Комплетне инструкције: како уклонити позадину са зида

Ако не уклоните течну позадину, можете је прикрити другим поклопцем.Жидкијеве тапете - материјал који можете да урадите својим рукама, а процес је заиста креативан. Осим што их можете и избрисати, можете и самостално. Постоји неколико начина за уклањање старих тапета без оштећења зида.

Како уклонити течне тапете са лопатицом

Потребна вам је сама лопатица, као и канта за воду и кист.

Ако је течна тапета вишеструка, планирате да је поново употребите, онда се поклопац мора уклонити веома пажљиво, и ови фрагменти се осушити, ставити у добро паковање и ускладиштити за даљу употребу

Цео процес ће се састојати од три корака:

  • Сипајте топлу (нужно топлу) воду у канту. Довољно обришите кистом у води у води и овлажите зидове, а не покварите воду. Овај поступак се понавља неколико пута док се тапета не омекша.
  • Вода треба добро попунити позадину, а затим шпатулом или лопатом за скидање завршити. То је могуће урадити квалитативно само уз пуну пластичност тапета. Онда ће позадина бити лака.

Али дешава се да уклањање позадине није тако једноставно.

Ако се тешка позадина тешко уклања

Понекад се течна тапета заглави на тако јаком лепљењу да је стезање са површином једноставно "мртво", а метода намакања овдје не одговара. Али у овом случају постоји неколико опција за решавање проблема.

Индустријски вентилатор

То је случај ако на нечисту површину ставите течне тапете - на исту боју. Испада даСушило за ваздух продире у саму тапету, омекшава боју, одмах се скида са течним тапетама.

Уклањање тапета уз помоћ индустријског сушила за косу - метода није брза, али поуздана

Овај процес, наравно, није брз, али је ефикасан.

Директна машина за брушење

Можете скинути поклопац, ако је чврсто притиснут на алат за рад на зиду. Такво брушење зидова ће потрајати доста времена, и наравно, физичка снага ће бити од користи. И бита пилетине овај поступак се не може назвати. Али ако се тапета не може уклонити водом, овај метод ће сигурно помоћи.

Бугарски

Требат ће вам алат с ојачаним тијелом и великом снагом. Бугарски се користи, као и равна машина за брушење. Али посао ће ићи брже. Ако користите овај алат на погрешан начин, рад може бити опасан.

Користити посебне додатке који не деформишу површину зида

маскинг

Постоји и једна додатна опција. То је сведено на маскирање старих течних тапета. Ако су тапете текстуриране, наоштрите посебно издигнуте дијелове, ако је тапета глатка - дајте им потребну храпавост да би боље заштитили зид накнадним премазом. Након тога, уземљите зид и напуните га китом. Па, када се кит суши, можете наставити до завршног третмана.

Течност за уклањање тапета: шта је то

Постоји и верзија да се ослободите старих тапета. Течност за њихово уклањање се састоји од сурфактаната, као и средстава против пењења, посебних адитива. Што се тиче тапета, направљено је љепилообично од скроба, да би се растворила потребна добра фисијска органска материја. Ако купите брендни лепак, онда вам вероватно произвођач може понудити течност за њено раздвајање.

Ако је лепило и течност једног произвођача, процес уклањања тапета брз и лак

Не можете бринути о алергености ове композиције, основа за течност је и даље потпуно безопасна вода. Осим тога, нема никаквих опипљивих хемијских мириса који немају ову течност, а на површини подсећа на обичан детерџент.

Ако се антисептици додају у посебну течност, она штити зидове од плијесни и гљивица.

Како користити течност за уклањање позадине

Дешава се да чак и када се течност повуче, тапете чврсто држе зид. Онда им морате помоћи са истом лопатицом.

Не заборавите на сигурносну опрему - искључите напајање пре рада, извадите утичнице, прекидаче, изолујте жице

Како уклонити позадине:

  • Пажљиво скупите тканину лопатицом на ивици, њежно је извуците из зида;
  • Потрошња течности ће у просеку износити пола литра на 100 квадрата зида;
  • Течност се раствара са обичном водом из славине и може се одмах користити;
  • Нанесите течност уобичајеном спужвом, коју перете судове;
  • Али ако желите да се течност нанесе више квалитативно, користите уређај за прскање, тако да ће проток течности бити економичан и још више ставити на површину.

Како уклонити течне тапете са зида (видео)

Извадитепозадина понекад није тако једноставна, али ако једна метода није помогла, друга ће дефинитивно помоћи. Пре него што купите течност, покушајте да једноставно намочите лепак, можда ће тапета пасти и тако, и нећете морати да потрошите.

Сретно у раду!