Кораци за фиксирање плафона на плафон

Помоћу затезних плафона лако је остварити било коју, чак и најхрабрију идеју дизајнера.Строп је данас најбоље рјешење за станове и куће. Помаже да се соби остави велика количина простора, да се прикрију несавршености основног стропа и држања, да се заштити од цурења и буке. Лако се постављају и раде без досадних грађевинских остатака. И још једна неоспорна предност - растезљиви плафони су веома спектакуларни.

Поуздани плафонски носач: напонски плафон као компонента дизајна ентеријера

У посљедње вријеме, на тржишту за завршне грађевинске материјале, протежући плафони нису посљедње мјесто. Постало је могуће одабрати винил платно различитих структура. Разликују мат, сатен, сјајни. Такође, напонски плафон може бити бешавних и бешавних.

Све инсталационе и инсталационе радове на плафонима препоручује се након завршетка свих завршних радова. То је због чињенице да је материјал стропа врло њежан, захтијева посебно и пажљиво руковање. Стога, да не би оштетили платно и да не би покварили расположење у очекивању спектакуларног резултата, стручњаци препоручују да искључите све могућности контакта платна са оштрим предметима.

Правилан распоред рефлектора игра важну улогу у дизајну затезних плафона

Посебно расположење ће соби дати комбинацију затезних плафона од гипсаних плоча. Рад треба обавити са највећом пажњом. Ако не сматрате себе за инсталатера, најбоље је да тражите помоћ од стручњака.

Посебно вриједирећи о улози лампе. Не заузимају последње место у учвршћивању затезних плафона.

методе монтаже

Уопштено говорећи, технологија причвршћивања затезног плафона подразумева употребу различитих метода фиксирања.

Међу њима су најчешће:

 • харпун;
 • не смеће;
 • Цам.

Свака од њих разликује ниво сложености мјерења, исјечак тканине, инсталацију и увјете рада.

Квалитет одабраног начина причвршћивања зависи од поузданости цијеле конструкције.

По правилу, стручњаци бирају управо онај начин инсталације који је идеалан за одређену просторију, узимајући у обзир све његове карактеристике.

Типични начини причвршћивања затезног плафона на плафон

Различите методе се користе за осигурање напетог стропа. Али све методе спајају монтажу багета. Његова суштина лежи у чињеници да се по ободу просторије причвршћује профил, који, заузврат, монтира материјал затезног плафона. И сада, након тога, заједничке карактеристике инсталације су завршене, јер зависно од величине просторије зависи од тога који ће тип причвршћивача бити одабран.

Прво, вградба вземата върху във връзка на основното строп. Ако је релативно равномеран и извор расвете велики лустер, онда се користи плафонски носач. Када је закривљеност крова строп је боље причврстити строп на зидове.

Систем за причвршћивање харпуна - најчешћи начин постављања затезних плафона

Ако се одлучите за такав очајнички корак као самостална инсталација стропа, ондаконсултовати се са стручњацима, гледати видео-лекције.

У основи, користе се три основна инсталациона система: харпун, не-смеће и цам.

Метода харпуна је најкомпликованија и дуготрајнија. Захтева прецизна мерења и максимално усклађивање платна са параметрима просторије. Ако је стручњак одлучио да на тај начин фиксира плафон, будите спремни да осигурају да инсталација траје дуже од једног дана.

Предности и недостаци метода причвршћивања

Предности овог метода укључују могућност поновне инсталације плафона, ако је потребно. Недостаци су много већи.

 • сложеност процеса инсталације;
 • Присуство вара (харпуна);
 • Наношење само код уградње ПВЦ плафона;
 • Провидност у центру;
 • Дубина од главног плафона је 5 цм;
 • Заварени харпун је слаба карика у систему.

Метод за причвршћивање затезног плафона је прилично економичан и повољан начин инсталације

Следи тип без клина или клина. Такођер се назива и начин спајања кламерица. Ово је најприступачнији тип инсталације, тако да се чешће користи.

Предности вкључујејо:

 1. Могућност употребе са пластиком, базом од пенасте пластике или флексибилним уметком;
 2. Доступност технологије;
 3. Код цурења је могуће демонтирати само оштећени дио тканине;
 4. Може се користити у округлим просторијама.
 5. Не јошИзмишљен универзални систем за монтажу на строп.

Недостатки на клини:

 • непостојање могућности за расклапање плафона;
 • присуство размака између стропа и зида;
 • Могуће отпуштање причвршћивања;
 • Ова метода се не може користити за уградњу вишеслојних плафона направљених од пјенасте плоче и присуство округлих укрштања нивоа.
 • Зупчаник је сложенији од не-масног.

Знатен недостатак система за монтажу клинова је немогућност примене методе за вишеслојне плафоне

.

Медју његовим очигледним предностима:

 • Способност да се платно причврсти што је више могуће;
 • Нема одобрења;

Недостаци овог метода укључују немогућност уградње плафона у велике просторије без употребе додатних ребара. Прије него што мајстор почне инсталирати плафон, разговарајте не само о структури, цртежу, трошковима, већ ио другим нијансама инсталацијских радова.

Могући начини за причвршћивање напетог плафона на плафон: шеме

За сваки тип затезних конструкција одабран је сопствени систем за монтажу, чија шема није само индивидуална, већ је и разрађена до најмањих нијанси.

Систем причвршћивања одражава, у одређеној мјери, националност произвођача.

Възможно със съответно съдържание на специални ПВЦ профил за стропове

.

Постоје холандски и француски типови причвршћивача који су популарни приликом уградње декоративне тканине. Вратило (клин)систем за причвршћивање развијен од стране руских мајстора. Користи се при уградњи винил плафона домаћих произвођача. За густе конструкције овај монтажни систем није пројектован. Међутим, употреба осовине (клина) током монтаже значајно смањује трошкове инсталације.

Често питање: Може ли се напонски плафон причврстити на плафон

Приликом постављања затезног стропа, у зависности од ваших жеља, могу постојати декоративни елементи и други намјештај. Све зависи од просторије и квалификација специјалиста. Једно од распрострањених питања клијената за инсталирање компанија је: "Могу ли да прикачим таваницу на плафон?"

Препоручујемо да обратите пажњу на то како сте одговорили на ово питање.

Ако чаробњак равнодушно слегне раменима, боље је одбити његове услуге. Искусни мајстор ће вам скренути пажњу на то како се тачно постављају плоче. Само на основу основног преклапања плафона је једнако. Од тога зависи да ли ће профил на стропу или зидовима бити фиксиран.

Монтажа затезних плафона (видео)

Највише тензије су постављене у једном дану. Све зависи од сложености дизајна, на оном који одабирете платно, а самим тим и одређеног мастер система за монтажу. Не будите узнемирени дужим процесом, јер ће резултат сигурно оправдати сва ваша очекивања!