ломе или једноставно застаријева. Питање је шта даље? Коришћење кућних апарата у нашој земљи тек почиње да се развија као бизнис, још није постало широко распрострањено. Због тога је још увијек могуће видјети кућне апарате на каналу за смеће.

компанија

Након отписа електронике од стране Косгеие, она долази до депоније чврстог отпада и постепено ће се распасти, трујући атмосферу и земљу са штетним супстанцама. У данашњем друштву постоји свака прилика да се заустави еколошка катастрофа која прети планети. У ту сврху, отпис и употреба старе опреме за домаћинство треба да се обавља на цивилизован начин.

Приватне компаније у свим већим градовима нуде сљедеће најпопуларније услуге:

 • употреба фрижидера
 • употреба машина за прање веша
 • телефони

Ови производи чине листу најпопуларнијих пошиљки отпада у земљи, које се предају на пријемне тачке. Ово је добро утемељено. На пример, коришћење машина за прање веша уз помоћ специјализоване компаније врши се због велике величине машина. Није сватко у могућности да пренесе тако велики уређај до мјеста пријема. И ако наручите теретни такси, онда ће то коштати знатну количину од извоза, који се обезбеђује директно од места пријема.

Мобилни телефони су на овој листи због високе тржишне динамике. Месечно на полицамаНови гаџети се појављују у продавницама, тако да су ажурирања бржа, за разлику од великих уређаја.

Располагање са становишта пословања

Нека трговачка предузећа су дошла до одличног маркетиншког корака: купац изнајмљује стари ТВ, мобилни телефон или рачунар и може купити сличну копију по сниженој цијени. Овим организовањем мобилних телефона и старих кућних апарата обећава се да ће имати користи од свих страна у послу, односно купца, продавца и прерађивача, што је веома важан дио догађаја. Она се ослања на даљу употребу технологије.

 • Трговачко друштво стиче профит на рачун значајног повећања продаје, што у потпуности оправдава дане попусте и трошкове транспорта старе опреме до прераде.
 • Купац користи стару технологију да би се ослободио застарјелих уређаја и имао користи од куповине напредне опреме.
 • Предузеће за прераду прима не само вредне сировине за прераду, већ и раднике који се могу продати по сниженим трошковима.

Сваки бизнис има на уму трошкове. Да би се регистровали трошкови везани за одлагање мобилних телефона и других кућних апарата, постоји регулаторни акт под називом Косгеиа.Косгеи - класификација послова у јавном сектору.Према Косгеи, извоз и прерада се плаћају на основу базе и 225. Осим тога, Косгеиа регулише отпис опреме у предузећима.

Одбијање кућанских апарата: каква корист може битиекстракт

Кориштење великих кућанских апарата, као и малих, је уносан посао, будући да се готово сав отпад и компоненте хладњака, телевизора за перилице рубља и малих уређаја подвргавају поновној употреби. У њиховом дизајну постоји пластика, боја и обојених метала, стакло, електроника.

Свака врста вриједног отпада након одређене технологије обраде подлијеже поновној употреби.Најважнија фаза је вађење и неутрализација опасних хемијских компоненти. Као резултат тога, искључена је вероватноћа контаминације животне средине са токсичним супстанцама и елементима тешких метала, а све скупе компоненте враћају се у промет производа.

Коришћење опреме за домаћинство, након што је задужена за Косгеиа, омогућава вам да из исте старе телевизије добијете следеће компоненте:

 • Бакар - 2 килограма
 • Алуминиум - 1 килограм
 • Обојени метали - 300 грама
 • Сребро - око 2 грама
 • Злато - 0,3 грама
 • Платинум - 0.01 грама
 • Паладијум - 0,02 грама

Мање вредне компоненте су пластика и стакло. Ако прерада заузима велике количине, онда чак и јефтине врсте сировина доносе добар приход.

технологија обраде

Отписивање за Косгеи и накнадна обрада старе технологије укључује одређену технологију за сваку врсту отпада:

 • Стари модели телевизора и монитора се ручно растављају од стране тела, након што се одсеца кинескоп од стакла раздваја екран, затим се извлаче сви корисни делови иметали
 • Хладњаци и замрзивачи садрже штетне материје, тако да употреба опреме почиње прелиминарном процедуром за вађење фреона. У процесу демонтаже можете добити стакло, пластику, метал. Генератор извлачи бакарне делове.
 • Одлагање телефона, компјутера и разних врста канцеларијске опреме такође укључује и ручно растављање. Сачувани дијелови могу послужити као резервни дијелови. Племенити метали се добијају из електронских картица. Пластика и метал се рециклирају.
 • Коришћење кухињских апарата - електричних и гасних штедњака, колона захтева демонтажу и дистрибуцију за рециклажу у складу са њиховим саставом.

страно искуство

У Јапану је успостављено најбоље правовремено отказивање и одлагање опреме. Мала величина државе и висока популација, ниво прихода који вам омогућава да купите техничке иновације, без чекања да стари уређаји пропадну, довели су до оптималног решења овог проблема. Рециклажни бизнис, као што су кућни апарати, цвета у овој земљи.

Озбиљна пажња посвећена програму такође је плаћена због недостатка слободне територије на којој би се могле смјестити депоније. Дакле, у малој држави, посао рециклаже отпада се активно развија, радећи више од стотину фабрика, чији су задаци - коришћење опреме и других отпада.

Технологија обраде је процес којим се елементи могу поново користити, а остатак материјала након проласка кроз посебан поступакопрема се претвара у прах.

Надаље, програм кориштења технологије предвиђа подјелу добивене смјесе на одвојене фракције. Челичне мрвице извлаче се малим магнетима, специјална опрема удара честице лаког полиуретана, тешки метали се раздвајају у процесу одвајања због магнетног поља. Стара технологија је завршена када су сви њени елементи састављени у засебне канте и спремни су за даљу употребу у производњи.

Проблем коришћења кућанских апарата у Русији

Програм коришћења опреме за домаћинство у Русији још није добио дистрибуцију. Становништво не добија довољно информација о штети коју је проузроковала технологија отпада, која је бачена на локацију за тестирање, или могућност да се она стави у рециклажу. Само неколико градова је било у стању да дјелимично ријеши проблем и активно започне рециклажу отпадне технологије, постављајући у дворишта специјалних бункера, гдје становништво може обављати кућанске апарате.

Али све док се не појаве у сваком граду и сваком дворишту, екологија наше планете, а тиме и здравље становништва, биће озбиљно угрожена.