Контејнерска кутија за суву градњу

Гипсана плоча је веома популаран декоративни материјал који се користи не само за изравнавање површина. Од сухозидних плоча раде лукови и куполе, преграде и фалсхтени. За електрификацију просторија у којима су зидови и плафони направљени од ГКЛ, мора се користити кутија инсталирана за суву градњу.

Шта је конзолна кутија

Контејнерска кутија или под-носач је посебан производ који се користи за монтажу електричних утичница и прекидача и сигурно их учвршћује у шупље конструкције са ГКЛ.

Подлога за суву градњу се не разликује од спољашње стране за сличне производе за бетонске или циглене зидове. Величине свих производа овог типа су стандардне, елементи за фиксирање су скоро идентични. Међутим, инсталациона кутија за суву градњу има једну одличну особину: производ је опремљен са два додатна вијка за причвршћивање у зиду сувог зида. Дужина вијака одређена је дубином под-носача. На крајевима вијака налазе се металне ноге, за њихово почетно стање, на кутији се праве посебна удубљења, тако да монтажа под-носача у монтажној рупи иде глатко. У процесу затезања вијка долази до увртања стопала за 900, и почиње се котрљати на вијку. Као резултат кретања, стопало чврсто притиска кутију кутије на зид сувог зида.

сорте

Саставне кутије за суву градњу разликују се по неколико критерија:

 • Материал на производство

Производи могу битиметални, дрвени са импрегнацијом противовозгораемими средствима и пластиком од материјала за гашење отпорног на ударце.

 • Тип монтаже

Предњи део помоћног чувара може бити смјештен изнад зида или инсталиран у истој равнини са сухозидом.

Такође, производ може бити са или без поклопца.

Критеријуми за избор и основни захтјеви

Модерно тржиште грађевинарства нуди велики избор кутија за уградњу, тако да морате знати шта да тражите када бирате производе следећег типа:

 • Димензије

Главни параметар производа је пречник чија се стандардна вредност налази унутар 68-72 цм, али постоје и друге сорте. Специфичан избор зависи од коришћене електричне опреме. Други важан параметар је висина под-носиоца. Ова вредност треба да одговара растојању од главног зида према сувом зиду.

 • геометриа

Најпопуларнији су цилиндрични производи. Производи могу бити квадратни, правоугаони или овални. Геометрија различита од цилиндра има једну предност: много већи волумен. То вам омогућава да постављате много порука унутар уређаја.

 • број целиј

У већини случајева, кутија за инсталацију је представљена у једној верзији. Али постоје ситуације када морате поставити неколико утичница или прекидача поред њега. У овом случају, можете користити подслоге које се састоје од два, три и парничетири гнезда Такви производи су погодни, али њихова инсталација је компликованија. Појединачни предмети који имају посебне конекторе помажу у решавању проблема.

 • Материал на производство

Овај критеријум је посебно важан у избору монтажних кутија, па су му постављени посебни захтјеви. Ако је производ направљен од пластике, материјал мора бити довољно јак. Пластична кутија треба да буде крута, не ломљива. Елемент би требао бити уредно изливен да не би било видљивих мрља на површини. Предност је да се пластичним кутијама дају исти причврсни носачи. Елементи за причвршћивање требају бити једнаки и поуздани. Материјал за израду монтажне кутије у зидовима од гипсаних плоча мора испуњавати захтјеве заштите од пожара. За спречавање кратког споја потребно је одабрати производе са самоугасивом пластиком.

Монтажа монтажне кутије

Уградњу под-носиоца у конструкцију сухозидних плоча је могуће извршити властитим рукама, ако се руководи одговарајућим упутством.

Припремна фаза

Сви инсталациони радови укључују употребу одређеног скупа алата и материјала. У случају уградње под-носача у зид сухозида потребно је припремити сљедеће:

 • Електрична бушилица са млазницом у облику цилиндричне круне са назубљеним ивицама чији се пречник поклапа са димензијама под-носача
 • Ниво зграде
 • Маркер или оловка
 • Одвијач фигура
 • монтажна кутија

директна монтажа

Пре почетка рада искључите напајање електричном енергијом у дијелу зграде у којем је планирана инсталација кутије. Следе следећи план:

 1. На зиду означите подручје на којем ће бити постављена кутија. Ако производ има један слот, забележен је његов центар локације. Када се хоризонтална инсталација вишеструких производа на одређеној удаљености од пода повуче правац. Ако се претпостави вертикално постављање, линија треба да буде стриктно окомита на површину пода. На овој линији забележите спојне тачке са кораком између центара од 71 мм;
 2. Сада можете да урадите ударац рупа, за то користите бушилицу са млазницом. Крај бушилице се поставља у централну тачку будућег отварања и нежно га избуши. Резани материјал се уклања;
 3. На кутијама за кутије скините пластични чеп, ау примљеној рупи уметните жице. Одговарајући шалици на сувом зиду, важно је да проверите да ли је његова висина и удаљеност од главног зида одговарајући. Ако је кутија већа, онда се може направити малена рупа у зиду чекићем;
 4. Затим фиксирајте кутију за фиксирање у сувом зиду. У ту сврху, шрафцигер је завртањ завртањ са стезним шапама на крају. Не препоручује се много затезати шапу како би се избегло оштећење сувог зида;
 5. Сада можете спојити жице на главно ожичење, након њихове преписке. Да бисте спречили загревање, користите утичницу или прекидачдобро поправите контакте;
 6. Прикључени уређај се убацује у кућиште монтажне кутије и причвршћује посебним вијцима.

Инсталациона кутија у зиду сухозида омогућава да се сакрију различите комуникације електричне мреже. Могуће је извршити његову инсталацију властитим рукама, а најважније је исправно одабрати одговарајуће елементе.