Консултација стручњака: шта у почетку урадити затезање стропа или лепило тапете

Да би се побољшао квалитет обраде простора, потребно је израдити план рада и одредити процедуру за имплементацију технолошких процеса, при чему се постављају многа питања. На примјер, што у почетку ради напетост строп или тапете љепило? Како одабрати најбоље рјешење за поправак и унијети комфор и удобност собе? Важно је узети у обзир технолошке тренутке и колико често се у будућности планира декорација зидова.

Шта у почетку ради напонски плафон или тапете: препоруке мајстора

Пре него што наставите са поправкама, искусни професионалци морају имати идеју о карактеристикама које захтевају поправку стамбеног простора. Треба напоменути да приликом поправки постоји велика вероватноћа оштећења монтираног првог премаза.

Постоје две опције које вам омогућавају да извршите квалитативни третман зидова.

Опције обраде зидова

 • Ако власници планирају да ријетко промијене тапете, прије него што се придружите неопходном багету, прво се можете ухватити за тапете. Када је завршетак зидова завршен, потребно је повући лим. Мајстори су веома квалитетни калупи и уградња плафона, што резултира деформацијом ваљака.
 • Ако се тапете често мењају, потребно је да се унапред постави напонски плафон, а за материјал за тапете, залијепљен на дно затезне површине.

Пре уградње система за затезање, да не би контаминирали плафон лепком, залепили би се папири

Ово ће вам омогућити да лако уклоните материјал исподвријеме новог поправка и не квари конструкцију напетости.

Принцип поправке затезних плафона и тапета

Приликом обраде зидова са постојећим затезним плафонима, уграђени премаз се често контаминира или се може оштетити изглед тканине. Због тога, да би се то избегло, многи власници обављају завршне радове по принципу: прво залијепите зидове тапетама, а затим уградите затезни плафон.

Међутим, приликом обраде стропа треба припремити, да приликом поправке нужно треба узети у обзир неке неугодне тренутке.

Карактеристике завршних радова:

 1. Будући да је немогуће инсталирати багет без бушења рупа, даље кроз њихов број на тапетама постоји повећана формација прашине. Стога је боље користити ролу платна, која има заштитни филм.
 2. За висококвалитетну ПВЦ инсталацију, собна температура мора бити повишена (до 60 ° Ц). Стога, прије уградње затезног стропа важно је да се зидови зидова потпуно осуше. Потребно је започети поправку за 4-6 дана након лепљења тапета.
 3. Недостаци многих домаћина укључују потешкоће које се јављају када је потребно залијепити позадину.

Лепљење трака за таписерије се врши уз помоћ траке за фарбање

Међутим, процедура резања тапета, напротив, уз правилан приступ је прилично једноставна и не траје пуно времена.

Карактеристике уградње затезног плафона на тапете

Многи домаћини дајупредност уградње плафона за украшавање зидова тапетама. Приликом одабира таквих поправки важно је прво водити рачуна о исправној припреми површине. Ни у ком случају не можете инсталирати багет на груби зид, јер као резултат рада често постоје неугодни дефекти, који се касније неће моћи сакрити.

Ако је одлучено да се постави тапета за уградњу тензионог плафона, вредно је обратити пажњу на предности овог решења, као и на неке недостатке.

Предности и недостаци

 • Могуће је не бринути о очувању зидних облога због термичког утицаја.
 • Немате проблема да промените позадину после неког времена.

Али постоје неки недостаци у тензијама. Људи који праве затезну маску пре постављања тапета морају бити припремљени да би се осигурало да је овај материјал на крају загађен и да се оштети када се користи непрописно.

Према томе, на прилично високој цијени од суспендиране тканине, треба пазити да га инсталира квалифицирана занатлија.

Понекад се примећује неугодан резултат као резултат сечења тапета, нарочито ако не постоје вештине потребне за ове сврхе. Стога, да не бисте оштетили поклопац за вјешање или траку, прво морате водити рачуна о потребним радним увјетима.

Како инсталирати напонски плафон преко тапета

Прије инсталирања спуштеног стропа, важно је водити рачуна о поступку за обављање потребних радова. Прво се припремају зидови, затим се причвршћује багет, а онда долази редтапете и уградња плафона.

Синтетичка тканина која се користи за уградњу затезног плафона, издржљива, не захтева посебну негу, доступна је у посебном формату

За традиционалное технологиа, редослед се карактеризира:

 1. На самом почетку треба водити рачуна да се површине правилно припреме. То захтева да нема пукотина између багета и зида.
 2. Када је дизајн инсталиран, можете закрпити материјал и, ако је потребно, обојити га.
 3. Сачекајте да се зидови потпуно осуше (сачекајте 6 дана), тек након завршетка овог термина причврстите напонски плафон.

Успут, при одабиру материјала, препоручљиво је да преферирате скупљи, али висококвалитетни материјал од тканине, јер је таква база најбоља опција за људе који су забринути за одржавање напетог стропа.

Хов то граб валлпаперс витх тенсион стилингс: тхе типс оф мастерс

Власници често воле да периодично ажурирају унутрашњост у интересантној просторији - да ли морам прво да инсталирам напонски плафон ако се планира промена тапета у блиској будућности? Да би се спречило да зидови постану проблем, прединсталација затезног премаза ће бити најбоље решење.

Да би се спречило оштећење зидова просторије калупом, површина пре наношења тапета третирана је антифунгалним прајмером

.

Пре него што пређете на преношење или сликање тапета, неопходно је да се отарасите старихоблоге Стога се препоручује да се предвиди како ће се овај процес одвијати у будућности.

Људи који воле да инсталирају плафон пре него што се могу везати зидовима могу лако да ме замене. Ви само требате водити рачуна о реду рада.

Али како украсити зидове, ако је плафон причвршћен након жбукања тапета?

Изкушени мајстори препоручују:

 1. Потребно је уклонити посебан уметак који је причвршћен за спој тканине и стропа, а затим уклонити старе тапете.
 2. Пре него што почнете са радом са новим материјалом за ваљање, препоручује се да причврстите лепљиву траку дуж обода плафона.
 3. Користите лопатицу да исечете доњу страну тапета на доњем рубу мреже.
 4. Када су зидови завршени, уметак је постављен на своје место.

Успут, власници који поново залијепе тапете, не заборављају на тло зидова антифунгалних средстава.

Тајне зидних налепница у близини тензионог плафона (видео)

Многи се приликом дораде зидова постављају питања о редоследу њиховог понашања - прво, да се уради жбукање зидова или да се постави напонски плафон? Када постоји извесност да тапкање на плафон неће бити проблем, можете изабрати ову опцију. Али неки људи бирају једноставно решење - прво, инсталацију плафона, и тапете лепљење у последњем смеру.