Контрола површине димера за 220В ЛЕД сијалице

Због развоја електронике, данас се широко користе димери - уређаји који вам омогућавају да контролишете интензитет светлосног тока кроз регулацију напона. Поред све веће потражње за ЛЕД сијалицама, интересовање за светлосни регулатор је веома очигледно: они значајно повећавају функционалност ЛЕД извора светлости који се повезују на 220В електричне мреже.

Уређаји за освјетљење базирани на ЛЕД-има - уређаји су релативно нови, тако да код одабира мода пригушивања, многи су заинтересирани за питање - могу ли користити ЛЕД жаруље са пригушивачем свјетла? Да бисте одговорили на то, морате се бавити врстама и карактеристикама модерних регулатора осветљења.

типови регулатора светлости

Било би потражње, будности и понуде. Због тога је разноликост димера за ЛЕД (од енглеске светлосне диоде) тако велика. Али, упркос великом броју светлосних регулатора, могу се разбити на основу само неколико карактеристика: функционалности, начина контроле и варијанте дизајна. Размотримо површно сваку од ових тачака.
Конструктивна варијанта:

 1. Модуларна. У правилу, овај регулатор са сложеним електронским пуњењем се уграђује у заштитни штит на монтажној шини. Такви димери за ЛЕД лампе могу не само промијенити интензитет сјаја, већ и извршити додатне функције кроз контролу преко ДМКС канала. Користи се, на пример, у изградњи система паметних кућа.
 2. Блок. Ово је компактна јединица заприкључак директно на електрични круг расвјете. Користе се, на пример, за повезивање рефлектора у затезном плафону. Монтажа се врши директно у плафонски дизајн.
 3. моноблок. Најлакши начин за инсталирање врсте позадинског осветљења. Монтирани су у стандардним под-плочама. Најчешће се користи у стамбеним просторијама.

Контролом свјетлосних регулатора подијељени су у 5 типова:

 1. Окретно. Контрола ЛЕД лампице се врши окретањем механичке ручице на кућишту уређаја.
 2. Ротирајуће пресовање. Они раде слично као и претходни, али је окретно дугме постављено да укључи или искључи осветљење.
 3. Тастер или тастатура. Уређаји са командама на тастерима или тастерима.
 4. Екран осетљив на додир. Уређаји су слични претходном, али контроле се врше кликом на посебне зоне додира.
 5. Даљински. Осветљење се контролише помоћу даљинског управљача (даљинско управљање), Ви-Фи или ГСМ модула. Подложност даљинских управљача је пригушивање звука - уређаји са уграђеним звучним модулом. Укључивање, искључивање и прилагођавање светла се дешава давањем одређене звучне команде уређаја.

Што се тиче функционалности, она је састављена комбиновањем горе описаних карактеристика.

Компатибилност ЛЕД лампи

Важно је напоменути да се све ЛЕД жаруље не могу користити заједно са пригушивачем. То је директно повезано са дизајном лампе,који се састоји од следећих елемената:

 • плоча са ЛЕД диодама;
 • дифузор светлосног флукса;
 • систем хлађења;
 • возач;
 • поклопац.

Управљачки је механизам који осигурава исправан рад ЛЕД диода и одговоран је за могућност повезивања преко контролера свјетлости.

Возач је електронски уређај дизајниран за претварање напона од 220 В у струју неопходну за исправан рад ЛЕД лампице ЛЕД модула.

Ако возач у лампи подржава исправан рад светлосног контролера, лампа се назива пригушива, а на паковању се налази одговарајућа ознака у облику круга са унутрашњом зарезом. Друга опција је натпис Диммабле или Диммабле. Ако нема ознаке, онда није могуће користити ЛЕД лампу са контролом светлости.

За и против

Наравно, пригушивач за ЛЕД лампе је користан уређај који омогућава постизање угодног протока светлости подешавањем снаге која се напаја за расвету. Али, као и сваки други електронски уређај, контролер светла има своје позитивне и негативне стране.
плусес:

 • Лако повезивање и коришћење;
 • уштеда електричне енергије у случају укључивања светлосног инструмента не при пуној снази;
 • савршено се уклапају у дизајн сваке просторије;
 • упркос времену дана, дозволити да се постигне у просторији удобног светлосног окружења;
 • омогућити имплементацију различитих дизајнерских решења,повезане са регулацијом светлости појединих зона;
 • не стварају радио и мрежне сметње, не емитују топлоту.

Што се тиче негативне стране, свјетлосни регулатор за ЛЕД жаруље може се разликовати, али значајан недостатак - то је висока цијена. Стога, прије куповине и инсталирања свјетлосног регулатора, морате узети у обзир сврсисходност његове употребе.

Имајући у виду активно коришћење регулатора да би се често смањила светлост светлости, током времена, његова вредност ће се надокнадити смањењем потрошње светлосне опреме.

Који произвођач бира?

При куповини димера за ЛЕД изворе светла, неопходно је обратити пажњу на произвођача. По правилу, производи познатих произвођача су квалитетнији од производа мање познатих фирми.

Најпознатији и светски познати произвођачи димера су:

 • Легранд - француска компанија, један од најстаријих произвођача електричних производа у Европи;
 • АББ - шведско-швајцарски произвођач, један од светских гиганата у свету електротехнике;
 • Сцхнеидер Елецтриц је друга француска компанија која производи висококвалитетне производе који диктирају моду и стандарде електротехнике у Европи и шире.

Данас ове три марке постављају ниво квалитета производа на тржишту. Али постоје и многи други мањи и мање познати произвођачи који производе најмање квалитетне и јефтиније производе.

Екперт Адвице

 1. Пре куповине диммераЛЕД лампе за 220В, потребно је унапријед утврдити функционалност и сврсисходност кориштења свјетлосног регулатора.
 2. Не треба да верујете јефтиним производима непознатог произвођача.
 3. У комбинацији са свјетлосним регулатором, раде само специјалне, диммереабле свјетиљке.
 4. ЛЕД лампе троше око 10 пута мање струје, што треба узети у обзир приликом израчунавања снаге позадинског осветљења.
 5. Када купујете, обавезно се консултујте са специјалистом у продавници.