Коришћење галванског отпада свих врста

Заштита животне средине, подршка животној средини присиљава модерне произвођаче да размишљају о сигурном и ефикасном одлагању различитих врста шљаке и отпадних производа. Они укључују галвански отпад који има негативан утицај на природу због високог садржаја токсина. Галвански муљ је један од најопаснијих врста индустријског отпада.

галваносоли или галвански отпад

Постоји утврђена сепарација галваносила на три типа:

  1. Галвански електролити. Производ производње, за чију је израду, технологија депоновања једног метала у други. Процес је могућ у медију електролита. Спровођење ове операције је немогуће без употребе посебно штетних за животну средину и људске киселине. То је сумпорна и хлороводонична, сирћетна и азотна киселина. Одређена опасност је изазвана електролитом и стога захтијева пажљив и опрезан став и строго поштивање правила и прописа који се односе на њихово одлагање.
  2. Галваносхлами - је отпад који се добија у процесу галванопластике и галванизације. Оне представљају повећану опасност по људско здравље и животну средину. Употреба бакрописних супстанци је обавезна приликом извођења галванизације.
  3. Цианосодерзхасцхие отпад - то су електролити и муљ који садржи цијаниде. Они, као и други галваноиди, захтевају посебан третман и поштовање утврђених правила за акумулацију, рециклирање и рециклирање.За обављање те делатности може једина организација која добила дозволу.

Галвански производња је у складу извођење операција које су повезане са употребом веома опасних хемикалија.Током овог процеса формирају растворљивих и нерастворљивих наслага са различитим својствима и носити са њима различитим степенима ризика. Процес рециклаже је сложен и захтева посебну опрему и апликације.

Одлагање галванизација муља

Халваносхлами течни накупила у постројењу. Радити на одлагање опасног отпада треба развијање таквог комплексног производњи као одвајање чврстих супстанци од течности је. За обављање ових манипулација користи не само специјалну опрему, већ и решење које се третира са унутрашње површине канала који се јављају у структури објеката намењених за пречишћавање воде. Резултирајући састав се пропушта кроз систем филтрирања и колекције материјала. Током филтрације резервоарима акумулирају чврсти остатак, који је, након рециклажа широко користи у производњи грађевинског материјала.

Елецтролитес анд њихово одлагање

Свака врста електролита користе у галванску производњи има своје посебно састав. Ово захтијева различите методе њихове производње и одлагања. Широко коришћен нагризање материјал се обрађује у посебним реакторима. Овде сунеутрализације, након чега настаје нерастворни метални преципитат. Чак и овај опасни отпад, након одговарајућег третмана, може бити користан људима у његовим активностима. Тако се добијени седимент широко користи у процесу стварања бетонских производа.

Главни задатак запослених у предузећима која се баве искориштавањем и прерадом високо токсичног галванског отпада као електролита је осигурање њихове сигурности и могућности њихове употребе као секундарне сировине. Ово се може рећи за електролите, који укључују хром. Они се подвргавају сложенијем третману, резултирајући производима који се добијају након потпуне неутрализације токсина и потражње као секундарне сировине у неким секторима националне економије.

Управљање отпадом са садржајем цијанида

Карактеристика галваносола и електролита, који садржи цијан, је да су подвргнути посебном третману. Њихово коришћење се мора извршити директно на предузећу у коме су коришћени. То је због недопустивости најмање импрегнације посебно опасних супстанци. Често се неутрализација у процесу коришћења цијанида врши уз помоћ хлорисаних раствора. Главни услов за успешну реализацију задатка је строга контрола пХ индикатора, указујући на ниво садржаја водоника.

Већина предузећа која имају тако опасан терет галванског отпада активно сарађују са организацијама које имају посебну опремуза коришћење галванских муљева. Активности таквих организација су сертификоване, а таква сарадња омогућава не само да се ријеши опасног отпада, већ и да се користи производ добивен као резултат прераде.

Такве секундарне сировине су корисне у обављању радова на производњи грађевинских материјала или као додатак раствору у производњи:

  • Цементни блокови или бетонски производи.
  • Стакло или керамичке плочице.
  • Керамзит или асфалт.

Након обраде галваносила могуће је добити стакло различитих боја, прах добивен након темељитог сушења галваносила, потребног за производњу керамичких плочица, јер он има позитиван учинак на квалитету производа, повећавајући његову снагу. При обради галванског металног отпада добијају основу за различите легуре које имају позитивне карактеристике.

Број галванских цеви се повећава из године у годину.На тржиште се уводи све више и више кромираних дијелова, што значи да кориштење галванског отпада постаје све траженије. Такве активности се обављају производњом, опремљене посебном опремом и радо сарађују са произвођачима.